Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители от Видин: Не бихме пуснали децата да се прибират сами от училище

Снимка: Радио ВИДИН


До 22 септември продължава ежегодната акция на полицията под наслов "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". Инициативата стартира на 16 септември и е в рамките на "Седмица за превенция на детската пътна безопасност". Безопасността на децата на пътя е основният акцент на кампанията. Засилен е контролът в районите на училищата преди началото и в края на учебните занятия. Притесняват ли се обаче родителите да пускат сами децата си да се прибират от училище? 


"Честно казано да, притеснявам се, знаят как да пресичат безопасно, те са две близначета, четвърти клас, но има да пресичат на две места до нас, то е пряка улицата, но минават коли и от двете страни, и просто предпочитам да дойда и да си ги взема. С мен са се учели, когато се прибираме, сме спирали, чакали, обяснявам и така...  Моето дете аз съм го учила, но доколко е възприел, не мога да кажа. Ние сме първи клас, предполагам, че в училище имат такива часове. Да, притеснявам се, не бих го пуснала да се прибира сам. Определено бих казала, че колите не внимават и дори на пешеходни пътеки, някои изобщо не спират... Ние ги учим, моите деца са първи клас, мисля, че знаят как да пресичат правилно... Не мисля, че е готова да е сама, защото винаги е с някой. Не бих я пуснала да се прибира сама, още повече няма тази сигурност, която я имаше едно време. Да си пуснеш детето с ключа на врата-изключено. Човек сега не може да си позволи да го направи. Би трябвало да има по-засилени мерки от страна на полицията. Ние живеем на улица "Ленин" след Второ основно училище, полицейски коли минават там, което е хубаво, полицейско присъствие трябва да има на днешно време."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Златотърсачите се събират на Национален събор край Враца

Златотърсачите на самородно злато ще се съберат на Национален събор тази събота, 3 юли, в местността Леденика във Врачанския Балкан. Проявата е най-голямата по рода си у нас. Освен хора от цялата страна, се очакват гости и от други европейски държави. В рамките на събора са предвидени различни състезание за мъже, жени и деца, обясни за Радио ВИДИН..

публикувано на 01.08.24 в 15:50

Парад на ретро автомобилите за осми път във Видин

За осми пореден път  Видин става притегателно място за ретро автомобили. Ретро парадът   "Vintage Vehicles Vidin 2024"  е част от културния календар на Община Видин и   всяка година привлича все повече гости, не само от Видин и областта, но и от други градове, дори от чужбина. Събитието наистина е колоритно, различно и открояващо..

публикувано на 01.08.24 в 13:05

"Олимпийски ден" организират във видинското село Гъмзово

В разгара на Олимпиадата във видинското село Гъмзово се готвят да проведат тази събота инициатива, свързана със спортните игри. Идеята идва след като Тихомир Петков, който е женен за родената в Гъмзово Вероника Димитрова, участва в щафетата, пренасяща олимпийския огън. Младото семейство живее в Ница, Франция. Именно в съседния град Грас Тихомир носи..

публикувано на 01.08.24 в 13:00

В "Музикална зона" на 01 август 2024 слушаме духови оркестри – 4 част

През 70-те и 80-те години наминалото столетие, духовите оркестри на Ню Орлиънс преживяват своеобразен ренесанс, като към традиционните стилове се добавят елементи на фънк, хип-хоп и боп. През 90-те хип-хопът окончателно оформя звука на съвременните духови оркестри. Традицията процъфтява в известен смисъл, тъй като продължава да предава опита на..

публикувано на 01.08.24 в 09:00

Съгласувателни процедури бавят ремонта на видинския катедрален храм

Изключително бавно вървят ремонтно-реставрационните дейности по сградата на катедралния храм "Св. Димитър" във Видин. Причината - сложността на възстановителните работи и съгласуването с Националния институт за недвижимо културно наследство на всяка процедура, обясни експертът по управление на собствеността и финансов ревизор във Видинснска света..

публикувано на 31.07.24 в 16:30

Започва новият археологически сезон в Рациария

Новият археологически сезон започва от утре в античния град Рациария край село Арчар. В продължение на три месеца екип от над 50 души ще проучва римските императорски терми, които са най-големите на територията на България. Археолози започнаха спешни спасителни разкопки в най-големия некропол на Рациария 400 000 лева са осигурени от..

публикувано на 31.07.24 в 16:14

"Опера на върховете" за девета година в Белоградчик

В края на тази седмицата стартира деветото издание на Фестивала "Опера на върховете" на  Белоградчишките скали. Тази година фестивалът се провежда под мотото "100 години от смъртта  на Джакомо Пучини и 165 години от рождението му", затова в програмата са включени негови произведения, каза пред медиите  акад. Пламен Карталов- директор на..

публикувано на 31.07.24 в 16:00