Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват уличното осветление във Враца

Снимка: архив, БГНЕС

Проектът на местната администрация във Враца за модернизиране на уличното осветление е одобрен. С осигурените средства в размер на 1 125 216 лв. ще стартира първата фаза от обновяването на осветителните тела в града, информираха от Община Враца.


В първия етап от цялостната реконструкция ще бъдат обхванати булеварди и ключови пътни артерии във Враца, а след това – вътрешнокварталните улици. Дейностите по модернизация на уличното осветление са на база цялостно енергийно обследване. В рамките на проекта ще бъдат подменени над 900 осветителни тела и ще се монтират 400 соларни лампи. LED съоръженията ще осигурят много по-голяма енергийна ефективност и осветеност.


Успоредно с подмяната на осветлението ще се изгради и интелигентна система за неговото управление. По този начин мощността на всяка една лампа ще бъде контролирана, в зависимост от интензитета на движение. В първия етап на проекта са предвидени за реконструкция участъците от булевардите - "Демокрация", "Мито Орозов", "България", "Втори юни" и "Европа", както и улиците – "Екзарх Йосиф", "Стоян Заимов", "Околчица" и "Стоян Даскалов". Така ще бъдат обхванати зоните, с най-голяма натовареност на движението.


Предложението се финансира по процедура на Норвежкия механизъм - "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините", където партньор на Община Враца е Норск Енерджи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Партии заложиха на познати кандидати във Враца

Красен Кръстев е водач на листата от кандидати за депутати на коалицията ГЕРБ-СДС за област Враца . От регистрацията на претендентите на фаворита за най-много места в следващото Народно събрание личат познати имена – втори е досегашният депутат Мартин Харизанов, а трети е Мирослав Аспарухов. От БСП вече обявиха, че бившият кмет на Мездра..

публикувано на 07.05.24 в 09:52

Лом почете паметта на загиналите във войните

Пред паметника на Втори конен полк в Лом се състоя възпоменателна церемония за героите, загинали за обединение на Отечеството и по повод Деня на българската армия и храбростта . Майор Васил Василев, председател на Военния клуб в Лом, произнесе слово за историята на легендарния ломски конен полк, воювал в Сръбско-българската война, Балканската,..

публикувано на 07.05.24 в 09:40

Започнаха Празниците на културата "Мездра май"

След официалното откриване на 50-ите Празници на културата „Мездра май” с „Дихание“ - концерт на Орлин Горанов и на Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - Велико Търново , тази седмица предстоят множество събития: На 7 май 2024 г. (вторник) от 19:30 ч. - Концерт на Аристос Константину & Live band...

публикувано на 07.05.24 в 08:37

Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата за народни представители в Монтана

Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата ГЕРБ-СДС за народни представители в Монтана, където политическата сила ще се бори да вземе 2 мандата.  Коалиция ГЕРБ-СДС подаде документи за регистрация на листата за народни представители от Монтана. След 9 мандата депутат от ГЕРБ Ирена Димова не е в листата и остава областен координатор: "Аз..

публикувано на 07.05.24 в 07:50

Сдружение направи дарение за Дома за стари хора в Дреновец

Представители на сдружение в Дреновец посетиха Дома за стари хора в селото, където направиха дарение за Великден. Председателят на сдружението Николай Вецов обясни: "Гражданско сдружение "Достоен живот 22" - с. Дреновец, община Ружинци за пореден път дари на старческия дом в с. Дреновец великденски яйца, козунаци и малко винце. Бяхме посрещнати..

публикувано на 07.05.24 в 07:45

Храмов празник чества църквата „Св. вмчк Георги Победоносец” в Белоградчик

На 6 май своя храмов празник отбелязва църквата „Св. вмчк Георги Победоносец” в град Белоградчик. По този повод Видинският митрополит Даниил и архиерейският наместник на Белоградчишка духовна околия отец Рафаил отслужиха тържествена света литургия и водосвет. В проповедта си митрополитът напомни, че Бог е светлина и е милосърден, дълготърпелив и когато..

публикувано на 06.05.24 в 16:45

Стартира инициатива за поставяне на нов паметник на загиналите артилеристи край Кула

Инициатива за поставянето на нов паметник за загиналите български войници в боевете край Кула по време на Втората световна война стартира по предложение на председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков. В Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май, доброволци почистиха района около стария паметник, който бе обрасъл с храсталаци и..

публикувано на 06.05.24 в 16:15