"Моят екип е от 8 човека, това са 8 различни характера, 8 различни мнения, трябва да угодиш на всеки, да ги наблюдаваш. Да си главен готвач е много отговорна професия. Имаме много функции, не само да сготвим едно ядене. Запалих се по готварството случайно, попаднах на морето. Там трябва да свикваш бързо, иначе си тръгваш. Така и стана, почнах на станция салати, бързо след това на станция тигани и скара. След това заминах за Румъния, там продължих и натрупах доста опит в италиански ресторанти и гръцки. Там изкарах и курсовете за главен готвач, прибрах се тук и реших да пробвам. Случва се клиентите да се разхождат из менюто, тогава става голяма зор, особено и сервитьорите като почнат да искат по-бързо поръчаното. Но почти винаги минава всичко точно, работя с професионалисти. Натовареността е сериозна, ресторанта е с капацитет 200 човека."
Според повечето видинчани мъжете са по-добри готвачи:
"За мен мъжа е по-добър, защото казваш майстор-готвач. По-често срещани са мъже, но за мен жените са по-добри. Аз съм страхотен готвач на яйца, а и салата си правя за ракията... Много ясно, че мъжът е по-добър, ако разчитаме на жените, няма да ядем. Опипваме нещата, гледаме, а жената претупва, като всичко и бяга. Много е важно готвачът да е дебел, защото ако е слаб, не си опитва храната. Аз обичам най-много скара, барбекю... По принцип рибните продукти са най-здравословни и е задължително да се ядат веднъж седмично... Мъжът готви по-добре... Мъжете са по-добри, по-прецизни са, ние като готвим жените, правим и други неща."
Още от мненията и как се справят по време на динамичната смяна главният готвач и неговият екип може да чуете в звуковия файл.
Да се повеселим с "Неделник"! Скулпторът Александър Пройнов откри в Монтана изложба наречена „Българи - аз съм част от вас". Тя е финал на цикъла, който творецът започнал преди 27 години. В месеца на виното и любовта, между двете дати на лозарския празник Трифон Зарезан , ви срещаме с един доказан майстор на ракия от Враца ...
Мистер Сенко е български илюзионист. Неговото истинско име е Евстати Христов Карайончев и е роден във Враца на 12 февруари 1905 година. Самият той казва за себе си в едно интервю в Златния фонд на БНР: "...Един артист трябва да слезе овреме от сцената...", заради това на 60 години се оттеглил и се отдал на мирен пенсионерски живот. Е,..
Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение - на Митаря и Фарисея. "Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен, а който се смирява, ще бъде въздигнат". (Лук.18:14 ) Великият пост, към който времето и тази година ни отвеждат, се предшествува от три подготвителни седмици, които според..
Младежи се пристрастява към никотина чрез пушенето на така наречения вейп - електронна цигара с течност, съдържаща никотин, примесен с ароматни вещества. До тях достигат и такива със забранени субстанции като хексахидроканабинола, а за употребата им се заговори след инциденти, един от които с фатален изход. Проблемът не е от скоро и бумът им сред..
Днес ще си говорим за безопасността по пътищата, най-вече в градска обстановка. Зимните месеци са едни от най-опасните за движението заради лошото време и по-голямата продължителност на тъмната част от денонощието. Поводът за репортажа ни е случка, която беше споделена в социалните мрежи от видинчанин. Ето какво написа той: "Добър вечер!..
През 2010 г. Америка среща Европа, когато Джеймс Патерсън (автор на бестселъри №1 в САЩ) и Лиза Марклунд (автор на бестселъри №1 в Швеция) обединяват усилия, за да създадат пикантен, задъхан и завладяващ трилър в духа на най-добрите традиции в жанра. Резултатът е романът „P.S. Убийците“. Шведската журналистка Деси Ларшон получава в..
"Професия хоби" днес ни запознава с хобито на Мадлен Рачева от Видин , която е от онези хора, които успешно съчетават страстта си с професията си. От малка тя е омагьосана от света на фотографията и въпреки че започва като любител, с времето хобито ѝ се превръща в сериозно занимание, което разкрива пред нея нови светове и възможности. Днес..