Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 17 септември 2020 година

2
Снимка: Радио Видин

Площадка за обучение по безопасност на движението бе открита във видинската детска градина "Синчец".

Към общините от Северозападна и Северна централна България ще бъде насочен сериозен финансов ресурс от новите европейски фондове. 

Районната прокуратура във Враца се самосезира от медийни публикации и разпореди проверка в бившия торов завод "Химко". 

4 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада, общо за страната са 174.

Два са активните случаи на коронавирус в област Видин.

Един нов положителен случай на  COVID-19 е регистриран през изминалото денонощие в област Враца. 

Публикуваният за обществено обсъждане проект, с който се променя Наредбата за условията и реда за обучение на бъдещи шофьори, предизвика недоволство сред някои от автошколите. 

Сдружението на кметовете на малки населени места настояват и селата със 100 жители да могат пряко да избират кмет, както и всеки кмет или кметски наместник да разполага с определен бюджет.

Почасово са организирани приемът и изпращането на групите в Детска градина "Слънце" във Враца. За обучение са записани 123 деца. 

Петима са новите учители от програма "Нов път в преподаването" на инициативата "Заедно в час", които ще преподават в областите Монтана и Враца от началото на новата учебна година.

Всички земеделски стопани, които са подали заявления за подпомагане  по извънредната мярка COVID-19, са легитимни и няма да се налага отново да подават заявленията си. Това съобщават от Държавния фонд "Земеделие".

Учителите ще получават допълнително възнаграждение за работата с ученици, които са останали да учат дистанционно. 

Богдан Тодоров от Видин обяви на пресконференция, че държавата е некоректна спрямо собствениците на земеделски земи по трасето на скоростния път Е-79 Видин- София. Според него цените не отговарят на действителните на пазара. 

17 септември се отбелязва като Ден на град Лом. По този повод Общинският съвет се събра на тържествено заседание, на което отличи лекари, служители на реда и дарители, подпомогнали града в борбата с коронавируса.

Честваме 226 години от ръкоположението на Софроний за Врачански епископ.

Фестивал "СтрийтАрт - Долни Вадин 2020" организират в оряховското село от 19 до 21 септември.

С началото на учебната година започнаха и изявите на Клуб "БМЧК и Приятели на Искърското дефиле" в Средно училище "Св. Климент Охридски" село Зверино. 

9-годишната Александра Ванкова от Начално училище "Васил Левски" Белоградчик е класирана на второ място в   конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата”, организиран от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” - Видин.

Нов комплекс за игра е изграден в детската градина в село Дърманци. Всички нови уреди са безопасни и модерни. 

Утре ще се състои официалната церемония по откриването на реновирания "Параход Радецки" в Козлодуй. Благодарение на отпуснати от правителството средства, корабът е ремонтиран и отново ще извършва плавания. 

Галерия

Вижте още

Снимката на 23 октомври 2020 година

Отборът на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", с ръководител Живка Сливенова, стана победител в състезанието " Аз познавам Видин ". Традиционното състезание се провежда по повод Духовния празник на Видин- Димитровден. В проявата под надслов "Фолклорът-извор на красота и вдъхновение" участваха 6 видински училища, които чрез танци, песни и презентации показаха..

публикувано на 23.10.20 в 18:10

Първи фермерски пазар във Видин предлага стоки на местни производители

Първи фермерски пазар се проведе във Видин. На 20 щанда на площад "Бдинци" са изложени млечни продукти, мед, вина, ракии от местни производители. Предлагат се също сок от арония и фиданки годжи бери, цветя, тикви и зеле. Инициативата е на Областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие" , със съдействието на Община Видин. Извънредната ситуация, която..

публикувано на 23.10.20 в 18:05

Велосипеден поход тръгва към "Божурица"

Велосипеден поход до местността Божурица ще се състои утре 24 октомври. Началото е от град Дунавци, след което в 10:15 ч. ще има сборен пункт на площада в село Синаговци, съобщи за Радио ВИДИН Марио Симовонян кмет на Синаговци. "Това е във връзка с предстоящия празник на града. Организира се от община Видин и кметствата на Синаговци и Дунавци...

публикувано на 23.10.20 в 15:04

Отборът на училището по изкуствата спечели състезанието "Аз познавам Видин"

Отборът на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" са победители в състезанието "Аз познавам Видин". Традиционното състезание се провежда  по повод Духовния празник на Видин- Димитровден. В проявата под надслов "Фолклорът-извор на красота и вдъхновение" участваха 6 видински училища, които чрез танци, песни и презентации показаха характерни особености на местния..

публикувано на 23.10.20 в 14:33

Патронния си празник отбелязва езиковата гимназия във Видин

Гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" Видин отбелязва своя патронен празник. Гост на тържеството бе заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова. Тя поднесе своите благопожелания и прочете поздравителен адрес от кмета д-р Цветан Ценков.  "Видинската езикова гимназия е училище, което заслужено се..

публикувано на 23.10.20 в 14:31

Пускат отново тировете през "Витиня"

От 2 ноември тир-овете вече ще могат да пътуват и през прохода "Витиня", съобщи директорът на Областно пътно управление Монтана инж. Илия Илиев. В момента тир-овете от Видин за София преминават през прохода "Петрохан".  "От 2 ноември трафикът ще бъде пренасочен по път I-1". Заради натовареното движение се бави ремонтът на пътя от Благово..

публикувано на 23.10.20 в 13:55

Празник на есента във видинска детска градина

Празник на есента си направиха във видинската детска градина "Арабела" във Видин . Разделени на групи в двора на детската градина,   с различни интерактивни игри, децата изучаваха и опознаваха есента. Целта е децата да са на открито, обясни директорът на детската градина Данка Стаменова : "Нашата цел е децата да прекарват колкото се може..

публикувано на 23.10.20 в 13:48