Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Работодателите трябва да съобразяват режима на работа с високите температури

Работодателят е задължен да осигури безопасни и здравословни условия на труд, съгласно законовите изисквания. Нормалната за работа температура е част от тях. В зависимост от особеностите на изпълняваната работа, могат да бъдат установени гранични стойности на темпeратурата. Законът използва понятията оптимални гранични стойности на температурата и допустими гранични стойности на температурата.

Оптималните гранични стойности важат за климатизирани помещения - такива, в които има климатична инсталация, която се поддържа централизирано; помещение, в което температурата се определя от работещите не се счита за такова, напр. малък офис, който се отоплява/охлажда с климатик. Допустимите гранични стойности важат в случаите, когато поради технически или технологични причини не е възможно да се осигури спазване на оптималните гранични стойности, напр. в предприятия с голямо топлинно излъчване като пещи за хляб, фабрика за производство на шоколад и др. 

Правата ни на работното място през летния сезон уточнява Димитър Петров, директор на Инспекция по труда- Монтана.

"Като крайни изводи казвам, че температурата на въздуха на работното място може да бъде между 12 и 33 градуса. Конкретно границите зависят от периода на годината, вид работа, вид работно място. Ако приемем, че работата е средно тежко, на постоянно работно място в помещение, то оптималните граници през топлия период на годината, какъвто е сега, може да бъдат между 20 и 23 градуса. Това са оптимални граници, при които условията на труд са най-добри. Когато това не може да се осигури, говорим за допустими граници, които при топлия период не включват фиксирана долна граница. Горната граница е 28 градуса при топлия период. Може да се допускат и максимални гранични стойности - когато температура на въздуха навън в 14 часа е над 25 градуса, то температурата в помещението може да е с три градуса повече, но не повече от 31 градуса. Според особеностите на помещението, възможно е да се допуска и работа до температура, която е 33 градуса вътре".


Първото нещо, което един работодател трябва да направи, за да осигури безопасни и здравословни условия на труд, е да оцени риска, в това число и неблагоприятното въздействие на микроклимата, продължи Петров и разясни установения ред за консултации между работниците и работодателя:

"Трябва да се има предвид дали се работи в сгради или на открито. Ако е необходимо, извършват се измерванията на факторите на работната среда, т. е. стойностите на температурата. Необходимостта се определя след консултация с работниците в самото предприятие. Приема се, че най-добре е след проведени консултации да бъдат извършени и измервания. Това е, ако ще се оценява риска. Ако работодателят прецени, че има риск, измерванията се случват и без проведени консултации. Трябва да има диалог. Измерването се извършва със законни уреди. Всяко едно предприятие по закон трябва да има комитет или група по условие на труд. В този комитет или група винаги има представител на работниците. От другата страна има представител на работодателя или самият той. Този комитет на работниците заседава веднъж на три месеца".


Законът ни дава право да откажем да изпълняваме или да преустановим изпълнението на извършваната работа при възникване на сериозна или непосредствена опасност за здравето или живота. 


"Когато се оцени риска и в този риск има данни за неблагоприятни условия, то работодателят е длъжен да минимизира ситуацията. Отговорността е на работодателя, а мерките, които трябва да бъдат предприети, са организационни и технически. Първите са свързани с работното време - то може да се промени, например. Може да се работи сутрин или вечер, изобщо когато е по-хладно. Може да се осигури почивка в охладено помещение. Техническите мерки са свързани с климатизация, с вентилатори, с локални или общи аспирации. Това са мерки, които не са съвсем заложени какви трябва да бъдат в законодателство. Работодателят сам осигурява, но негово задължение е да осигури правата на работниците".


Ако и след осигуряване правата на работниците от работодател продължи да има проблем или риск, следва сигнализиране към Инспекцията по труда. Контролният орган извърша проверка в рамките на компетенциите, с които разполага. При установяване на нарушение на законодателството, т. е. липсва оценка на риска, се прилага принудителни административни мерки. По преценка на контролния орган могат да бъдат наложени и наказания. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Деца, използващи вейпове

За риска от употребата на вейп сред младите хора и какво не разбират родителите

Младежи се пристрастява към никотина чрез пушенето на така наречения вейп - електронна цигара с течност, съдържаща никотин, примесен с ароматни вещества. До тях достигат и такива със забранени субстанции като хексахидроканабинола, а за употребата им се заговори след инциденти, един от които с фатален изход.  Проблемът не е от скоро и бумът им сред..

публикувано на 07.02.25 в 17:21

Спират ли шофьорите на пешеходни пътеки?

Днес ще си говорим за безопасността по пътищата, най-вече в градска обстановка. Зимните месеци са едни от най-опасните за движението заради лошото време и по-голямата продължителност на тъмната част от денонощието. Поводът за репортажа ни е случка, която беше споделена в социалните мрежи от видинчанин. Ето какво написа той:  "Добър вечер!..

публикувано на 07.02.25 в 17:10

Романът "P.S. Убийците" - различното криминале

През 2010 г. Америка среща Европа, когато Джеймс Патерсън (автор на бестселъри №1 в САЩ) и Лиза Марклунд (автор на бестселъри №1 в Швеция) обединяват усилия, за да създадат пикантен, задъхан и завладяващ трилър в духа на най-добрите традиции в жанра. Резултатът е романът „P.S. Убийците“. Шведската журналистка Деси Ларшон получава в..

публикувано на 07.02.25 в 17:10

От хоби до професия: Мадлен Рачева и магията на фотографията

"Професия хоби"  днес ни запознава с хобито на Мадлен Рачева от Видин , която е от онези хора, които успешно съчетават страстта си с професията си. От малка тя е омагьосана от света на фотографията и въпреки че започва като любител, с времето хобито ѝ се превръща в сериозно занимание, което разкрива пред нея нови светове и възможности. Днес..

публикувано на 07.02.25 в 16:00

Малко кученце с голямо сърце: Как Капучино спаси Кристина

В днешното издание на "97 лапи и 1 опашка" ще ви представим нещо супер сладко, което не можем да изпием, но пък го обожаваме - и това е… Капучино! А не, няма да пием капучино, ще се наслаждаваме на едно от най-невероятните кученца, които са били гости при нас. И не, не е случайно, че се казва Капучино - цветът му е кафяв, а породата му е Той..

публикувано на 07.02.25 в 15:30

19 семейства с дългогодишен брак ще бъдат наградени в Белоградчик

Над 40 общини се включват в 14-то честване на Седмицата на брака в България, която отбелязваме от 7-и до 14 февруари. Събитията и инициативите имат за цел да подчертаят значението на стабилните семейни отношения и да предоставят възможности за вдъхновение и подкрепа за съвременните семейства. Седмицата на брака е повод за съпрузите да..

публикувано на 07.02.25 в 15:05

Февруари- време за засаждане на разсади

Обикновено през февруари започва подготовката на разсади. От качествения разсад до голяма степен зависи и добрата реколта. Има ли тънкости и стъпки, които да следваме при производството на разсад за пипер и домати- съветите в "Земята, която ни храни" са от агронома Янислав Цветанов: "Първите стъпки, които трябва да се спазват- качествени и..

публикувано на 07.02.25 в 13:07