Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кучето Айра- любителка на пакостите и лютите чушки

3
Снимка: Владислава Методиева


В рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещам с Владислава Методиева и нейното куче Айра. Тя е порода доберман и е на една година и седем месеца. Айра тежи 32 килограма, прави много бели и обича да похапва люти чушки, разказва Владислава разказа: 


"Взех го от София, купих го, ходих да си избера аз, по-скоро то само си ме избра, имаше братя и сестричета, аз клекнах и казах на собственика: "Което дойде при мен- това ще бъде!". Тя сама дойде при мен и си ме избра. По принцип исках Кане Корсо, защото са по-големи, но нямаше как в апартамент да го гледам, и затова исках доберман. Прави бели, да, всичко яде, троши кабели, хвърля дрехи, чорапи нямам, обувки нямам. Защото докато порасне и се научи- всичко яде, растат и зъби, чеше ги... Няма с какво да си включа телевизора, изяде ми дистанционното. Готвим и повече манджи, един хляб яде на ден, яде и гранули."


Владислава е свикнала с всичко и почти на нищо от поведението на Айра не може да я впечатли. Най-странното обаче й се струва, че Айра яде люти чушки:

 

"Яде и люти чушки, майка ми си слага от малки бурканчета в чинията и тя си дърпа цялата чушка с дръжката, и я изяжда." 


Още за странностите на Айра чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Златотърсачите се събират на Национален събор край Враца

Златотърсачите на самородно злато ще се съберат на Национален събор тази събота, 3 юли, в местността Леденика във Врачанския Балкан. Проявата е най-голямата по рода си у нас. Освен хора от цялата страна, се очакват гости и от други европейски държави. В рамките на събора са предвидени различни състезание за мъже, жени и деца, обясни за Радио ВИДИН..

публикувано на 01.08.24 в 15:50

Парад на ретро автомобилите за осми път във Видин

За осми пореден път  Видин става притегателно място за ретро автомобили. Ретро парадът   "Vintage Vehicles Vidin 2024"  е част от културния календар на Община Видин и   всяка година привлича все повече гости, не само от Видин и областта, но и от други градове, дори от чужбина. Събитието наистина е колоритно, различно и открояващо..

публикувано на 01.08.24 в 13:05

"Олимпийски ден" организират във видинското село Гъмзово

В разгара на Олимпиадата във видинското село Гъмзово се готвят да проведат тази събота инициатива, свързана със спортните игри. Идеята идва след като Тихомир Петков, който е женен за родената в Гъмзово Вероника Димитрова, участва в щафетата, пренасяща олимпийския огън. Младото семейство живее в Ница, Франция. Именно в съседния град Грас Тихомир носи..

публикувано на 01.08.24 в 13:00

В "Музикална зона" на 01 август 2024 слушаме духови оркестри – 4 част

През 70-те и 80-те години наминалото столетие, духовите оркестри на Ню Орлиънс преживяват своеобразен ренесанс, като към традиционните стилове се добавят елементи на фънк, хип-хоп и боп. През 90-те хип-хопът окончателно оформя звука на съвременните духови оркестри. Традицията процъфтява в известен смисъл, тъй като продължава да предава опита на..

публикувано на 01.08.24 в 09:00

Съгласувателни процедури бавят ремонта на видинския катедрален храм

Изключително бавно вървят ремонтно-реставрационните дейности по сградата на катедралния храм "Св. Димитър" във Видин. Причината - сложността на възстановителните работи и съгласуването с Националния институт за недвижимо културно наследство на всяка процедура, обясни експертът по управление на собствеността и финансов ревизор във Видинснска света..

публикувано на 31.07.24 в 16:30

Започва новият археологически сезон в Рациария

Новият археологически сезон започва от утре в античния град Рациария край село Арчар. В продължение на три месеца екип от над 50 души ще проучва римските императорски терми, които са най-големите на територията на България. Археолози започнаха спешни спасителни разкопки в най-големия некропол на Рациария 400 000 лева са осигурени от..

публикувано на 31.07.24 в 16:14

"Опера на върховете" за девета година в Белоградчик

В края на тази седмицата стартира деветото издание на Фестивала "Опера на върховете" на  Белоградчишките скали. Тази година фестивалът се провежда под мотото "100 години от смъртта  на Джакомо Пучини и 165 години от рождението му", затова в програмата са включени негови произведения, каза пред медиите  акад. Пламен Карталов- директор на..

публикувано на 31.07.24 в 16:00