Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под 100 са активните случаи на коронавирус в област Видин

Снимка: БГНЕС

10 са новорегистрираните с COVID-19 през последните три дни в област Видин, по данни на Регионалната здравна инспекция във Видин. Това са  4 жени и  6 мъже.  Пробите на четирима от тях са взети във видинската PCR лаборатория, а 6-има са изследвани с бърз антигенен  тест.

През почивните дни са оздравели 20 заразени с коронавирус. 11 са били на домашна терапия, а 9 са лекувани и изписани от лечебни заведения във Видин, Белоградчик и  Монтана. Регистрирани са и два смъртни случая, жена на 71 години и мъж на 77 години и двамата са били хоспитализирани. 

Активните случаи в областта са 95.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 юли 2024 година

От днес започва вторият етап на класирането за прием в гимназии след 7 клас .  Учениците, класирани по първо желание след първия етап на класирането, от днес могат да се записват в училището, в което са приети. Срокът за записване е от днес до 17 юли, сряда.  Поискаха от Агенция "Пътна инфраструктура" да отдели средства за спешни ремонти на пътища..

публикувано на 15.07.24 в 18:00
Даниела Маринова, РУО-Монтана

В Монтана отчитат недостиг на ученици за две паралелки след 7-и клас

Отпадат две паралелки в приема след 7-и клас в област Монтана . 17 ученици не са приети никъде след първия етап на класиране. Общо 46 паралелки бяха заявени в държавния план-прием след 7-и клас в област Монтана. След първо класиране са реализирани 12 профилирани и 32 професионални, съобщи Даниела Маринова , председател на комисията по прием..

публикувано на 15.07.24 в 17:23

Фестивал събира почитатели на рибата в село Остров

Фестивал на рибата и рибаря ще се състои на 27 юли в с. Остров . Десетото юбилейна издание на форума ще събере отново почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското село. Тази година празникът е посветен на сома, обясни секретарят на местното читалище Анелия Бенкина : "Фестивалът на рибата и рибарят тази година е посветен на рибата сом,..

публикувано на 15.07.24 в 15:32
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Първото посещение на новоизбрания патриарх Даниил в епархиите от страната започва от Видин , съобщиха от Видинската света митрополия. Посещението е предвидено за 18 юли, четвъртък, от 18:00 часа. Негово светейшество Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие  по ул. „Цар Александър II“ от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ в посока пл...

публикувано на 15.07.24 в 14:58

Инфраструктурни ремонти се извършват във Вършец

Община Вършец успешно приключи реконструкция на улична мрежа на ул. "Христо Ботев" . Строежът е въведен в експлоатация. Обхватът на проекта е от кръстовището с ул. "Харалампи Генчев" до кръстовището с алея "12 септември", с обща дължина 240 линейни метра. Извършена е цялостна реконструкция на улицата, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Културни прояви очакват врачани през лятото

Община Враца е подготвила богата културна програма за летните месеци.  През юли ще бъде посветен на българския фолклор и филми.  Подновяват се тематичните вечери в парка зад паметника на Христо Ботев. На 19 юли водното огледало ще се превърне в сцена на българския фолклор. От 21:00 часа ще се проведе открит урок по народни танци с..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Продължава облагородяването в община Ружинци

Нови пейки са поставени в Ружинци . Съоръженията за отдих ще бъдат монтирани и по селата в общината. Почистването на улиците и поливането на растенията е основна дейност в тези горещини, каза кметът на община Ружинци Александър Александров : "Първото, което започнахме - монтирането на пейки пред пазара в Ружинци и подобни неща ще бъдат направени..

публикувано на 15.07.24 в 12:30