Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасен парапет на стълби до река Дунав

2
корозирал парапет на стълбите, които водят към река Дунав
Снимка: личен архив

За опасен парапет,  който вместо да помага на слизащите хора, по-скоро би им помогнал да паднат, сигнализира в радио Видин и социалните мрежи Теодора Йорданова - Спасова. Парапетът се намира между Речна гара и Колодрума. Според Теодора е много опасен, ако човек не забележи, че е нестабилен:


"Бяхме на разходка с моето семейство - дъщеря ми на година и съпруга ми, и решихме да слезем до Дунава да хвърляме камъчета, любимо занимание на моята дъщеря. Слязохме, хвърляхме камъчета, разходихме се по дигата и решихме да се качим от друго място по други стълби. Качвайки се, хванах се за парапета, и той се огъна в ръцете ми от долната страна, може би от корозия, беше отчупен и силно се клатеше. Ние имахме късмет, че ползвахме стълбите отдолу, а не отгоре... Реших, надявайки се на съвестта на хората, които имат власт, да подам сигнал. Такива неща мен ме вълнуват... Подадох сигнала във Фейсбук, колкото и несериозно да звучи... Не знам кой е администратора, мисля, че се подава сигнал в Общината, защото в групата качват отговор какво е направено... Направих кратко видео и снимка и потърсих няколко групи във Фейсбук."


Изпратихме следните въпроси до община Видин и до Областна администрация - Видин.

1. Кой отговаря за обезопасеността на стълбите, които водят към реката?
2. Какви действия ще бъдат предприети в този случай ?
3. Този сигнал е подаден и във фейсбук-страницата "Проблеми и нередности във Видин". Информирате ли се за подобни сигнали от фейсбук-страницата" ?
4. Къде видинските граждани могат да подават подобни сигнали, задължително ли трябва да са в писмена форма и как им се отговаря?

От общинската администрация ни отговориха писмено, че официален сигнал по случая до Община Видин не е подаван. В отговора се напомня, че  въпроси, предложения, сигнали и идеи могат да бъдат подавани от всеки гражданин в Информационния център за обслужване на граждани, в писмен вид, като ще получават отговор в законово установения срок в зависимост от вида на административната услуга. Гражданите могат да подават сигнали и чрез мобилното приложение "Кмете виж", както и на имейл: kmet@vidin.bg и sangelova@vidin.bg. От общината, уточняват, че са предали сигнала за опасния парапет по компетенция на Пристанище - Видин, от където са получили уверение, че незабавно ще бъде направен оглед, за да се локализира компрометирания участък от парапета, след което той ще бъде ремонтиран.



От Областна администрация-Видин също ни отговориха писмено, че са уведомили Пристанище - Видин по компетентност. 
Предложения и сигнали до Областна администрация Видин могат да се подават по следните начини

По пощата на адрес: 3700 Видин, ул. Дунавска №6 чрез лицензиран пощенски оператор;
Лично в Центъра за административно обслужване в ОА Видин /партерен етаж/;
На факс 094/ 60 10 76;
Чрез Системата за сигурно електронно връчване - https://edelivery.egov.bg/ - изисква се КЕП и профил в Системата;
На електронни пощи: del_oa@vidin.government.bg и ou_oa@vidin.government.bg;
Чрез интернет страницата на ОА Видин, от формата за контакти https://vidin.government.bg/kontakti;
Чрез официалната страница на Областна администрация Видин във фейсбук;
Предложения и сигнали могат да бъдат заявени и устно, за което се попълва протокол от длъжностно лице, пред което са заявени




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нов прочит на "Грозното патенце" представят във Видинския куклен театър

"Грозното патенце" ще оживее на сцената на видинския куклен театър. Своя оригинален прочит на любимата приказка от Ханс Кристиян Андерсен ще представи Никола Стоянов. Това е режисьорският дебют в кукления театър на популярния кино и театрален актьор. "Видинската публика ще я изненадаме с нашето различно грозно патенце. Един много симпатичен..

публикувано на 25.04.24 в 11:28

В "Музикална зона" на 25 април 2024 слушаме сръбската блус китаристка и певица Ана Попович

Родена в семейството на блус китарист, на петнайсет взима китарата на баща си. Много скоро той осъзнава, че дъщеря му го превъзхожда многократно с таланта си. Ана завършва реномирани учебни заведения в западната ни съседка и в Холандия. Способностите и се изявяват на сцени по цял свят. Работи с големи имена сред музикантите и сред..

публикувано на 25.04.24 в 09:00

Дора и нейният сладък свят

Днес ще ви срещнем с една дама, с която отдавна искаме да ви запознаем. Тя е затвърдена като професионалист в нашия град, и не само, защото нейното име е познато в цялата страна. Става популярна с бисквитите, които рисува и декорира. Но преди да ви разкажем историята за професионалния път на Дора Любенова , ще ви запознаем с нейното минало...

публикувано на 24.04.24 в 17:00

Стартира онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца"

Онлайн семинар "Упътване за родители на будни деца" организира Мариана Асенова, журналист, експерт в сферата на образованието, културата и природата. Тя е и създател на Горското школо "Великото навън".  За Мариана Асенова промяната в поведението и мисленето на родители и деца е мисия: "Всички деца се раждат будни, абсолютно съм уверена..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Като екстремно изживяване диригентът Петър Димитров определи концерта на Симфониета Видин, който ще дирижира тази вечер. В програмата са включени произведения на Рахманинов, Пучини, Верди и Маскани. Солисти са тенорът Бойко Цветанов, сопраното Евгения Ралчева и пианистката Анелия Господинова. Концертът е предизвикателство за нас, каза..

публикувано на 24.04.24 в 14:00

По-малко ще са гласуващите в община Кула на 9 юни

Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина.  Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00