Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Удължават онлайн обучението в Русенския университет

Снимка: Веселина Киричева

До 22 ноември се удължава срокът за провеждане на онлайн обучение на студентите от всички курсове на факултетите и филиалите на Русенския университет, съобщават от висшето учебно заведение. Според заповедта на ректора на университета проф. Христо Белоев учебните занимания ще се провеждат  при спазване на седмичното им разписание и ще бъдат възобновени в присъствена форма от 23 ноември 2020 г. 


Новата заповед е с цел опазване на здравето на академичната общност и засилване на мерките, указани в предходните заповеди – носене на предпазни средства, дезинфекция, спазване на дистанция и други необходими мерки за ограничаване разпространението на заразата с COVID-19. 

Вижте още

Тежки криминални инциденти във Врачанско

Над три тежки случая работят полицията и прокуратурата във Враца. Както вече съобщи Радио Видин в късния следобед вчера 31-годишна жена С.Г. бе намерена мъртва в жилището, което е обитавала, а  3-годишното ѝ дете е прието в спешната болница "Пирогов".  По-рано през деня в белослатинското село Габаре след битов скандал син е промушил баща си..

публикувано на 21.04.21 в 15:59

4092 са под карантина във Враца

Нови 40 случаи на COVID-19 са обявени  в Единния информационен портал  за област Враца з а 20 април.  7 от новозаболелите са приети в лечебни заведения. През изминалото денонощие са починали  8 души, заразени с COVID-19 и лекувани в здравни заведения. Към момента под карантина във Врачанско са 4092 човека, а диагностицираните за..

публикувано на 21.04.21 в 15:53

Извадиха изкуствено яйце от видинчанин с уникална по рода си операция

33-годишен  мъж от Видин  е опериран по спешност в столичната болница "Пирогов", след като  погълнал дървено яйце, съобщават от болницата.  Малко след полунощ мъжът, който е от Дом за медико-социални грижи, е транспортиран по спешност с чуждото тяло в хранопровода. Рентгенът е показал, че трахеята на пациента е притисната от изкуственото яйце и..

публикувано на 21.04.21 в 15:48

Община Видин отчита изпълнението на плана за градско възстановяване и развитие

Финалният доклад-отчет за изпълнението  на "Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Видин" за периода 2014-2020 (ИПГВР)  ще бъде представен публично , съобщават от пресслужбата на общината.  С документа се прави рекапитулация на цялостната реализация на Плана. Тя има за цел да установи как са използвани обществените ресурси,..

публикувано на 21.04.21 в 15:40

Последни дни от Маратона на четенето в Мездра

Детската книга  "Две весели приказки" на   Рени Митева бе представена   пред   учениците от 3 "В" клас на Основно училище "Христо Ботев"  в Мездра, в рамките на тазгодишния Маратон на четенето, от библиотекарите в местното читалище.  Децата разбраха  кои са другите  книги на автора и получиха разяснение на непознатите думи в "Зимна..

публикувано на 21.04.21 в 14:41

Общината изгражда поливна система в Крайдунавския парк на Видин

Автоматизирана поливна система се изгражда в Крайдунавския парк във Видин. Вече са монтирани и работят 18 разпръсквателни устройства в първия сектор на зелените площи- пред Художествена галерия "Никола Петров". През пролетта поливната система ще се включва автоматично сутрин в 8 часа, а в горещите месеци- в нощните часове. "Видинската градина беше..

публикувано на 21.04.21 в 13:58

Търсенето на работна ръка в Северозапада се е увеличило

1800 безработни  от трите области – Видин, Враца и Монтана са започнали работа  през март .  Това е с близо 650 повече спрямо месец февруари. Лицата от групата на пенсионерите, учащите и заетите, които също са намерили своята нова работа чрез бюрата по труда през март са 26. Въпреки наложените ограничения и затваряне на дейности поради..

публикувано на 21.04.21 в 11:18