Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ирена Димова води листата на ГЕРБ-СДС в Монтана

Снимка: Любо Андреев


Ирена Димова ще води листата в Монтана на коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Днес коалицията внесе документи за регистрацията си в РИК Монтана. 

"Листата съдържа едни достойни, амбициозни, доказали се хора в своята сфера. Нашата листа е добра, борим се за успех".

Харесвам Монтана още от времето, когато бях координатор на СДС, заяви секретарят на СДС Илия Лазаров, който е  втори в листата

"Това е традицията в рамката на моето политическо разбиране. С президента Петър Стоянов сме близки приятели, работили сме дълги години още преди да стане президент. Той е работил като депутат от Монтана. Вярвам в голямото развитие на Северозапада. Това е нашата връзка с Европа. Има всички данни за развит икономически регион".

В листата са включени още: областният координатор на ГЕРБ Монтана д-р Христо Кастрев, Стефан Панталеев от Лом, Полина Гълъбова, инж. Красимира Каменова, Вл.Минчев, Николай Цоков – Колето, зам.областната управителката Десислава Димитрова.

На 1 март Ирена Димова, която щесе бори за втори мандат и кандидат – депутатите от коалиция ГЕРБ – СДС раздадоха мартеници. 

"Да стигнем до всеки един човек от областта, да покажем какво сме направили, да кажем какво ще направим. Това са всички хора, които ще се борим за просперитет на Монтана".

Вижте още

Подготовката за изборите в Ново село върви нормално

Близо 2400 души с постоянен адрес в община Ново село са изявили желание да гласуват по настоящ адрес на 4 април 2021 г.  За целта са организирани седем  постоянни и една подвижна секции, в които са ангажирани 54 членове на секционни комисии. В Ново село и Винарово има по две постоянни секции, а в останалите три села - по една. Подвижна секция с адрес Клуб..

публикувано на 02.04.21 в 15:20

"Галъп": 7 партии с шанс да влязат в новия парламент

Седем партии биха могли да влязат в новия парламент, ако изборите бяха днес - това показва проучване на "Галъп интернешънъл" по поръчка на БНР.  На базата на резултатите могат да се очакват гласоподаватели в широк диапазон около интервала между 2,6 и 2,9 милиона души . Декларативната активност на база реално пребиваващи в страната..

публикувано на 02.04.21 в 11:05

164 карантинирани във Враца искат да гласуват с подвижна урна, във Видин няма желаещи

Районната избирателна комисия във Враца определи 7 избирателни секции за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, с подвижна избирателна кутия. Те са в общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол и Мизия. "Относно съставите на комисиите, все още не сме получили..

публикувано на 01.04.21 в 15:52

Тарифа и документи за отразяване на предизборна кампания 2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ – 04.04.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР Споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР на предизборната кампания за изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Информация за сключени договори във връзка с предизборна кампания за народни представители

обновено на 01.04.21 в 15:31

Технически сътрудници взима РИК в Монтана

Сътрудниците ще бъдат наети за периода на подготовка за предаване на изборните книжа и материали от Районната избирателна комисия на Секционните избирателни комисии, както и за подпомагане на РИК при предаване на книжата и материалите на СИК в изборния ден, приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в..

публикувано на 01.04.21 в 15:12

На ползу роду: какво искаме от новата власт

В края на тази седмица са парламентарните избори. Политическите сили отново ни убеждават на 4 април да отидем до урните и да пуснем гласа си в тяхна подкрепа. Но дали наистина се ангажират да решат проблемите на българските граждани? В "Посоките на делника" попитахме какви са очакванията и изискванията на различни слоеве от българското общество към..

публикувано на 30.03.21 в 14:35

Кънчо Стойчев, социолог: Чакат ни напрегнати години, надявам се политиците да намерят компромис

"Трудно ще се състави ново правителство, защото всички проучвания показват, че няма да има партия, която да може сама да състави правителство, но още повече- и две партии няма да могат". Това прогнозира в "Посоките на делника" социологът Кънчо Стойчев : "Говорим за конфигурация, в която ще има най-малко три партньора . Не са лесни такива разговори...

публикувано на 30.03.21 в 13:31