Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

30 000 туристи е посрещнал Вършец през 2020

Снимка: Радио Видин

30 000 туристи са посетили Вършец през 2020 година, стана ясно на проведеното първо заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Община Вършец. Дневният ред включваше отчет на Програмата за развитие на туризма за 2020 г., анализ на събрания туристически данък за 2020 г., предложения за проект на Програма за развитие на туризма за 2021 г.

Усилията на Туристическия информационен център през изминалия туристически сезон са били насочени в посока към популяризиране на туристическите атракции, отпечатване на рекламни флаери и сувенири, участия в медийна реклама и туристически списания. Постоянно се обновява и разработва Фейсбук страницата "Туризъм и СПА" със статии и на английски език. Там може да се намери цялата актуална и полезна информация за туристите, както за забележителностите и местата за настаняване, така и предстоящите събития от културния календар.

Разработено бе и приложение за мобилни устройства "Visit Varshets", като част от проект със сръбската община Сокобаня, което също улеснява туристите с информация и възможност за директна комуникация с туристическия бизнес от общината. Община Вършец е представила свой самостоятелен щанд на 37-то издание на Международна туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2020" през февруари 2020 година. За миналата година броят на посетителите е 30 000, а реализираните нощувки - 50 000. Събраният туристически данък е в размер на 39 116 лв. През септември Туристически информационен център - Вършец бе отличен с грамота по случай Световния ден на туризма за "УСТОЙЧИВОСТ В РАБОТАТА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНАТА". Наградата бе връчена от Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите.

Поради възникналата епидемична обстановка туристическият сезон във Вършец бе по-кратък, от средата на юли до средата на септември, но въпреки това равносметката е добра. За периода юли - септември цялата настанителна база бе заета на 100%. Освен че Вършец е разпознаваем на картата на балнеоложкия туризъм, една от причините за този интерес е богатата програма за Празника на курорта, минералната вода и Балкана. 
Вижте още
МБАЛ

Снимката на 27 октомври 2021 година

Covid -отделението във видинската болница е пълно . 85 са настанените, двама от тях са в интензивния сектор, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. 6816 са новите случаи на коронавирус у нас. Броят на новозаразените е рекорден от началото на пандемията. Положителни са 13,5% от пробите, показват данните в Единния..

публикувано на 27.10.21 в 17:55

Въвеждат пропускателен режим в Община Мездра

Въвеждат противоепидемични мерки в сградата на Общинската администрация в Мездра, съобщиха от пресслужбата на общината. Със заповед на кмета Иван Аспарухов се ограничава достъпа на външни лица в сградата на Община Мездра, с изключение на  Центъра  за услуги и информация на гражданите на партера. В Ритуалната зала са о бособени работни места за..

публикувано на 27.10.21 в 17:04

Община Мездра инвестира над 2 милиона в ремонти

Улици, водопроводи и обществени обекти в община Мездра се ремонтират по проекти за над 2,6 милиона лева. Вече е завършен или предстои да започне ремонтът на 19 улици в 16 населени места, на една многофункционална спортна площадка и на една обществена сграда, които са включени в Инвестиционна програма за 2021 г. За изпълнението им Община Мездра..

публикувано на 27.10.21 в 16:13

В 8 медицински центъра в Северозапада ще правят безплатни бързи антигенни тестове

Ограничени са  количествата на получените във Видин безплатни антигенни тестове. Цената на услугата варира между 5 и 10 лева, каза за Радио Видин директорът на Регионална здравна инспекция Видин,  д-р Венцислав Владински: "По указание от София ние сме дали още в петък такива безплатни тестове за безплатна употреба, но те са в много ограничени..

публикувано на 27.10.21 в 16:02

Изтича срокът за плащане на местни данъци и такси

Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври, съобщиха от община Видин. До тогава физическите и юридическите лица трябва да са заплатили дължимите от тях данък сгради, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци. След 1 ноември върху неплатените задължения за 2021 година започва да тече законова лихва...

публикувано на 27.10.21 в 15:50

Заведенията за хранене във Видин спазват изискването за зелен сертификат

19 обекта в област Видин са проверени дали спазват новите мерки за зелен сертификат за два дни. Няма установени нарушения до момента, каза за Радио Видин д-р Адриян Данков , директор на Областна дирекция по безопасност на храните във Видин: "Вчера са минали 11 обекта - 3 ресторанта, 6 бистра и 2 кафе-аператива, като навсякъде персонала и съответните..

публикувано на 27.10.21 в 15:26

Хайредин и Криводол влязоха в тъмночервената зона

Още две общини във врачанска област – Хайредин и Криводол, влязоха в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19. Според данни на Регионалната здравна инспекция, през последните дни има сериозен ръст на заболелите, което причисли двете общини към Враца, Роман, Мездра и Бяла Слатина по брой инфектирани на сто хиляди души население. В..

публикувано на 27.10.21 в 14:52