Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Иванов е водач на листата на “Българска прогресивна линия” в Монтана

Снимка: Радио Видин

“Хората от Враца, Монтана и Видин имат едни и същи проблеми. В мое лице уверявам, че ще имат истински представител за решаване на проблемите им”, това заяви водачът на кандидат-депутатската листа на партия “Българска прогресивна линия” /БПЛ/ от Монтана Николай Иванов. Настоящият народен представител, бивш кмет на Криводол и Враца, напусна БСП и е член на националното ръководство на новоучредената партията. “Напуснахме, за да останем социалисти”, уточни Иванов:


"В следващия парламент ще работим за равен шанс на всеки в условията на върховенство на закона и силна държавна роля за подкрепа на хората, за да могат те да получават достойни доходи и да се премахнат тези огромни и тежки социални неравенства, с които България вече е емблема за цялото европейско семейство... Нашата кампания ще бъде за решаването на проблемите на човека от Северозапада. На решаването на проблемите с тежката безработица, която е емблема за нашите региони, с липсата на възможност за достойни доходи. Средното ниво за доходи в област Монтана е около 450 лева на работещ човек от семейство. Безработицата е много над средната за страната. Тя е около 12%. Разбира се следствие на пандемията от COVID се губят работни места, но страшното е, че след тази пандемия ще продължи да се очертава един процес, който е в следствие на тежката демографска катастрофа, а именно загуба на работни места, не просто загуба на възможност за труд. Обезлюдяването е страшно и катастрофално, възможностите на хората в Северозапада намаляват с всеки изминал ден. Ако най-сетне не се намерят политици в тази държава, които с истинска грижа да поемат каузата за съживяване и за облекчаване на тежкия живот на хората в Северозапада, дори от гледна точка на националната сигурност един огромен район български, вратата към Европа ще се превърне в една демографска пустиня."


Повечето от кандидат-депутатите в листата на “Българска прогресивна линия” са от Берковица, където е и най-силната структура на партията в региона. В нея са включени Калина Кръстева, бившият директор на полицията в Монтана Иван Георгиев, Георги Иванов, Елена Иванова, Калина Костова, Агнеса Захариева, Любен Игнатов, Иван Миланов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Валери Димитров: На 100% е обезпечена подготовката на изборите в област Монтана

Готовност за нормалното и спокойно протичане на парламентарните избори на 2 октомври декларира областният управител на Монтана Валери Димитров : "По отношение на организацията, това, което зависи от Областната администрация, всичко по план-график е направено, съгласно Изборния кодекс, разпорежданията на ЦИК и Районната избирателна комисия. На..

публикувано на 27.09.22 в 12:12

Ясни са преференциите за кандидат-депутатите от община Мездра

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони в 47-ото Народно събрание и броя на получените предпочитания за кандидатите по кандидатски листи в отделните изборни райони.   Данните..

публикувано на 19.11.21 в 11:00

Пет политически сили с депутат от Монтана

Централната избирателна комисия утвърди със свое решение разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони след изборите за народни представители на 14 ноември. От област Монтана в 47-ия парламент ще има петима депутати от пет различни политически сили. ПП "Продължаваме промяната" ще бъде представена от Инна Иванова ,..

публикувано на 19.11.21 в 08:37

ЦИК обяви мандатите за народни представители от Враца

Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на мандатите в 47-ото Народно събрание. Най-много депутати ще имат "Продължаваме промяната" - 67, след тях са ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по численост група е ДПС с 34 депутати. БСП ще имат 26 депутати, а "Има такъв народ" - 25. "Демократична България" е с 16 народни..

публикувано на 19.11.21 в 07:49

Официално: депутатите от Видин

Централната избирателна комисия обяви   мандатите за народни представители в Четиридесет и седмото Народно събрание. Росица Кирова печели за трети пореден път парламентарните избори в област Видин, като водач на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота на коалицията. Тя беше народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, като вторият път е..

публикувано на 18.11.21 в 20:35

Изборните бюлетини за вота в неделя пристигнаха във Видин

80 000 бюлетини, предназначени за предстоящите на 21 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент,  бяха доставени в Областна администрация Видин при засилени мерки за сигурност,  съобщиха от областната администрация. Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта помещение в сградата на Областна администрация, оборудвано със СОТ, а..

публикувано на 18.11.21 в 15:50

Бюлетините за изборите в неделя пристигнаха в Монтана

Бюлетините за втория тур на изборите за  президент и вицепрезидент на Република България  на 21 ноември пристигнаха в Монтана. За областта са осигурени 123 000 бюлетини. Те ще се съхраняват по полицейска охрана в сградата на областната администрация от където ще бъдат транспортирани до общините в региона.  Малко над 121 000 жители на област..

публикувано на 18.11.21 в 15:43