Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Опасен покрив в центъра на Видин

Снимка: Радио ВИДИН
Покрив на жилищна кооперация в центъра на Видин се руши, а мястото е опасно за хората. Сигнал до Общината за опасната сграда подаде местната структура на ПП "Възраждане". 

Жилищната кооперация се намира в началото ул. "Княз Александър Батенберг", в близост до Речна гара. Мястото представлява опасност за преминаващите граждани, каза за Радио ВИДИН Валери Сираков областен координатор на партията, подала сигнал:

"Става въпрос за повреден покрив или част от него. Във водосточните тръби с годините са се натрупали мръсотия, пепел, кал, трева, натежало е много, провиснало е и един господ знае кога ще падне. Ще сигнализираме Общината, защото ние сме потопени в градската среда, нашето разбиране е, че тя трябва да е безопасна за всички. Улицата опира до Речна гара, там минават много граждани и гости на Видин, включително и чужди туристи, без значение кого ще затрупа, се касае за човешки живот."


Потърсихме мнението на хора, работещи в близост до опасната сграда, които изразиха опасения за своето здраве:


"Трябва да се оправи, тук работя, клиентите минават, особено зимата... В окаяно състояние е и трябва да се оправи... Коментирали сме и със собственици, подавали са сигнали, всъщност не знам какво е мнението на живущите в блока. Имаме офис тук отдолу. Много внимателно минавам от тук и не стоя под навеса. Опасността е от срутване."


Работник в търговски обект, намиращ се точно под провисналият покрив, каза, че покривът ще бъде изцяло ремонтиран:


"Имало е общо събрание на двата входа, с присъствието на домоуправителите и собствениците, включително и на подблоковото пространство. Взето е решение да се съберат пари и да се оправи покрива. Парите са събрани, фирми са идвали да дадат оферта, избрана е фирма, предстои цялостно ремонтиране на целият покрив. Проблема е, че 80 % от собствениците ги няма, или не живеят тук, или са в чужбина."


Отправихме запитване и до Община Видин за това ще предприеме ли действия за да осигури безопасността  на хората, които преминават в близост, в какви срокове, както и чия е отговорността да се обезопаси потенциалното опасно място? Очакваме отговор. 

Вижте още

"Неделник" от 29 ноември 2020 година

"Неделник" е вашият избор за добро настроение. Гарантирам го. Преглеждаме за началото старите вестници и започваме нашата неделна разходка. Заради новите мерки отново останахме без изложби и музеи. Това е повод да си припомним за една интересна изложба в Националния политехнически музей в София наречена “Техниката около нас по времето на..

публикувано на 29.11.20 в 13:07

Живот и спасение в Бога

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни казва чрез съвета, който дава на един богат младеж, че не е достатъчно да изпълняваме на думи..

публикувано на 29.11.20 в 08:00

Детска площадка във Видин се превърна в коледно градче

Темите в "Едно" на 27 ноември 2020 година: Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"  във Видин продължава да работи с потребите на услугите, но от разстояние.   Вече е в сила  Правилникът за прилагане на Закона за социалните услуги, който касае и дейността на центъра.  В очакване..

публикувано на 27.11.20 в 17:35

Ще се възползваме ли от намаленията на "Черен петък"?

Днес е "Черен петък", макар че в някои магазини намаленията започнаха още от началото на месеца . Някои хора вече са се възползвали от отстъпките и са си купили по нещичко. Други не смятат да се възползват, а има и такива, които даже не знаят, каква е идеята на "Черен петък". Движение по магазините има, дали заради намаленията или заради факта, че..

публикувано на 27.11.20 в 16:45

Все по-търсена е компютърната техника

Компютърната техника става все по-търсена по време на пандемията. Преносимите компютри, както и периферните устройства са ключов компонент в онлайн обучението на учениците, също и в дистанционната работа, която е все по-актуална в много сфери. Именно това е и причината за по-голямото търсене на тази техника, а с това идват и по-високите цени..

публикувано на 26.11.20 в 15:07

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 - за или против?

Нови по-строги мерки, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, влизат в сила от вечерта на 27 ноември, и ще продължат до 21 декември 2020 г. Училища, детски градини и яслите затварят врати. Това важи и за търговските центрове, фитнес-центровете, игрални зали, казина, както и заведения за хранене(ще се предлага услугата доставка на храна..

публикувано на 26.11.20 в 14:10

В "Музикална зона" на 26 ноември 2020 слушаме Анита О’Дей

Бунтарката Анита О’Дей не се вписва в традиционния образ на певица и отказва да е обект на каквито и да било женски стереотипи. Заради операция гласът и се променя и нейното пеене е без каквото и да било вибрато, като среща трудност и при дългите фрази. Поради тази причина изработва собствен перкусионен стил, основан на кратки нотни трайности и..

публикувано на 26.11.20 в 09:00