Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кучето Айра- любителка на пакостите и лютите чушки

3
Снимка: Владислава Методиева


В рубриката "97 лапи и 1 опашка" ви срещам с Владислава Методиева и нейното куче Айра. Тя е порода доберман и е на една година и седем месеца. Айра тежи 32 килограма, прави много бели и обича да похапва люти чушки, разказва Владислава разказа: 


"Взех го от София, купих го, ходих да си избера аз, по-скоро то само си ме избра, имаше братя и сестричета, аз клекнах и казах на собственика: "Което дойде при мен- това ще бъде!". Тя сама дойде при мен и си ме избра. По принцип исках Кане Корсо, защото са по-големи, но нямаше как в апартамент да го гледам, и затова исках доберман. Прави бели, да, всичко яде, троши кабели, хвърля дрехи, чорапи нямам, обувки нямам. Защото докато порасне и се научи- всичко яде, растат и зъби, чеше ги... Няма с какво да си включа телевизора, изяде ми дистанционното. Готвим и повече манджи, един хляб яде на ден, яде и гранули."


Владислава е свикнала с всичко и почти на нищо от поведението на Айра не може да я впечатли. Най-странното обаче й се струва, че Айра яде люти чушки:

 

"Яде и люти чушки, майка ми си слага от малки бурканчета в чинията и тя си дърпа цялата чушка с дръжката, и я изяжда." 


Още за странностите на Айра чуйте в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Знаменитият капелмайстор кап. Камен Луков - автор на "Весели в боя"

На 14 октомври с тържествена церемония беше открит паметника на капитан Камен Луков Пейнски в родното му село Копиловци, общ. Георги Дамяново. Големият българин е офицер, капитан, военен диригент и композитор. Участник е във войните за национално обединение, разказа Лорета Ценова от община Георги Дамяново. Обезсмъртява се в историята с..

публикувано на 19.10.20 в 16:24

Във Видин обсъждаха проекта за стратегия срещу дискриминацията

Във Видин обсъждаха проекта за Национална стратегия за противодействие на дискриминацията. На събитието присъстваха представители на Комисията за защита от дискриминация, институции и неправителствени организации. Председателят на комисията доцент Ана Джумалиева коментира, че желанието е първо да бъдат чути проблемите на хората от..

публикувано на 19.10.20 в 15:35

Събират доброволци за почистване на Изворския манастир

Национален ден на благотворителността отбелязваме на 19 октомври. Затова ви разказваме за един апел за помощ на едно свято място- Изворския манастир "Успение Богородично".  Наскоро в манастира е извършен основен ремонт, изграден е и още един етаж на сградата. Оборудването в стаите е ново и чисто, и светата обител е готова да посрещне миряни...

публикувано на 19.10.20 в 11:47

"Неделник" от 18 октомври 2020 година

Есен с песен по Радио ВИДИН. Тук е "Неделник"-а. Старите вестници ни разказват интересни неща за начало. Гостуваме и на Цеко Миков в село Слана Бара. Неговото хоби е да прави мебели от дървен материал. Масички, столчета и закачалки. Изработва още и градински пейки, панички и всичко което му хрумне. Обича да подарява изработените от него..

публикувано на 18.10.20 в 14:07

Проповедници на благата вест

Днес е Неделя на свети апостол и евангелист Лука. Животът и дейността на свети апостол и евангелист Лука може да послужат на всички ни за жив пример, който да бъде винаги пред очите ни. Нека се потрудим да бъдем подражатели на ревността му по Бога, та да бъдем и съучастници заедно с него във вечното царство на нетленната слава...

публикувано на 18.10.20 в 08:00

Фестивалът "Здравей, Здраве!" за трети път във Видин

За трета поредна година Видин ще бъде домакин на фестивала "Здравей, Здраве!". Събитието, чиято цел е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти, ще предложи богата програма и интересни участници. "Определено имаме особено голямо разнообразие - представяне на индийската култура, представяне на Фалун Дафа - китайска..

обновено на 16.10.20 в 22:10

"Надмини себе си! Бягай с усмивка" - първо групово бягане с усмивки във Видин

Групово бягане с усмивки ще се проведе за първи път във Видин. В него могат да участват всички желаещи, независимо от своята физическа подготовка и възраст. Идеята на организаторите от спортен клуб "Бдин адвенчър" е да предизвикат хората от града да се усмихват повече, докато спортуват. Бягането няма състезателен характер, награда е..

публикувано на 16.10.20 в 17:53