Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Велчев записа "Коледно хоро"

Снимка: Личен архив



"Коледно хоро" е новата песен на младия изпълнител Валентин Велчев от Враца. Песента е по текст, написан специално за него от големия български поет Найден Вълчев, който е автор на песни като "Една българска роза", "На всеки километър", "Някога, но не сега". Антония Рангелова и Светослав Лобошки допълват творческия екип, разказа младият изпълнител:


"Посрещаме декември месец с нова песен, благодарение на Найден Вълчев, който направи текста, музиката я направи Антония Рангелова. Тя написа за мен песента "Благословен", която представих на "Пирин фолк". Аранжиментът беше на Светослав Лобошки и мисля, че се получи един прекрасен проект, със страхотно настроение и съм горд от това, че мога да се докосна до Найден Вълчев. Харесвам неговите песни, той е автор на много известни песни на Васил Найденов, на дует "Ритон". Този човек е изключителен и аз много отдавна исках да имам песен от него. С моя екип се свързахме с него, той откликна на моето желание и така се роди "Коледно хоро". Това е песен, хоро, на което може да се играе. Клипът може да се види в моя YouTube канал или на моята страница. Благодарение на Георги Шопов стана този хубав клип. Пожелавам на всички да са живи и здрави, да се пазят много. Надявам се всички да се съберат с близките си и да изкарат топли и хубави празници и най-вече да са здрави..."

Чуйте повече в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Хората в Зли дол почистиха и облагородиха крайпътни съоражения

Жители на мездренското село Зли дол предприеха действия за почистване и облагородяване на належащи участъци в селото. В инициативата с доброволен труд се включват около 10 души. Освен да почистят крайпътната растителност, те се заемат със задачата да положат бетон на една от канавките и да я направят по-ефективна срещу наводнения. За реализиране на..

публикувано на 18.07.24 в 13:00
Главен инспектор Георги Георгиев, началник на сектор

Георги Георгиев, РДПБЗН - Видин: Годишно регистрираме 200, 300 аварийно-спасителни дейности

Професионален празник отбелязват днес, 18 юли, спасителите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". По този повод и за да ни запознае със спасителната работа, която извършват служителите от видинската пожарна служба, разговарям с главен инспектор Георги Георгиев,  началник на сектор "Превантивна и контролна дейност" в..

публикувано на 18.07.24 в 11:00

В "Музикална зона" на 18 юли 2024 слушаме духови оркестри – 2 част

Продължаваме да разглеждаме духовите оркестри с техните разновидности – днес се спираме на съставите в британски стил, на фанфарните оркестри с традиция от страните на Бенелюкса и брас бендовете от Ню Орлиънс. Говорим за връзките с джаза и как духовият оркестър и новият стил от зората на миналото столетие си взаимодействат; за социалната роля и..

публикувано на 18.07.24 в 09:00

Църквата в Градец ще отбележи храмов празник

На 20 юли във видинското село Градец ще отбележат храмовия празник на църквата "Свети пророк Илия" и Илинден. Това е една от малкото черкви в епархията, която носи името на свети пророк Илия. Тази година в Градец отбелязват и 170 години от построяването на първия християнски храм в селото. Повече за църквата и празника разказва Пролет Цолова,..

публикувано на 17.07.24 в 17:10

Археолог: Нужни са проучвания на крепостта край село Чичил

Необходима е поне 5-годишна програма за проучване на крепостта край село Чичил , която е късноантичната Кастра Мартис, за да бъдат разкрити останките от нейното минало величие и те да могат да се превърнат в център за посещения. Това каза проф. Сергей Торбатов от Националния археологически институт с музей при БАН, който преди няколко години прави..

публикувано на 17.07.24 в 16:35

Да отдадеш апартамента си под наем на туристи

В разгара на туристическия сезон , когато все повече хора пътуват, а хотелите са претъпкани, популярност набира краткосрочното отдаване и съответно наемане на имоти . Услугата, алтернативна на тази, предлагана от традиционните места за настаняване, е позната отдавна по света, а у нас става все по-популярна през последните години. Туристите, които..

публикувано на 17.07.24 в 15:35

Плажът при Ново село дава прохлада в горещините 

Полегат бряг, широка плажна ивица, чиста вода. Това са част от предимствата на плажа край Ново село , където през почивните дни търсят прохлада хора от различни населени места на Видинския край. Плажът е гордост за местните , които са убедени, че по-хубав по дунавското крайбрежие няма. Отчитат обаче и недостатъците му и търсят подкрепата на..

публикувано на 17.07.24 в 14:52