Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Комедиен спектакъл представя вентрологът Димитър Иванов- Капитана в Монтана

Снимка: ФейсбукСтендъп комеди спектакъл на име "Образцов дом" ще представи тази вечер Димитър Иванов- Капитана в Монтана. Кукленият актьор е единственият български вентролог (изкуството да се говори без да се мърдат устните), негов партньор в шоуто ще бъде куклата Бай Тъньо. Това е второто голямо представление, каза за Радио ВИДИН Димитър Иванов:


"Включена е вътре в шоуто вентрология, това е работа с кукла, повечето хора знаят кой е Бай Тъньо, ако не знаят това е моят колега, куклен, с него разнищваме темата на образцовия дом. Това не е театрален, строг спектакъл, това е много живо събитие. Радваме се, когато публиката се включва. Тя често се включва, изкарваме хора на сцената. Самият жанр стендъп комеди в България започна доста да набира популярност. По принцип съм куклен актьор, изкарах курсовете, станах първият български вентролог и така. Винаги гледаме, ежедневни, близки до хората теми да засягаме. Помагаме на хората да погледнат на ежедневието."


Северозападният диалект е доста специфичен, но все пак ще има и местни лафове, уточни Димитър Иванов:


"Северозапада е прекалено специфичен за моите гласови възможности. Димитър Живков от Враца, софийски актьор, от него ще взема лафове. Примерно от Димитровград, моят край, имаме много мек говор, докато при вас има изцяло нови думи и изречения, случвало ми се е като Митко ми заговори на врачански диалект да не го разбирам. Хората от този край винаги са били много топли и сърцати. Радвам се като идвам тук. Представлението е насочено към възрастовата публика, темите, които засягаме, децата трудно ги хващат. Не е изцяло за възрастни, за 12+ е. Ако няма ограничение, ще дойдем и до Видин, Враца, има си хора, които са жадни за театър."


Спектакълът започва днес от 19:00ч. в местното заведение The Hub.

Вижте още

Видин продължава да бъде от градовете с най-мръсен въздух

Превишение на фините прахови частици  е отчетено в редица градове от страната, сред които и  Видин , сочат данните на Изпълнителната агенция по околната среда. Справката с Европейския индекс за чистотата на въздуха показва, че в града замърсяването на въздуха е опасно за здравето. През април 2019 година сдружение " AirBG "..

публикувано на 04.12.20 в 16:10

Горан Атанасов ни разхожда из "Махалата на совите"

Преди дни на литературния пазар се появи сборникът с разкази "Махалата на совите" на Горан Атанасов - писател и учител от Берковица. 23 разказа, разпределени в две тематични глави "Преди" и "После",  ни пренасят в изгубеното "преди" нас време на Северозападните села, при празните къщи, днес обитавани само от сови. Книгата е подготвяна и писана дълго..

публикувано на 04.12.20 в 12:26

E79: Декември - време за добрини, чудеса и коледен дух

Новата ефирна магистрала Е79, създадена от Радио София, Радио Видин и Радио Благоевград тази седмица започна от Видин. Предаването под мотото “Декември - време за добрини, чудеса и коледен дух” събра настроението и надеждите на хората преди празниците, макар и в наистина трудни времена. Гергана Панова от Видин, Ива Дойчинова от столицата и Давид..

публикувано на 04.12.20 в 12:05

Електроонно направление за PCR тест в малките населени места- възможно ли е?

От 1 декември личните лекари могат да издават електронни направления за PCR изследване за COVID-19. Запазва се и възможността направлението да се издава на хартиен носител. Системата беше представена от заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева. Националната здравноосигурителна каса покрива 60 лева от цената на PCR теста и пациентите не..

публикувано на 04.12.20 в 11:03

Онлайн партита повдигат духа и настроението

В дните на изолация диджей от Видин е намерил начин да не губи почитателите си, в същото време и да поддържа добра форма.  Частичният локдаун (заключване) отне възможността на много хора да се забавляват като посещават нощни заведения и клубове.  Затова и  DJ TUTO-Тихомир Драганов,  заедно с екип музиканти, са решили да доставят..

публикувано на 03.12.20 в 16:08

В "Музикална зона" на 03 декември 2020 слушаме Мария Калас

Мария Калас е удивително явление и голям талант - безкомпромисна, фанатична. Известна е със своето белканто и драматичните си интерпретации. Благодарение на техническата подготовка и строгата дисциплина диапазонът на гласа и се разширява до обхвата на цели три октави. Въпреки неголемия интензитет той е толкова пробивен, че може да се чуе във..

публикувано на 03.12.20 в 09:00

"Коледни чудеса" творят във Видин

Конкурс търси най-добрите майстори на коледни картички във Видин. Участниците трябва да създадат произведения на тема "Коледни чудеса" . За най-талантливите ще има награди, а картичките им ще зарадват деца в неравностойно положение. Конкурсът е иницииран от Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин. За идеята на организаторите обясни..

публикувано на 02.12.20 в 16:05