Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

100 години празнува баба Надежда от Арчар

4
Надежда Маринова навършва 100 години.
Снимка: Радио Видин


100 години навършва днес баба Надежда Маринова от село Арчар, община Димово. В рода ѝ други дълголетници няма, а тя самата все още не може да повярва, че е достигнала достолепната възраст.

"Друг немаме от родата. Имала съм баба, ама не е била толкова... на кого съм се изметнала, не знам. Никак не съм вервала... да ми е казал некой... Това е много - 100 години, много нещо..."

Столетницата е родом от Арчар, но дълги години живее със семейството си в София. Работила е като санитарка, а след пенсионирането си се връща в дунавското село и започва да се занимава с градинарство.

На празника си баба Надежда очаква внуци, правнуци и праправнуци. От кметството също ще дойдат да я поздравят. Всички в селото много ѝ се радват, каза Веселина Аспарухова от администрацията:

"Баба Надежда е много печена, тя си работи още по градината, плеви, не може да търпи едно стръкче тревичка. Реже си ябълки, реже си смокини, да си ги суши за зимата. Има силен дух и ние много я уважаваме, и сме щастливи, че имаме такъв човек в селото."

От кметството в Арчар са купили торта, за останалото на празника са се погрижили близките на баба Надежда.


 

Галерия

Вижте още

Намериха снаряд в покрайнините на Враца

Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон-Враца от състава на Бригадното командване, под ръководството на капитан Петър Петров, извършиха разузнаване на корозирал 122 мм артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в покрайнините на грaд Враца. Това съобщиха от Министерството на отбраната. При спазване на мерките за..

публикувано на 14.05.21 в 14:45

Английската гимназия във Видин изпрати своите абитуриенти

Тържествено изпратиха своите четири паралелки випускниците в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин тази година. За седми път беше връчена статуетката "Криле" на училищното настоятелство. Наградата тази година получи Мария Вълчева за успехите си в много ученически конкурси и олимпиади. Председателят на Училищното..

публикувано на 14.05.21 в 14:30

Два класа с ученици от Монтана и Вършец са поставени под карантина

Заради положителни проби за коронавирус на хора от персонала 17 деца от СУ “Иван Вазов” в Монтана и 20 деца от СУ “Иван Вазов” във Вършец са поставени под карантина, съобщават от Регионалната здравна инспекция. В сряда новите случаи на COVID-19 в област Монтана са били 17, а вчера 16. За двата дни са починали 7 души.  Към 14 май с активна..

публикувано на 14.05.21 в 13:55

Училището в Ново село изпрати своите абитуриенти

Осем зрелостници с професия "куриер" изпрати днес СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското Ново село.  Тържеството бе открито в 10 часа с посрещането на абитуриентите и училищното знаме, което бе предадено на новия знаменосец с поръката да пази честта на знамето и училището.  Приветствено слово изнесе  директорът на училището  Ирена..

публикувано на 14.05.21 в 13:11

ПГ "Проф. д-р. Асен Златаров" изпрати Випуск 2021 година

Випуск 2021 година  на  ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" бе изпратен с  официална церемония в двора на училището. В гимназията днес се дипломират 78 зрелостници, обучавали се в четири професионални паралелки. Приветствено слово произнесе заместник-директорът на гимназията Насенка Димитрова: "Днес е последният ден от вашето детство. От..

публикувано на 14.05.21 в 13:00

С 4 вида ваксини се извършва имунизацията в област Видин

Над 12% са ваксинираните жители  в област Видин  по отношение на броя на населението. 328 ваксини са направили личните лекари през вчерашния ден - каза за Радио Видин д-р Венцислав Владински, директор на РЗИ Видин : "305 са вчера ваксините, поне до към 17 ч толкова отчиташе системата, може да са вкарани още от личните лекари... Вчера доставихме..

публикувано на 14.05.21 в 13:00

Районната избирателна комисия във Видин ще бъде назначена служебно

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия - Видин за провеждане на изборите за Народно събрание, насрочени за 11 юли 2021г. В провелите се днес консултации за определяне състава ѝ взеха участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-тото Народно събрание и..

публикувано на 14.05.21 в 12:59