Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видинска църква е с нов покрив

Завърши ремонтът на покрива на църквата "Свети Теодор Тирон" във Видин. Извършена е цялостна подмяна на керемидите и на някои от носещите греди със средства, събрани от самата църква, от аренда на земи и с помощта на Видинска митрополия. В момента се събират средства за измазване на външните стени и ремонтирането на тавана, каза за Радио Видин протойерей Мариян Стефанов:

"Църквата се нуждае от външен ремонт, цялостно измазване и от вътрешен ремонт на тавана само. Стените са здрави, само тавана се нуждае да се шпаклова и да се боядиса наново. За целта са нужни още средства, но за съжаление средствата, с които разполагахме стигнаха само за този ремонт. Сега ще трябва да събираме пари и за останалите."
Вижте още

Прециз победи в турнира за деца в Монтана

ДФК Прециз /Монтана/ спечели турнира „Футболните звезди на БФС“. На финала момчетата на треньора Владо Георгиев победиха с 1:0 Ком /Берковица/. След куп пропуски и няколко греди, единственото попадение реализира капитанът Стилиян Асенов. Осем отбора, деца родени от 2007/2009 година, област Монтана взеха участие в турнира, който се..

публикувано на 22.09.20 в 17:05

Изтича срокът за европейската награда "Натура 2000“

Днес изтича крайният срок за гласуване за европейската награда "Натура 2000“. Българските гори са сред фаворитите за наградата . Тя се присъжда за водещи постижения в опазването на природата и е достъпна за всеки, който участва в дейности, свързани с "Натура 2000" - местни и национални институции и органи, бизнес, собственици и ползватели на..

публикувано на 22.09.20 в 15:05

Нови трима заразени с COVID-19 във Враца

За 21 септември в Единния информационен портал има обявени 3 нови случая от област Враца, съобщават от Областната администрация. Мъж на 34 години от града е диагностициран за домашно лечение след положителен резултат от лабораторно изследване.64-годишен мъж от Враца е с доказан положителен тест и е хоспитализиран за лечение.Мъж на 59 години от с. Търнак,..

публикувано на 22.09.20 в 14:00

Във Враца честваха Независимостта

Тържествено и с издигане на националния флаг във Враца почетоха 112 години от обявяването на независимостта на България. В словото си пред множеството, събрано на централния площад „Христо Ботев“, областният управител Малина Николова припомни огромното историческо значение и решителността на българските държавници, обявено на 22 септември 1908 г. "Наш..

публикувано на 22.09.20 в 13:36

Видин отбеляза Деня на независимостта

С изпълнение на националния химн от Градския духов оркестър започна тържествената церемония за отбелязване на 112-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България във Видин. Провъзгласяването на независимостта се приема като голям успех на българската дипломация, каза в словото си по случай празника кметът на Видин, Цветан..

публикувано на 22.09.20 в 13:12
Полицейска кола

Заловиха крадците, тероризирали село Тишевица

Полицията във Враца обобщи в днешния си бюлетин кражбите на апаши от село Тишевица, които наскоро станаха повод за специализирана операция в селото. В списъка фигурират 9 престъпления, чиито автори са установени – четирима непълнолетни от същото село Полицаите са успели да върнат кухненски прибори на собственика им, откраднати в началото..

публикувано на 22.09.20 в 13:00

Спират водата в Лом заради ремонт

Захранващ водопровод на улица "Добруджа" е аварирал и това е причината за предстоящото спиране на водата в Лом. ВиК – Монтана съобщава, че водоподаването за града ще бъде преустановено тази вечер, в 22:00 часа. Ремонтните дейности ще започнат сутринта на 23 септември 2020 г. и ще продължат до отстраняването на аварията в рамките на деня...

публикувано на 22.09.20 в 11:59