Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасен покрив в центъра на Видин

Снимка: Радио ВИДИН




Покрив на жилищна кооперация в центъра на Видин се руши, а мястото е опасно за хората. Сигнал до Общината за опасната сграда подаде местната структура на ПП "Възраждане". 

Жилищната кооперация се намира в началото ул. "Княз Александър Батенберг", в близост до Речна гара. Мястото представлява опасност за преминаващите граждани, каза за Радио ВИДИН Валери Сираков областен координатор на партията, подала сигнал:

"Става въпрос за повреден покрив или част от него. Във водосточните тръби с годините са се натрупали мръсотия, пепел, кал, трева, натежало е много, провиснало е и един господ знае кога ще падне. Ще сигнализираме Общината, защото ние сме потопени в градската среда, нашето разбиране е, че тя трябва да е безопасна за всички. Улицата опира до Речна гара, там минават много граждани и гости на Видин, включително и чужди туристи, без значение кого ще затрупа, се касае за човешки живот."


Потърсихме мнението на хора, работещи в близост до опасната сграда, които изразиха опасения за своето здраве:


"Трябва да се оправи, тук работя, клиентите минават, особено зимата... В окаяно състояние е и трябва да се оправи... Коментирали сме и със собственици, подавали са сигнали, всъщност не знам какво е мнението на живущите в блока. Имаме офис тук отдолу. Много внимателно минавам от тук и не стоя под навеса. Опасността е от срутване."


Работник в търговски обект, намиращ се точно под провисналият покрив, каза, че покривът ще бъде изцяло ремонтиран:


"Имало е общо събрание на двата входа, с присъствието на домоуправителите и собствениците, включително и на подблоковото пространство. Взето е решение да се съберат пари и да се оправи покрива. Парите са събрани, фирми са идвали да дадат оферта, избрана е фирма, предстои цялостно ремонтиране на целият покрив. Проблема е, че 80 % от собствениците ги няма, или не живеят тук, или са в чужбина."


Отправихме запитване и до Община Видин за това ще предприеме ли действия за да осигури безопасността  на хората, които преминават в близост, в какви срокове, както и чия е отговорността да се обезопаси потенциалното опасно място? Очакваме отговор. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Когато детето отказва да отиде на зъболекар

Отказът на детето да посети зъболекар, след като вече е било в зъболекарския кабинет и е преминало успешно определена процедура, не бива да тревожи родителите. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и поясни, че подобно поведение е характерно за децата между 4 и 6-годишна възраст, и може да бъде преодоляно с..

публикувано на 05.08.24 в 17:44

Враца почита паметта на проф. Димитър Йоцов

Припомняме в "Памет нашенска" личността и живота на проф. Димитър Йоцов - виден дипломат, историк, политик и общественик, роден във Враца , автор на "Културно-политическа история на Враца“.  На 7 август тази година се навършват 55 години от кончината му. По този повод в Регионално исторически музей (РИМ) - Враца е открит изложбен кът,..

публикувано на 05.08.24 в 17:05

Зависими ли са от телефона младите българи?

Проучване, направено в шест държави - САЩ, Великобритания, Австралия, Франция, Германия и Япония, показва, че 7 от 10 представители на поколението, родено в първите години на века - "милениуми" и на по-младото поколение Z - "Gen Z", предпочитат да общуват цифрово или най-вече чрез текстови съобщения, отколкото лично. От компанията - автор на..

публикувано на 05.08.24 в 17:00

Кога децата започват да изпитват срам от голотата?

На каква възраст децата започват да изпитват срам от голотата   - това е важна и специфична тема, особено за родителите , тъй като те трябва да са наясно с това как да засягат такива деликатни въпроси и да отговарят на неудобните въпроси на децата по един адекватен и спокоен начин. Ето какво е мнението по темата на психолога Лидия Николова :..

публикувано на 05.08.24 в 14:05

Система за ранно оповестяване пази Врачанския Балкан от пожари

Вече десет години система за ранно оповестяване на пожари успява да опази от големи щети територията на Природен парк "Врачански Балкан" . Под охрана от унищожителен огън са 4 хиляди кв. километра гори и защитени територии, и биологичното им разнообразие. В системата са вложени близо 900 000 лева безвъзмездни европейски средства. Според експертна..

публикувано на 05.08.24 в 13:48

Продължава тенденцията "хоум офис"

С настъпването на ковид пандемията, на много хора им се наложи да работят от дома си. След като тя приключи, тази тенденция продължава да съществува. Нещо повече, голяма част от хората предпочитат дистанционната работа и продължават да избягват офис средата. Защо се случва това и какви са предимствата и недостатъците да работиш от дома си ни..

публикувано на 05.08.24 в 13:36

"Ние, потребителите": Какво да знаем преди да правим резервация за лятната почивка

Намираме се в сезона на почивките . По този повод, в рубриката "Моите права" , говорим за това какви са правата на туристите и към кои институции могат да се обърнат при евентуален проблем с планувания отдих.  Независимо как сме направили резервацията си - директно, от мястото на настаняване или през туристическа агенция, винаги е възможно да..

публикувано на 05.08.24 в 13:00