Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителен базар събира пари за болницата във Враца

Снимка: Благотворителен базар Дари любов Враца
Благотворителен базар "Дари любов" организират във Враца. Средствата ще отидат за нуждите на Родилното отделение във врачанската болница. На пазара ще бъдат предлагани употребявани, но запазени детски играчки, дрехи и стоки или услуги, каза за Радио ВИДИН Лидия Иванова от организаторите на инициативата, която ще се включи и като доброволец:

"Идеята като цяло тръгна, просто една моя приятелка ме попита къде може да дари играчките на детето си... Община Враца са мои партньори, като те осигуряват шатри, масите които ще бъдат пред общината, осигуряват ни терена. В крайна сметка нещата, които могат да се предложат са всякакви - от услуги до предмети, всичко, което е ненужно, но е в запазен вид и може да бъде полезна за друг човек. Дойде ми идея фирмени подаръци, които да са за фирми тип "магнит", тип малък подарък символичен, но просто средствата отиват за същата кауза... В деня на събитието парите ще се събират в дарителски кутии. Ще участват доброволци, които ще продават продуктите. Млади хора от младежки организации, които работят там. Имаме и доброволци, които са мои познати, аз също ще бъда доброволец. Всеки, който иска да се включи също може да е доброволец, защото хора най-вероятно ще ни трябват повечко."


Благотворителният базар “Дари Любов” ще се проведе в навечерието на празника Деня на жената, на 6 март - събота от 9:00 до 18:00 часа, пред сградата на Община Враца. 


Повече може да чуете в звуковият файл.

Вижте още

Небесната стълба на добродетелите

Неделята, в която се намираме днес е Четвърта на Великия пост , посветена на един отец на Църквата, който както тогава през своя земен живот, така и днес подклажда силата на вярата, надеждата и любовта в сърцата на хората в Христа Иисуса нашия Господ, а именно,  свети Йоан Лествичник . "Братя и сестри, днес..

публикувано на 11.04.21 в 08:00
село Баница

Село Баница - село с богато минало и надежда за добро бъдеще

Село Баница се намира на главния път Враца - Оряхово. Враца е на 20 км, а  на 36 км е Мездра. Името на селото идва не от познатата ни баница, която всеки българин обича да хапва, а от е славянското име  "баня" – топъл минерален извор,  в турските документи името се намира  като Баниче.  В центъра на селото се намират минерална баня и три чешми, откъдето..

публикувано на 09.04.21 в 12:25

ЕП: Достъпът до достойни жилища на достъпни цени трябва да е основно европейско право

Евродепутатите призоваха с резолюция Европейският съюз да признае достъпа до достойни жилища на достъпни цени като приложимо основно право на човека и да настоява за мерки за премахване на бездомността. Документът защитава правото на всеки за нормални жилищни условия. В него се казва, че трябва да се запазят извънредните мерки за предотвратяване на..

публикувано на 09.04.21 в 10:50

Визуален артист разкрива стойността на маската в изложба

Младият визуален артист Владислав Илиев - Vladzen ще представи изложбата "Аура" във Видин. Събитието е организирано от Фондация "ДА Лаб", в партньорство с Художествена галерия "Никола Петров" Видин и с подкрепата на Министерството на културата.  "Аура" е сред петте нови проекти на млади дигитални артисти, селектирани чрез конкурс в..

публикувано на 08.04.21 в 16:21

Видински ветроходци с паметна инициатива

Видински ветроходци брандираха името, в памет на починалия директор на СУ "Цар Симеон Велики" в крайдунавския град  Венцислав Станев, върху борда на лодката, собственост на училището, с която ежегодно участват в Националната регата на 3 март в морската ни столица Варна. Ветроходците ползват лодката под наем, а за събитието разказа Венцислав Петков..

публикувано на 08.04.21 в 15:00

Отбелязваме Седмицата на гората

По случай Седмицата на гората през тази година Държавно горско стопанство- Белоградчик организира залесителни акции. Седмицата на гората е професионалният празник на всички, които работят в системата на горите и се отбелязва от 1925 година. Тази година преминава под мотото "Гората е здраве!".  "И тази година сме предвидили да залесим 50 декара..

публикувано на 08.04.21 в 14:30

Каталог представя български и чужди кукломайстори

Дигитален каталог на куклите създаде Държавен куклен театър Видин съвместно със свои партньори от Франция и  Италия. В него са представени творби на български и чужди майстори на  кукл и и е проследен процесът по тяхното създаване. Идеята е каталогът да бъде полезен не само на хората, които са част от кукленото изкуство, но да предизвика..

публикувано на 08.04.21 в 13:41