Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинска администрация – Берковица има разкрити горещи телефонни линии

Снимка: Радио ВИДИН

Две горещи телефонни линии разкри Община Берковица. На телефони 0882 504 576, 0884 029 213 се приемат обаждания от хора, имащи нужда от закупуване на хранителни продукти и медикаменти. Услугата е за самотни възрастни и болни хора, които нямат възможност да излизат и нямат близки, които да им помогнат. От доставките до врата могат да се възползват и хора, поставени под карантина. Служители извършват пазаруването и разнасянето по домовете.

По този начин Община Берковица се надява да помогне на нуждаещите се в създалата се сложна епидемиологична обстановка и извънредно положение заради COVID--19. Апелът е да не се злоупотребява с позвъняванията на тези номера, за да бъдат обслужени действително нуждаещите се хора. Организацията на специалната грижа е част от мерките за противоепидемична защита на територията на община Берковица.

Продължават и проверките за спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти и пазарите в града. Те се извършват от служители на Общинска администрация – Берковица, съвместно с представители на РУ на МВР – Берковица. До сега са извършени проверки на над 30 обекта. Следи се за носенето на предпазни маски, спазването на дистанция и разделение на потоците, както и за извършването на дезинфекция. До момента не са констатирани нарушения. По инициатива на Община Берковица са поставени информационни табели на видни места в града, напомнящи задължителните мерки. 

Вижте още

Полицията с мерки за сигурност по време на абитуриентските балове във Видинско

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред , осигуряване на пожарната безопасност и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май.  Планирано е засилено полицейско присъствие в районите на училищата.  Всички празнични мероприятия ще..

публикувано на 18.05.21 в 16:25

Зооизлжба показва 44 вида екзотични животни в Монтана

Екзотични животни могат да видят жителите на Монтана в зооизложба в Младежкия дом. Отровни змии, гущери, паяци и други видове са сред екземплярите, каза организаторът д-р Красимир Христов: "Традиционно провеждаме такива изложби със земноводни влечуги, като променяме основно видовия състав на животните, които пристигат и които представяме. Сега ще..

публикувано на 18.05.21 в 16:13

Нова машина мие улиците във Видин

Започна миенето на улици във Видин. Специализираната машина, с която то се извършва, е най-новата придобивка в автопарка на общинското предприятие по чистотата. Тя дава възможност за миене на пътното платно както със струйници, така и с маркуч. "Целта ни е да се намали запрашаването. Видин е сред градовете с най-висока концентрация на фини..

публикувано на 18.05.21 в 15:04

Врачанският съд даде ход на дело срещу мъчители на таксиметров шофьор

Във врачанския окръжен съд се проведе разпоредително заседание по наказателното дело срещу   Милен Младенов и Евстати Евстатиев , които са обвинени в това, че на 18 декември 2016 г. от парка в село Хайредин са отвлекли таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров от село Манастирище. В обвинителния акт пише, че деянието е извършено от двамата по..

публикувано на 18.05.21 в 12:13

Изложба на учители по изобразително изкуство откриха в Монтана

Дружеството на художниците "Тенец" в Монтана представя изложба на творби на учители по изобразително изкуство в галерия  "Кутловица" . Експозицията, която беше открита вчера, е посветена на 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Това е първа такава изложба,  казва..

обновено на 18.05.21 в 11:34

Близо 3000 са карантинираните в област Враца

2 377 са активните носители на коронавирусната инфекция във Врачанско, като от тях 50 са в болници, а останалите се лекуват в домашни условия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  11 са новозаразените жители на областта. Най-младата от тях е 22-годишна от Мездра, а най-възрастният – 85-годишен жител на село Вировско. Според данните..

публикувано на 18.05.21 в 11:08

116 са активните случаи на COVID-19 във Видинско

22-ма души с положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин  през последното денонощие, по данни на Регионалната здравна инспекция.  12 от новозаболелите са от община Видин, четирима са в Брегово. по двама в Кула и Ружинци и по един нов случай има в Белоградчик и Бойница. Още 14 човека, положителни за коронавирус, са..

публикувано на 18.05.21 в 10:30