Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кучето Роко- любител на хляба, овесените ядки и котетата, с които живее

Снимка: Таня КръстеваДнес в рубриката " 97 лапи и 1 опашка" ви срещам с кучето Роко. Той е кръстоска между дакел и пекинез и е на 2,5 години. Роко много обича да яде хляб и успешно съжителства с два котарака. За първата си среща с Роко, стопанката му Таня Кръстева разказа:

"Взех го от една обява на една жена, която продаваше кучета на символична цена, просто защото е изпуснала своето куче и се е получила тази кръстоска. За да не ги изхвърли ги даваше на символична цена, но пък те всички се оказаха много красиви, като кръстоска, просто много успешна кръстоска. Казва се Роко, защото като го взехме беше едно малко паленце, колкото шепа, но цялото изтакано от мускули с едни криви крака и много му подхождаше това име, като сила. Звучи като силен, здрав и си е такъв до ден днешен. Роко няма ястие което да не му е любимо, той обича да пробва всичко. Много обича да яде хляб, което не е типично за куче, чист сух хляб. С това можеш винаги да привлечеш вниманието му, няма значение какво друго има на масата, има ли хляб, това е нещото, което направо го побърква. Всеки има предпочитание към местните продукти, но той не, той е фен на хляба. Обича много да яде и овесени ядки."

Таня описва Роко като силен характер, защото отстоява позициите си, войнствен е на моменти, когато например е навън и други кучета навлизат в територията му, и като цяло за малко куче притежава много силен характер. 
Роко обича двете котета, с които съжителства и колкото и странно да звучи, вече мие очите си с лапички като тях.  

Още за характера и навиците на Роко може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

В "Музикална зона" на 06 август 2020 слушаме виртуозните цигулари Руджиеро Ричи и Зорница Иларионова

На днешния 6 август се навършват осем години от кончината на американския цигулар Руджиеро Ричи , известен най-вече с изпълненията си на творбите на Николо Паганини. Цигулков виртуоз с над 70-годишна солова кариера, преподавател в редица световноизвестни университети. Изпълнява и записва музика на композитори от барока до съвремието. По време..

публикувано на 06.08.20 в 09:00

Ела и играй във Видин

Едни от най-популярните млади български изпълнители ще си припомнят игрите на 90-те в края на седмицата във Видин. Дара, Павел&Венци Венц, Йоана и Петя Алекса & Монти ще изнесат концертна програма на "Summer Vibes Festival". По време на музикалното събитие ще бъде поставен акцент върху любимите в миналото детски игри като дама, ластик, пиян..

публикувано на 05.08.20 в 14:45

Експонатите на музей "Конака" в нова светлина

Исторически музей "Конака" отново посреща посетители, след ремонт и осъвременяване на част от експозиционните пространства. Със собствени средства и доброволен труд е освежена залата на постоянната експозиция и залата за временни изложби, обясни  директорът на Регионален исторически музей Видин Десислава Божидарова: "Ние сме освежили..

публикувано на 05.08.20 в 12:50
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова няма търпение да се срещне отново с видинската публика

Младата звезда на цигулковото изкуство Зорница Иларионова гостува този четвъртък, 6 август, на видинска сцена. В партньорство със Симфониета Видин и диригента Константин Илиевски, талантливата цигуларка ще представи програма от популярни класически произведения. Зорница Иларионова е родена в Плевен. През последните години печели редица..

публикувано на 05.08.20 в 12:00

Белла и Бенджи се завръщат с ново събитие от инициативата "На базар сме!"

Ново събитие от инициативата "На базар сме!" ще се проведе във Видин. Организаторите - Белла Антова и Изабела Василева-Бенджи от платформата SТЕТИКА, канят видинчани на 15 август на базар и брънч в жилищен комплекс "Химик". Акцент в програмата на "На базар сме! В квартала!" ще бъдат ръчно изработените артикули от местни и гостуващи..

публикувано на 05.08.20 в 11:56

"Трабант фест" подготвят във Вършец

"Трабант фест" ще се проведе за първи път във Вършец. Поводът е "Празника на Курорта, минералната вода и Балкана", който се отбелязва всяка година през месец август с различни прояви, както и честването на 170 години от обявяването на града за курорт. Организатори са община Вършец, съвместно с "Национален клуб Трабант". Фестът ще започне в 10:00..

публикувано на 05.08.20 в 10:00

Шампанското е на 327 години

4 август се смята за "рожден ден" на шампанското. Според легендата, на този ден през 1693 година бенедиктинският монах Пиер Периньон "открива" тайната за производството на газираното вино.   Има много любопитни факти, свързани с искрящото питие, без което не минава нито едно празненство или събитие от висок ранг- и у нас, и по света...

публикувано на 04.08.20 в 16:06