Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха художничка от "Рениарт" в Национален конкурс за детска рисунка

3
Йоана Димчева с картината си, спечелила трето място в Националния конкурс за детска рисунка, Кърджали 2020
Снимка: студио Рениарт




Йоана Динчева от студио "Рениарт" - Монтана се класира на трето място в 13-ти Национален конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" в Кърджали 2020. Тя получи медал и грамота. Наградата е едно добро достижение, смята преподавателят по рисуване Таня Василева:


"Тази година решихме да се включим в този конкурс, за първи път участваме... Запознах учениците с конкурса и направихме наистина добри неща... Йоана Динчева е отличена в този конкурс и това за нас е голям успех- трето място...  Организаторите на конкурса й пожелаха да се включи и следващата година. Рисунката на Йоана е акварел, който е правен на пленер в село Меляне, в Музея на дървото...Тя е нарисувала един навес с битови предмети. Нейният стил на работа - тя се доближава до класическата живопис и точно това е нещото, за което са я отличили, защото рисунката й притежава добър конструктивизъм, композиция и добра техника с акварела ..."


Йоана Динчева е ученичка в 10 клас в ГПЧЕ "Петър Богдан" в град Монтана. С рисуване се занимава от десет години.

"Рисунката ми е от пленер на открито, имахме възможност да седнем и да рисуваме каквото си харесаме и аз прецених, че от този ъгъл, в тази част ще ми се получи интересна картина ... И това се получи ...Харесва ми да рисувам, когато съм в студиото, когато започна да рисувам, забравям за всичко около мен, това е начинът ми да се изразя... Наградата - мисля, че винаги може и повече...Радвам се, както казва моята учителка по рисуване Таня Василева--  не е важно това, че съм на трето място, важното е, че съм успяла да се справя с конкуренцията..."
 
В момента Йоана Динчева се подготвя за следващия конкурс, който е в Япония и е на свободна тема.

Повече може да чуете в звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Христо Стоичков след гола във вратата на Германия на световното в САЩ през 1994 година

30 години от българския триумф на световното по футбол в САЩ

Навършват се 30 години от звездния миг на българския футбол - националният отбор, воден от селекционера Димитър Пенев, се класира за полуфиналите на световното първенство по футбол в САЩ . Успехът на Пеневата чета идва след победа с 2: 1 срещу световния шампион Германия, за да обедини цяла България и да ѝ даде надежда за още по-големи постижения...

публикувано на 10.07.24 в 12:00

Общинският съвет във Видин одобри ползването на спортните площадки в училищата

Толя Иванова от СДС, избрана за кмет на видинското село Слана бара на проведените на 23 юни избори, положи клетва на заседанието на Общински съвет- Видин, което се проведе днес. Кметът на Община Видин Цветан Ценков заяви, че следващия месец няма да има заседание и направи предложение: "Преди да направя предложението да ви пожелая успешна..

публикувано на 09.07.24 в 17:16

Върви прием на заявления за първо класиране след 7-и клас

Седмокласниците могат да подават заявления за първо класиране в избраните от тях учебни заведения. Общо 19 са професионалните паралелки и 9 са профилираните паралелки в област Видин , каза началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Видин Веселка Асенова :  "Електронно е подаването. Има училище-гнездо в ОУ "Иван Вазов" -..

публикувано на 09.07.24 в 15:00

Ученичка от Видин подреди изложба с фотографии от Брюксел

Единайсетокласничката Мария Петкова подреди изложба с фотографии в  СУ “Цар Симеон Велики“ във Видин , направени по време на пътуването ѝ до Брюксел . Снимките са 20 на брой и отразяват погледа на момичето към белгийската столица и Европейския парламент, който е разположен там.  Пътуването до Брюксел е наградата на Мария, която..

публикувано на 09.07.24 в 13:00

Обновена беседка в Осен събира малки и големи

В Осен продължават дейностите, свързани с обновяване на врачанското село. След възстановяването на стадиона, наскоро бе подновена и беседката там. Мястото за отдих е направено преди 12 години. То е в центъра на селото и в него често сядат да си починат и да си поговорят местните хора. След години ползване беседката е почти разрушена. Затова..

публикувано на 09.07.24 в 12:10

В Белоградчик посрещнаха група "Тангра" и откриха обновения летен кинотеатър

С концерт на група „Тангра“ и прожекции във възстановения летен кинотеатър в Белоградчик започнаха събитията от културната програма през лятото.  Кинотеатърът е построен преди близо 60 години и в града си спомнят за прожекциите и музикантите, които гостували на сцената.  "Почти всяка седмица имаше концерти, сръбски, "Щурците",..

публикувано на 08.07.24 в 14:24

Почитаме свети Прокопий - покровител на пчеларите

На 8 юли православната църква почита паметта на свети великомъченик Прокопий . Според народните вярвания светецът е покровител на пчеларите и е известен като Прокопий пчелар. В българския народен календар денят на великомъченик Прокопий е популярен като летния  празник на пчеларите . Празнува се в чест на пчелите и техния закрилник.  Св...

публикувано на 08.07.24 в 11:00