Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 20 август 2020 година

Снимка: Радио Видин

Музикалната приказка "Трите патета" представи тази вечер Симфониета Видин. За сцена на своя концерт музикантите  избраха полянката край Лисичките в Крайдунаския парк на Видин. Освен музикалната приказка, малките зрители чуха любими детски песни и участваха във викторина. За всички имаше балон и лакомства.
 

Трима са новозаразените с COVID-19 във Врачанско. Във Видинско и Монтанско няма нови случаи.


Спазването на мерките срещу разпространението на COVID-19 обсъдиха във Видин.


Решени са делата за пътя Видин- Ботевград.


До година и половина Видин и Лом ще могат да бъдат газифицирани, обяви народният представител от НФСБ Росен Живков.


Над 1000 заявления са подадени в първия ден от приема по мярката за подпомагане на земеделските стопани и малки и средни предприятия, засегнати от ковид кризата. Към момента в областите Видин и Враца няма земеделски производители, заявили помощ. Фермерите могат да кандидатстват до 21 септември.


Изпълнителният директор на врачанската болница "Христо Ботев" е поискал от Община Враца да отсрочи задължения на лечебницата за близо 1 млн. лева.


Делото, заведено срещу двама бивши директори на врачанската болница и един началник на отделение, не тръгна днес.


В Белоградчик обсъдиха Бюджет 2019.


Всички неизползваеми въздушни кабели във Враца ще бъдат премахнати. Съвместна инспекция ще проведат представители на Общината и на комуникационните дружества, в рамките на която ще бъде извършен оглед. Всички неработещи проводници ще бъдат премахнати.


20 чувала с дрехи са събрани от благотворителната кампания, която започна в средата на миналия месец в община Криводол. Инициативата е на общинската администрация. Интересът е голям и поради това кампанията става безсрочна.


Започна основен ремонт на детската градина в мездренското село Моравица. Дейностите по обновяване се извършват от служители на Общинско предприятие "Чистота". Помагат им доброволци от селото.


178 години от рождението на Никола Войводов и 153 години от неговата гибел отбелязаха във Враца. Пред паметната плоча на революционерa бяха поднесени венци и цветя.


Видинчани, работещи в чужбина, дариха скенер на видинската библиотека "Михалаки Георгиев", с който да могат да се  дигитализират книги.


Училищен паметник с имената на всички учители, които са работили в начално училище "Отец Паисий" в село Периловец, община Бойница, и индивидуален паметен знак на Стефан Тобов изгради местен жител със собствени средства.


На 20 август отбелязваме Световния ден на комара.


Лагер по ветроходство за младежи се провежда на Рабишкото езеро край Белоградчик.


Изложба с фотографии бе открита във Вършец.



Национален фестивал за български народни танци ще се проведе в Мездра.


Панаирните дни в Оряхово тази година ще се проведат на 21 и 22 август.


Международният фолклорен фестивал "Синия Дунав" ще се състои на 4, 5 и 6 септември в Крайдунавския парк на Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Огнеборец получи топлинен удар край Брусарци

Огнеборец получи топлинен удар при гасене на пожар край Брусарци , където са спасени къщи край жп линията.  Във Вършец горяха 1000 декара сухи треви и храсти, отново над квартал "Изток". Пожарникарят е пострадал при гасенето на огъня край Брусарци. В следствие високата температура в огнището и 40 градусовата жега, отчетена вчера, е получил..

публикувано на 14.08.24 в 16:37

Авторка гостува на "Забавно лято в библиотеката" в Мездра

Началният учител, художник и автор на две стихосбирки за възрастни и две книги с приказки и стихове за деца Рени Митева   гостува на проявата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра . Тя предложи едно предизвикателство на децата - раздаде им маски с изобразени герои от книгата "Две весели приказки", за да драматизират случки от изданието. Рени..

публикувано на 14.08.24 в 16:31

В Кула пръскаха срещу комари, кърлежи и бълхи

Пръскане срещу комари, кърлежи и бълхи бе извършено на тревните площи в панаирен комплекс, парк, игрища и детски площадки на територията на град Кула, информираха от общинската управа. Дезинсекцията е извършена с аерозолен генератор. Използваният препарат е Цитрол 10 ULV и не представлява опасност за живота и здравето на хора и..

публикувано на 14.08.24 в 15:31

Брегово ще отбележи традиционния си празник

Програмата за празника на Брегово започва утре, 15 август. Той е традиционен и тази година съвпада с честването на 50-ата годишнина от обявяването на населеното място за град, информира Жасмина Генчева , председател на Народно читалище "Развитие". "На 15 август, от 10:00 часа ще е тържествената сесия на Общинския съвет, а следобед от 17:00 часа ще..

публикувано на 14.08.24 в 15:08

Курбан за здраве ще бъде раздаден в манастир край Враца

По традиция, на големия християнски празник – Успение на Пресвета Богородица, в манастира „Св. Иван Рилски“ (Пусти) ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве, съобщиха от общинската управа на Враца. Събитието ще се проведе на 15 август (четвъртък) от 11:30 часа. За желаещите да присъстват на празника има осигурен транспорт, който ще се..

публикувано на 14.08.24 в 14:54

Вандали нанесоха щети в Кула

Неизвестни извършители са съборили новите скамейки на стадиона в Кула само два месеца след поставянето им, съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Цанков. Това е поредният вандалски акт , насочен към общинската собственост, който не само нанася материални щети, но и е израз на неуважение към труда и усилията на много хора, допълниха от..

публикувано на 14.08.24 в 14:26

Храмов празник ще отбележат в Ружинци

Храмов празник на параклиса "Успение на Пресвета Богородица" отбелязват утре, 15 август, в Ружинци . Ще бъде отслужен водосвет за здраве и раздаден курбан, каза кметът Александър Александров . "От години празнуваме Голяма Богородица в параклиса "Успение на Пресвета Богородица" с курбан, със служба на отец Рафаил. Всяка година посетителите са..

публикувано на 14.08.24 в 14:19