Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

56 са активните случаи на коронавирус в област Видин

Снимка: Радио ВИДИН

13 са регистрираните нови случаи на COVID-19 в област Видин за изминалите три денонощия, съобщават от РЗИ - 6 жени и 7 мъже.

При десет лица заразата е доказана с РSR изследване, а при трима с антигенен тест. Девет от новозаразените са от община Видин и по един от общините Белоградчик, Брегово, Макреш и Ново село.

 Още 6 лица, положителни за коронавирус, са оздравели. 

Към 10.00 ч. днес потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 1768, като 1557 от тях вече са излекувани.

155 лица, положителни за COVID-19, са починали. 

Активните случаи в областта са 56, като 17 лицa са хоспитализирани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Аварирал тир затвори движението по Е-79 при Долна Вереница, има обход

Горящ тир затвори международен път Е-79 край Монтана. Тежкотоварната машина е катастрофирала на входа на село Долна Вереница. Два автомобила на пожарната в Монтана гасят горящия тир. Машината се е преобърнала на входа на село Долно Вереница на влизане откъм град Монтана. Пътят е мокър и хлъзгав, заради падналия дъжд. Причините за катастрофата..

публикувано на 09.05.24 в 15:41

Нов случай на коклюш в Монтана

Момче на 10 години от Монтана е болно от коклюш . Днес ще стане ясно дали неговият брат – близнак, който има симптоми на заболяването, също е положителен. Съучениците им са поставени под карантина. 10-годишното момче е било с оплаквания от 2 май. Направеният тест вчера е доказал заболяване от коклюш, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 09.05.24 в 15:10

Започна строителството на нов парк във Враца

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ във Враца . Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. В рамките на проекта ще бъдат обновени и..

публикувано на 09.05.24 в 14:56

Ученици отбелязаха Деня на Европа с дискусия във Видин

Ученици от Видин и Крайова, Румъния, участваха в събитие на тема "Младежите в демократичния живот" в крайдунавския град. То бе организирано от информационните центрове Европа Директно Видин и Южна Олтения, Румъния, по повод Деня на Европа - 9 май . Целта бе да се провокира интересът на участниците към европейските политики и ролята на младите хора в..

публикувано на 09.05.24 в 14:22

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския..

публикувано на 09.05.24 в 14:12

Ученичка от Моравица се отличи във фотоконкурс

Седмокласничката Кристиана Тодорова от ОУ “Васил Кънчов” във врачанското село Моравица бе отличена с награда от XV Областен фотоконкурс - изложба на детски фотографии “Птиците около нас”. Момичето се отличи в първа възрастова категория - "Природа".  Кристиана Тодорова, която е член на клуб "Природата и ние", с ръководител Милена Петкова, се включи в..

публикувано на 09.05.24 в 14:04

Здравната инспекция във Видин извършва безплатна имунизация на бременните срещу коклюш

Имунизационен кабинет, в който бременните жени могат да се ваксинират безплатно срещу коклюш , функционира от днес в Регионалната здравна инспекция във Видин . Ваксинацията е препоръчителна и е една от временните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването във връзка с епидемичното разпространение на заболяването. Това каза..

публикувано на 09.05.24 в 14:02