Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 13 ноември 2020 година

Снимка: Жоро Александров

Не се предвижда промяна на габаритите на пътя в Искърското дефиле, отговориха от Агенция "Пътна инфраструктура" на въпрос на Радио ВИДИН по повод становището на Европейския център за транспортни политики относно двойното увеличение за последната година на броя на катастрофите по трасето.


6 обекта на територията на област Враца се ремонтират по програма "Текущ ремонт и поддържане". Сред тях е ремонтът на 25 км от третокласния път  Мездра - Роман, който е разделен на три участъка, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 

Облекчен режим за отпускане на лекарствени продукти, които се заплащат от здравната каса, и служебно удължаване на срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти въвеждат от НЗОК, считано от 16.11.2020 г.


Няма желаещи да работят в отделението за лечение на болни от коронавирус във врачанската болница.


Призив за кръводаряване отправят от Кръвния център на видинската болница "Св. Петка".  Заради пандемията, желаещите да дарят доброволно и безвъзмездно кръв са по-малко.


Все още не е ясно дали във Видин ще бъде открит денонощен приемен кабинет, в който да се консултират пациенти със съмнение за коронавирус.


Кметът на Монтана Златко Живков е с положителен тест за COVID-19, съобщиха от администрацията.От 13 ноември градоначалникът е поставен под домашна 14-дневна изолация.


38 жени и 36 мъже са с положителни проби за коронавирус в област Видин за последното денонощие, по данни на РЗИ.


Нови 48 случая на COVID-19 са обявени в Единния информационен портал за област Враца. 30 от тях са от областния град – 17 мъже и 13 жени.


Със сини балони, завързани на централните детски площадки, в Белоградчик отбелязаха Световния ден на диабетика.


Информационна кампания за диабета и безплатно измерване на кръвната захар организира Лайънс клуб Видин. Инициативата е посветена на Световния ден за борба с болестта -14 ноември.


Учениците от 5-ти до 7-ми клас в Основно училище "Иван Вазов" във Видин ще се обучават в електронна среда от разстояние през следващата седмица. Решението е на директора на училището Пролетка Цветкова. Учебната програма няма да търпи промяна.


10 преносими компютъра, които ще подпомогнат образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас, е закупила община Видин.


Пандемията достигна и Ново село, а резултатът е: един починал и няколко изписани от видинската болница след възстановяване от коронавирусна инфекция.


Започна новото издание на конкурса "Най-красиво писмо до Дядо Коледа", организиран от "Български пощи". В конкурса могат да участват всички детски писма, стихове, рисунки и други, ако върху пощенската пратка има правилно изписан адрес на подател и марка от 0.65 лева. На мястото на получателя трябва да пише - За Дядо Коледа. 


Приказки по телефона ще слушат малчуганите от ДГ "Мир" в Мездра. Инициативата е на екипа на учебното заведение. 


Благотворителен коледен базар обяви читалището във видиднското село Буковец. Целта е по Коледа да бъдат зарадвани с нови играчки децата от детската градина.


Народно читалище "Постоянство" Лом получава годишната награда за култура на името на д-р Хернани Цибрански. Паричният еквивалент на наградата - 1 250 лева  ще бъде насочен целево за подпомагане дейността на културното средище.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48