Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-Видин представи кандидатите си за народни представители

Снимка: Радио ВИДИН

ПП ГЕРБ-Видин и СДС като коалиция, представиха листата с кандидатите си за народни представители: Росица Кирова, Александър Матеев, Росен Цветков, Силвия Евдокимова, Емил Мушанов, Николай Николов, Ирена Гъркова, Лъчезар Попиванов. Петима са от гражданската квота. Това са: Росица Кирова- водач на листата, инженерът Росен Цветков, юристът Силвия Евдокимова, д-р Емил Мушанов- общопрактикуващ лекар, учителят Ирена Гъркова. Втори в листата е областният координатор на ПП ГЕРБ- Видин Александър Матеев, освен него в листата е и представителят на младежката структура Лъчезар Попиванов, а от СДС кандидатът е Николай Николов

Росица Кирова работи в частната сфера /собственик е на Драгажен флот- Видин/, кандидат за кмет през 2015 година от "Единни за промяна". Листата е един жест към видинските граждани, защото е повече гражданска, отколкото партийна, политиката се прави за хората и е логично гражданите да участват, каза Росица Кирова:

"Ние сме тук не защото смятаме, че е изключително важно да попаднем в българския парламент, а защото всеки един от нас, аз говоря за себе си, но говоря и за всички останали, защото сме водили този разговор преди заедно да решим, че трябва да направим тази крачка, защото всеки един от нас е убеден, че наблюдавайки само процесите отстрани и коментирайки ги, промяна не може да има. Намерили сме начин и път, по който да участваме в националната сцена, така че да може да променим нещо като отношение към Видин и целия Северозапад."

Листата на ПП ГЕРБ и СДС се регистрира вчера. Загърбихме тясно партийния си интерес, регистрирайки тази листа, както обещахме на хората преди един месец, каза областният координатор на ГЕРБ Александър Матеев:

"Тази листа, така направена с двама членове на ГЕРБ, един на СДС и петима от гражданската квота, смятам, че тук гражданите са ни най-големия партньор на тези избори. Госпожа Кирова прие да е водач на тази листа не безусловно. Тя носи отговорност за всеки един човек в тази листа и за мястото на всеки един човек. Мисля че екипът, който сме направили е страхотен и тепърва ще го показваме в тази кампания."

Росен Цветков е инженер по образование, с богат мениджърски опит:

"Въпреки че от 15 години не живея във Видин съм много тясно свързан с града. Поддържам изключително тесни контакти с голяма част от жителите на града. Мотивацията ми да се включа в листата е първо, защото страшно много обичам този град. В същото време никак не ми е безразлично това, което се случва в града последните години. Приех предложението на госпожа Кирова, защото смятам, че ако има човек, който може да направи нещо за този град това е тя."

Силвия Евдокимова е адвокат. Живее в София, последните години често се връща във Видин:

"Мотивира ме това да участвам в тази кампания не само любовта ми към Видин, но и вярата, че с младите и с качествените хора може да се успее и нашият град може да пребъде."

Д-р Емил Мушанов се включи онлайн в срещата, защото участва в имунизацията на свои пациенти:

"Аз винаги съм имал изявена гражданска позиция по някои въпроси. Аз работя и живея в града и за мен е изключително важно този град да се развива. За първи път от доста години насам виждам една партия, която е готова за промяната. Познавам всички хора в листата и то с доста от тях се познаваме от доста време, работили сме по най-различни граждански инициативи и съм абсолютно сигурен, че  това са най- подходящите хора, които биха могли да отстояват идеите, да защитават и да лобират за града на национално ниво." 

Николай Николов е икономист по образование, общински съветник от СДС, председател на СБА- клон Видин:

"Мотивирах се да участвам в предизборната кампания, защото искам града ни да се развива, да бъде все по- добър, да има хора, които ще могат да направят нещо за Видин."

Ирена Гъркова е историк, заместник директор на СУ "Цар Симеон Велики", в момента е временно изпълняваш длъжността директор на училището:

"В качеството си на човек, който работи цял живот в образованието, целия си съзнателен трудов стаж, там намирам и основния мотив да се включа. За първи път в живота си вземам такова решение - да се включа в подобно действие, да участвам в листа и то в тази листа. Следя политиката на много правителство в образованието, както и във всички други сфери. Точно това познаване на политиките в образованието, точно в последните години направихме огромен скок."

Лъчезар Попиванов е заместник областен управител от три години, председател на младежката организация на ГЕРБ:

"Листата е млада, всички са крайно мотивирани, място за бездействие няма. Защо съм в нея? Заради града. За да остарея тук. Нашата партия е град Видин." 

ГЕРБ ще води позитивна кампания, каза областният координатор на ГЕРБ Александър Матеев. Завършване изграждането на магистралния път до Видин, ускоряване на процедурите за тунел под Петрохан и привличане на сериозен инвеститорски интерес към региона и Северозападна България – това са едни от основните цели, които си поставят кандидатите за народни представители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Валери Димитров: На 100% е обезпечена подготовката на изборите в област Монтана

Готовност за нормалното и спокойно протичане на парламентарните избори на 2 октомври декларира областният управител на Монтана Валери Димитров : "По отношение на организацията, това, което зависи от Областната администрация, всичко по план-график е направено, съгласно Изборния кодекс, разпорежданията на ЦИК и Районната избирателна комисия. На..

публикувано на 27.09.22 в 12:12

Ясни са преференциите за кандидат-депутатите от община Мездра

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони в 47-ото Народно събрание и броя на получените предпочитания за кандидатите по кандидатски листи в отделните изборни райони.   Данните..

публикувано на 19.11.21 в 11:00

Пет политически сили с депутат от Монтана

Централната избирателна комисия утвърди със свое решение разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони след изборите за народни представители на 14 ноември. От област Монтана в 47-ия парламент ще има петима депутати от пет различни политически сили. ПП "Продължаваме промяната" ще бъде представена от Инна Иванова ,..

публикувано на 19.11.21 в 08:37

ЦИК обяви мандатите за народни представители от Враца

Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на мандатите в 47-ото Народно събрание. Най-много депутати ще имат "Продължаваме промяната" - 67, след тях са ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по численост група е ДПС с 34 депутати. БСП ще имат 26 депутати, а "Има такъв народ" - 25. "Демократична България" е с 16 народни..

публикувано на 19.11.21 в 07:49

Официално: депутатите от Видин

Централната избирателна комисия обяви   мандатите за народни представители в Четиридесет и седмото Народно събрание. Росица Кирова печели за трети пореден път парламентарните избори в област Видин, като водач на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота на коалицията. Тя беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, като вторият път е..

публикувано на 18.11.21 в 20:35

Изборните бюлетини за вота в неделя пристигнаха във Видин

80 000 бюлетини, предназначени за предстоящите на 21 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент,  бяха доставени в Областна администрация Видин при засилени мерки за сигурност,  съобщиха от областната администрация. Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта помещение в сградата на Областна администрация, оборудвано със СОТ, а..

публикувано на 18.11.21 в 15:50

Бюлетините за изборите в неделя пристигнаха в Монтана

Бюлетините за втория тур на изборите за  президент и вицепрезидент на Република България  на 21 ноември пристигнаха в Монтана. За областта са осигурени 123 000 бюлетини. Те ще се съхраняват по полицейска охрана в сградата на областната администрация от където ще бъдат транспортирани до общините в региона.  Малко над 121 000 жители на област..

публикувано на 18.11.21 в 15:43