Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн партита повдигат духа и настроението

Снимка: фейсбук DJ TUTO


В дните на изолация диджей от Видин е намерил начин да не губи почитателите си, в същото време и да поддържа добра форма. 

Частичният локдаун (заключване) отне възможността на много хора да се забавляват като посещават нощни заведения и клубове. Затова и  DJ TUTO-Тихомир Драганов, заедно с екип музиканти, са решили да доставят нужната порция музикална веселба чрез онлайн парти, което се провежда на живо в социалните мрежи. Идеята е чрез лайфстриймовете да се поддържа форма, също да се повдига духа и настроението на зрителите и слушателите, каза за Радио Видин Тихомир Драганов.


"Като цяло, така си правим и репетиция. Синът ми Александър Величков е музикант, той се грижи за живата музика, завършил е плевенското музикално училище. Честно казано, ако не работи един месец, както и ние- диджеите, излизаме от форма. Певицата Джули прохожда в бизнеса, справя се доста добре. На гости ни е била и Диана Янкова, имаше доста интерес. Също така и моят колега Драготинов беше на последното онлайн парти. Това сме екипът. Казахме си: защо да не съчетаваме нещата и да повеселим хората и да повдигнем духа. Малко по-разчупено е нашето парти, с поздрави, живи изпълнения. Засега залагаме на комерсиална музика. При едно от партитата стигнахме гледаемост от 1500 човека. По принцип ги правим в неделя, но последното го направихме във вторник. Не искаме да е петък и събота партито, тогава го правят всички. Нашата аудитория отиваме малко към по-улегналите хора. Нашата музика е малко по-различна, не клоним към тийнейджърските хитове. Малко по- ретро хитове." 


Повече за онлайн партита, както и за трудностите да си диджей по времe на пандемия може да чуете в звуковият файл.

Вижте още

Студент от Белоградчик изследва мутациите на COVID-19

Студентът по медицина Венелин Денчев от Белоградчик е част от научен екип, който изследва мутациите на коронавируса.    Ръководител на проекта е д-р Светлана Христова от катедра "Медицинска физика и биофизика" на Медицински университет София. С екипа работи и доц. Александър Живков от Института по физико-химия към БАН , който също родом е..

публикувано на 19.01.21 в 17:30
Константин Йоцов,  ученик в Лесотехническата професионална гимназия , Берковица

Ученик от Берковица с проект в помощ на пожарникарите

Константин Йоцов от Лесотехническата професионална гимназия в Берковица разработи приложение,  в помощ на пожарникарите, които да могат да използват софтуер и навигация за достигане по-лесно до пожари, които са  в гората или планината. Разработката се нарича " Еко навигатор" и донесе на автора си първо място  в конкурса "Кой е SUPER STEM в твоето..

публикувано на 19.01.21 в 16:50

Селски кмет алармира за липса на контрол върху карантинирани лица

[/module За липса на информация и проследяване на това какво се случва с карантинираните лица в селото, сигнализира радио Видин кметът на село Ботуня Ивайло Диманов.  В селото има 4 лица под карантина, но повече от 20 дена никой не ги проверява и никой не дава информация за тях, а възможно е да има и нови случаи на COVID-19,  обяснява кметът. След..

публикувано на 19.01.21 в 15:40
проф.Георги Рачев

Климатологът Георги Рачев: Студеното време приключи, Видин ще изпрати уникална зима

Потенциално опасното време, което изненада Северозападна България с минусови температури през последната седмица, заради което беше обявен и жълт код, ще бележи постепенно покачване. Поредицата от студени дни приключва днес, обясни климатологът проф.  Георги Рачев . " Днес е последният ден на това сериозно и чувствително застудяване . Ако..

публикувано на 19.01.21 в 15:05

Увеличение на заплатите на кмета и общинската администрация ще гласува местният парламент на Видин

Увеличаване на възнаграждението на кмета и на служителите в общинската администрация предстои да бъде гласувано в предстоящото, първо за годината, заседание на Общински съвет Видин. Предложението е на председателя   Генади Велков, който предлага основната месечна работна заплата на кмета на община Видин, считано от 01.01.2021 г. да стане 3..

публикувано на 19.01.21 в 14:40

Провеждането на практическите занятия в професионалните гимназии вече е различно

Практическите дейности на учениците от 5. до 12. клас и на студентите, които не могат да се проведат в електронна среда, ще могат да се провеждат присъствено. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Всяко училище преценява дали да започне практическите занятия на място или да остане в онлайн обучение. Временно седмично разписание е..

публикувано на 19.01.21 в 12:50

Младежи от Видин борят негативизма в социалните мрежи с видеопослание

Млади хора от Видин заснеха филм срещу негативизма в социалните мрежи . Само за часове след като е качено в интернет, видеото вече е с хиляди харесвания и споделяния. Идеята е на Майкъл Кирилов , курсант в академията на МВР: "Всичко беше една идея, понеже градът ни е малък и сравнително беден. Постоянно хората се оплакват, че..

обновено на 19.01.21 в 12:47