Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Врачанска компания е сред най-добрите софтуерни фирми в България и Източна Европа

Снимка: investor.bg

Врачанската фирма "Вола Софтуер" е лидер в годишен списък на Американската платформа за оценки и отзиви Клъч за най-силно препоръчани софтуерни компании в България и Източна Европа за 2020. Фирмата е отличена за своите разработки на уеб и мобилни приложения.


"Благодарни сме за признанието от Клъч и за възможността да работим със страхотни бизнеси. Като част от бързо развиваща се сфера, ние постоянно търсим и развиваме нови умения, които да ни позволят да обслужим нашите клиенти по най-добрия начин. От услуги като поддръжка до навлизащи технологии, ние непрекъснато учим и се подобряваме"-  каза Емилиян Кадийски, управител на софтуерната компания от Враца, чиито клиенти са Световната Банка, Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца, строителни компании, неправителствени организации и др.


Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов

Основателите на Вола Софтуер, Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов са основатели на "Враца Софтуер Общество", с чиято дейност печелят множество награди и отличия, включително награда от Форбс за "30 под 30" през 2017 г. Започват с безплатни курсове по програмиране, а впоследствие включват дигитален маркетинг и дизайн. Идеята за "Вола Софтуер" е да даде възможност на успешно завършилите курсисти да се реализират в дигиталната индустрия с добре платена работа. Компанията има 15 служители.


Вижте още

Награди за млади изпълнители от Мездра

Млади мездренски изпълнители получиха награди за представянето си в Седмия национален конкурс за вокални формации "Хармония 2020", който се проведе онлайн.  Александра Христова и Йоана Лиловска  се класираха на второ място сред дуетите от първа възрастова група. Художествен ръководител на отличения състав е Анета Петкова.  Втора награда и..

публикувано на 03.12.20 в 13:36

Закриват Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Куделин

Изненадващо е решението за закриване на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Куделин, коментира кметът на Община Брегово Илиян Бърсанов. Решението за закриването му беше обявено вчера от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Изпълнени са препоръките, които са дадени от социалното министерство при проверки в дома,..

публикувано на 03.12.20 в 12:46

Детска градина "Роза" ще работи като дежурна за децата на медиците от Мездра

В условията на извънредната епидемична обстановка, Детска градина "Роза“ - Мездра ще работи като дежурна за децата на лекари, медицински сестри и други специалисти, работещи в системата на здравеопазването, съобщават от Общината.  Предвидена е възможността с децата от другите детски градини да работи техен персонал - учител или възпитател, които..

публикувано на 03.12.20 в 11:15
Снимката е илюстративна

Разкриха извършители на престъпления при специализирана операция в Ломско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена на 2 декември на територията, обслужвана от Районно управление Лом. Участвали са 11 екипа на Районно управление Лом и Зонално жандармерийско управление Монтана, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Извършени са обходи в районите на малките..

публикувано на 03.12.20 в 11:07

Безплатен интернет пуснаха в Белоградчик

В Белоградчик вече работи новоизградената публична мрежа за свободен достъп до интернет.  Жителите и гостите на града могат да се възползват от безплатен високоскоростен безжичен интернет в следните зони от централната част на Белоградчик: площад "Възраждане" с прилежащите кръстовища, зелени площи и предния двор на Начално училище "Васил..

публикувано на 03.12.20 в 10:46

253 са активните случаи на коронавирус в област Видин

16 души с положителна проба за коронавирус са установени през последното денонощие в област Видин – 5 жени и 11 мъже, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. От тях 5-ма са изследвани в частни лаборатории, 11 са диагностицирани след потърсена лекарска помощ със симптоматика. С най-много - 11 случая,  е община Видин, следват Белоградчик,..

публикувано на 03.12.20 в 10:37

Поставиха под карантина деца от основното училище в Чипровци

42 са новоустановените случаи на коронавирус за последното денонощие област Монтана. Те са поставени под 14-дневна домашна изолация, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Заради даден положителен тест при едно лице от персонала в основното училище в Чипровци, под карантина са поставени 9 деца от 2-ри клас и едно лице от персонала...

публикувано на 03.12.20 в 10:25