Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кучето Роко- любител на хляба, овесените ядки и котетата, с които живее

Снимка: Таня КръстеваДнес в рубриката " 97 лапи и 1 опашка" ви срещам с кучето Роко. Той е кръстоска между дакел и пекинез и е на 2,5 години. Роко много обича да яде хляб и успешно съжителства с два котарака. За първата си среща с Роко, стопанката му Таня Кръстева разказа:

"Взех го от една обява на една жена, която продаваше кучета на символична цена, просто защото е изпуснала своето куче и се е получила тази кръстоска. За да не ги изхвърли ги даваше на символична цена, но пък те всички се оказаха много красиви, като кръстоска, просто много успешна кръстоска. Казва се Роко, защото като го взехме беше едно малко паленце, колкото шепа, но цялото изтакано от мускули с едни криви крака и много му подхождаше това име, като сила. Звучи като силен, здрав и си е такъв до ден днешен. Роко няма ястие което да не му е любимо, той обича да пробва всичко. Много обича да яде хляб, което не е типично за куче, чист сух хляб. С това можеш винаги да привлечеш вниманието му, няма значение какво друго има на масата, има ли хляб, това е нещото, което направо го побърква. Всеки има предпочитание към местните продукти, но той не, той е фен на хляба. Обича много да яде и овесени ядки."

Таня описва Роко като силен характер, защото отстоява позициите си, войнствен е на моменти, когато например е навън и други кучета навлизат в територията му, и като цяло за малко куче притежава много силен характер. 
Роко обича двете котета, с които съжителства и колкото и странно да звучи, вече мие очите си с лапички като тях.  

Още за характера и навиците на Роко може да чуете в звуковия файл.

Вижте още
Ученици от ОУ

Видинско училище в благотворителната инициатива "Предизвикай се с кауза"

"Предизвикай се с кауза" - така се нарича  благотворителното събитие, организирано от "Заедно в час". Това е първото по рода си нестандартно събитие, в което се подкрепя българското образование чрез спорта. Всеки, който желае,  може да се включи в него като изпълни лично спортно постижение в деня, на 30 май, разказва Ния Янакиева от..

публикувано на 18.05.21 в 13:30
Отсечените дървета на ул

Отсякоха здрави дървета във Видин

За отрязани големи здрави дървета алармираха наши слушатели. Дърветата се намират на кръстовището на улица "Широка" и улица  "Христо Ботев", на тротоара преди светофарите.  Жители от жилищен блок наблизо коментираха: "Отрязани са, защото бяха изсъхнали, гледай сега какви филизи изкарват нови... Тук като седим, нема -нема и падат клони.....

публикувано на 18.05.21 в 12:30
Исторически музей Оряхово

Историческият музей в Оряхово отбелязва с две събития Международния ден на музеите

На 18 май  се отбелязва  Международния ден на музеите, своя професионален празник честват днес музейните работници и галеристите,  организирайки различни културни събития.  Един от най-активните музеи в Северозапада е Исторически музей - Оряхово. Две важни събития бележат този ден -  стартирането на проект "Ехо от вековете" и издаването на Пътеводител..

обновено на 18.05.21 в 11:15

Американска мечта или шофьор на такси във Видин?

В "Минутите на редактора" ви срещаме с млад мъж от Видин, който е успял да реализира своята американска мечта, макар и само за няколко години. Днес той отново се завръща в родния си град и работи като таксиметров шофьор .  Денислав Здравковски е роден във Видин, но съдбата му предоставя рядката възможност да замине за САЩ, където да се опита да..

публикувано на 17.05.21 в 17:00

145 години от акостирането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг

Ботевата чета е една от най-известните български революционни чети. Подготовката за формирането ѝ започва още през април 1876 г. За войвода на четата определили Христо Ботев - известен революционен деец, поет и журналист. Съставянето на четата станало от отделни групи доброволци, които се качили от различни румънски пристанища по река Дунав на..

публикувано на 17.05.21 в 16:00

Ново фототипно издание за Христо Ботев

Излезе от печат уникално фототпино издание на две книги за Христо Ботев. Изданието включва в себе си две автентични книги, които са препечатани почти едно към едно с оригиналите. Става дума за "Спомен. 35- годишен юбилей от преминаването на Христо Ботев и другарите му на козлодуйския бряг" от 1911 година и "Стихотворения" - Пълно събрание..

публикувано на 17.05.21 в 14:00

Над 1000 души са сменили документите си за седмица във Видин

За опашки и струпване на хора пред отдел "Паспортна служба" на Областна дирекция на МВР Видин сигнализираха през миналата седмица слушатели на Радио ВИДИН. Наш репортер провери на място каква е ситуацията. На 14 май, около 14 часа следобед, пред Дирекцията имаше около 15 човека, които чакаха за различни услуги, предоставяни от паспортна служба. Повечето..

публикувано на 17.05.21 в 10:33