Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мария и Анастасия получиха мечтаните колелета

Сбъднаха мечтите на две момичета от Белоградчик

3
Снимка: Иванка Петрова

Тази вечер Мария и Анастасия ще се прибират вкъщи щастливи. Двете момичета получиха колелета, закупени със  събраните над 600 лв. от коледния базар, организиран от Дневния център за деца и младежи с увреждания и Центъра за обществена подкрепа. Така бе сбъдната тяхната коледна мечта. 


Кметът Борис Николов връчи подаръците на децата. Той изказа своите благодарности на координатора на проекта, по който заработиха двете социални услуги, Елена Александрова, и на колективите на центровете за инициативата и събраните средства. На импровизираната церемония присъстваха и управителите на центровете, както и представители на общинската администрация. 

Щастливите деца грабнаха своите колелета и нямаха търпение да ги подкарат, въпреки снега навън. Двете момичета учат в НУ "Васил Левски" и са от социално слаби семейства.   

Чуйте още в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Влак блъсна камион

Влак отнесе камион край Мездра при тежък инцидент, при който по чудо се е разминало без сериозно ранени. Сблъсъкът е станал преди минути край село Крета. Според предварителна и непотвърдена информация от полицията до инцидента се е стигнало, след като шофьор на камион не се е събразил със сигнализацията за приближаващ влак и е предприел..

публикувано на 18.01.21 в 16:05
Георги Тошев

Георги Тошев гостува онлайн на Врачанската библиотека

Кампанията "Вкъщи съм и чета" продължава във Враца с представяне на журналиста и писател Георги Тошев.  Миналата година Регионална библиотека "Христо Ботев" и най-голямата онлайн медия за четене и книги в България "Аз чета" организираха 14 срещи с български писатели.  Разговорът с Георги Тошев ще започне в 18 ч. на 20 януари, а единственото,..

публикувано на 18.01.21 в 16:00

С водосвет отбелязаха Атанасовден в село Лик

С водосвет, отслужен в Храм "Св. Атанасий" от енорийския свещеник Георги Няголов, в мездренското село Лик почетоха паметта на двама от големите апологети (защитници) на християнската вяра от арианската и от несторианската ереси - Св. Атанасий Велики и Св. Кирил Александрийски, чиято памет православната църква почита съвместно на 18 януари -..

публикувано на 18.01.21 в 14:59

77 са хоспитализираните с коронавирус в област Враца

Няма нови случаи на COVID-19 в област Враца за вчерашния ден, съобщават от Областната администрация. Общо регистрираните случаи в област Враца са 4716, като от тях напълно излекувани са 3767 лица, починали са 198. Активните случаи към момента са 751, от които 674 лица са диагностицирани на домашно лечение, а 77 са хоспитализирани.

публикувано на 18.01.21 в 13:25

Продължава разчистването на "Петрохан"

Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“, съобщават от Пътната агенция.  Екипи на Горското стопанство премахват опасните дървета в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Днес е направен обход на трасето и заключението на „Пътна полиция“, Областно пътно управление - Монтана и..

публикувано на 18.01.21 в 12:04

Нови книги закупи читалището в Димово

Книгите са купени със средства от бюджета. "Всяка година се стараем да има нови заглавия, търсени от нашите читатели", каза Миглена Веселинова - секретар на читалище "Паисий Хилендарски" в град Димово. Едни от читателите посещават библиотеката, при спазване на противоепидемичните мерки. Библиотеката доставя и по домовете книги на..

публикувано на 18.01.21 в 12:01

Нова социална услуга разкрива Община Вършец

Новата социална услуга е "Асистентска подкрепа" и представлява специализирана социална услуга, която включва подкрепа и помощ от асистент за облекчаване ежедневието на нуждаещи се. Асистентите ще подпомагат потребителите в следните дейности: •самообслужване; •движение и придвижване; •промяна и поддържане на позицията на тялото; •изпълнение на..

публикувано на 18.01.21 в 11:42