Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

50 образувани възпитателни дела за миналата година

2
Снимка: Радио ВИДИН

50 възпитателни дела е образувала за 2020 г. Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни  в Лом, което е с 12 повече в сравнение с 2019 г.  Санкционираните малолетни и непълнолетни през годината са 46 - 9 момичета и 38 момчета. Данните са от доклад, който ще бъде представен пред местния парламент. В документа се  констатира затруднение при общуването с родителите на децата, на които е наложена възпитателна мярка. Родителите много често оправдават постъпките на децата си, като се опитват да прехвърлят вината на различни институции – полиция, прокуратура, съд или на самата комисия, се посочва още в доклада. Голяма част от тези родители смятат, че загрижеността от страна на институциите, имащи ангажимент към децата, е вмешателство в семейния им живот, което е  незачитане на превантивните възпитателни усилия на специалистите. 

В отчета се посочва още, че от налаганите възпитателни мерки спрямо малолетните и непълнолетните най-резултатната мярка е "Поставяне под възпитателен надзор от обществен възпитател", която е за период от 3 месеца до 1 година. През 2020 г. най-краткия срок за възпитателен надзор е бил 6 месеца.  

     


Галерия

Вижте още

150 кутии цигари без бандерол иззеха във Видин

3000 къса контрабандни цигари са иззели служители на РУ-Видин, съобщават от полицията. При проверка на местен жител, на ул.“Вела Пеева“ в областния град, униформени открили  150 кутии цигари без бандерол. На  49- годишния местен жител е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.  По случая е заведена преписка. *Снимката е..

публикувано на 02.03.21 в 09:10

В Мездренско честват Трети март

В Мездра в 9.30 часа на националния празник кметът на Мездра Иван Аспарухов ще издигне знамето на България и ще произнесе слово. Следва „Приказка за България”, изпълнена от група „Приказен свят”, песни и „Тържествен марш”, изпълнени от Мажоретен състав при Центъра за подкрепа за личностно развитие. След това ще започне шествие до паметника на загиналите..

публикувано на 02.03.21 в 08:44

122 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

2 588 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 16 179 теста. Това показват данните в единния информационен портал към полунощ. Според тях новозаразените в област Враца са 71, в Монтана 42 и във Видин 9. 4 777 са пациентите в болница в страната, от тях 414 са в интензивни отделения. 117 са починалите с коронавирусна инфекция, като..

публикувано на 02.03.21 в 08:27

Снимката на 1 март 2021

Точно в 12 часа преди 12 години  беше прерязана  лентата  на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, седмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.   Заведенията  за хранене и развлечения от днес възобновяват..

публикувано на 01.03.21 в 18:00

Деца изработиха мартеници за изложба

Изложба на ръчно изработени мартеници подредиха в Етнографския музей в град Берковица. Червено-белите мартенски символи са изработени от деца в Културен център "Йордан Радичков". Под ръководството на Валентин Пешков те са сътворили амулети за здраве, като са спазили традициите в изработката им, каза за Радио ВИДИН Станислава Витанова, временно..

публикувано на 01.03.21 в 17:28

Пролетното почистване на Монтана стартира от Слънчевата градина

Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. В този район се намира  обединения детски комплекс, в който се обучават 800 деца. Покрай двора  му преминава и най-натоварения..

публикувано на 01.03.21 в 16:46

Баба Марта посети Радио ВИДИН

Баба Марта посети екипа на Радио ВИДИН на рождения ден на радиото и направи наричания за здраве по стар обичай:    "Честита Баба Марта, Радио ВИДИН,  да сте здрави, успехи да имат! Цяла година съм плела бял и червен конец - така съм го усукала, както момите се усукват около момците и съм наричала,  колкото са бели конците, толкова да са..

публикувано на 01.03.21 в 16:11