Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Партиите се споразумяха за състава на СИК във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Представителите на партии и коалиции, които участваха в консултациите, свикани от кмета на Видин Цветан Ценков, приеха предложението на Районната избирателна комисия (РИК) за състава на секционните комисии (СИК) на предстоящите парламентарни избори.

"Съгласно решението на РИК, в община Видин членовете на секционните избирателни комисии са 975, от които 363 са ръководен състав (председатели, зам.-председатели и секретари). Разпределени по партии и коалиции, те са 339 члена за ПП ГЕРБ, от които 121 са ръководни, Коалиция "БСП за България" има право на 254 члена, от които 121 ръководни, ДПС има 121 члена, от които 52 ръководни, Коалиция "Обединени патриоти" има право на 121 члена, от които 44 ръководни, партия "Воля" има 121 члена, от които 25 ръководни, за Коалиция "Демократична България" РИК Видин е определил 19 члена", обясни Валери Димитров, секретар на Община Видин.

Кметът на Видин Цветан Ценков заяви, че ще разчита на сътрудничеството с новоизбраните депутати за развитието на региона:

"Желая ви попътен вятър, успехи и тези, които са най-политически мотивирани, тези, които са най-политически изрядни пред погледа на нашите съграждани, да спечелят. Тази битка трябва да е една от най-почтените."

До края на седмицата политическите партии и коалиции трябва да представят списък с членовете на секционните избирателни комисии, които са изявили желание да се ваксинират срещу COVID-19 преди изборите.

Вижте още

Подготовката за изборите в Ново село върви нормално

Близо 2400 души с постоянен адрес в община Ново село са изявили желание да гласуват по настоящ адрес на 4 април 2021 г.  За целта са организирани седем  постоянни и една подвижна секции, в които са ангажирани 54 членове на секционни комисии. В Ново село и Винарово има по две постоянни секции, а в останалите три села - по една. Подвижна секция с адрес Клуб..

публикувано на 02.04.21 в 15:20

"Галъп": 7 партии с шанс да влязат в новия парламент

Седем партии биха могли да влязат в новия парламент, ако изборите бяха днес - това показва проучване на "Галъп интернешънъл" по поръчка на БНР.  На базата на резултатите могат да се очакват гласоподаватели в широк диапазон около интервала между 2,6 и 2,9 милиона души . Декларативната активност на база реално пребиваващи в страната..

публикувано на 02.04.21 в 11:05

164 карантинирани във Враца искат да гласуват с подвижна урна, във Видин няма желаещи

Районната избирателна комисия във Враца определи 7 избирателни секции за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, с подвижна избирателна кутия. Те са в общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол и Мизия. "Относно съставите на комисиите, все още не сме получили..

публикувано на 01.04.21 в 15:52

Тарифа и документи за отразяване на предизборна кампания 2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ – 04.04.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР Споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР на предизборната кампания за изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Информация за сключени договори във връзка с предизборна кампания за народни представители

обновено на 01.04.21 в 15:31

Технически сътрудници взима РИК в Монтана

Сътрудниците ще бъдат наети за периода на подготовка за предаване на изборните книжа и материали от Районната избирателна комисия на Секционните избирателни комисии, както и за подпомагане на РИК при предаване на книжата и материалите на СИК в изборния ден, приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в..

публикувано на 01.04.21 в 15:12

На ползу роду: какво искаме от новата власт

В края на тази седмица са парламентарните избори. Политическите сили отново ни убеждават на 4 април да отидем до урните и да пуснем гласа си в тяхна подкрепа. Но дали наистина се ангажират да решат проблемите на българските граждани? В "Посоките на делника" попитахме какви са очакванията и изискванията на различни слоеве от българското общество към..

публикувано на 30.03.21 в 14:35

Кънчо Стойчев, социолог: Чакат ни напрегнати години, надявам се политиците да намерят компромис

"Трудно ще се състави ново правителство, защото всички проучвания показват, че няма да има партия, която да може сама да състави правителство, но още повече- и две партии няма да могат". Това прогнозира в "Посоките на делника" социологът Кънчо Стойчев : "Говорим за конфигурация, в която ще има най-малко три партньора . Не са лесни такива разговори...

публикувано на 30.03.21 в 13:31