Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проведоха консултации за подвижни секции в община Видин

Снимка: Община Видин

На свиканите от кмета на община Видин Цветан Ценков консултации за определяне на съставите на секции за гласуване с подвижна избирателна кутия във връзка с парламентарните избори, насрочени на 4 април 2021 г., присъстваха представители на три политически партии. На консултациите бе постигнато споразумение за ръководния състав на подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) и за тези, които ще обслужват карантинирани лица. Секретарят на Общината Валери Димитров съобщи, че е предвидено секция да бъде образувана и в COVID отделението на МБАЛ "Св. Петка" във Видин. Тя ще се състои от трима членове и в нея ще се проведе гласуване, в случай че има повече от 10 пациенти.


"Срокът за подаване на заявления за ПСИК изтича на 20.03.2021 г., така че и утре могат да бъдат подавани. По тази причина Общинската администрация, както и кметовете на кметства и кметските наместници ще работят в утрешния ден. Броят на ПСИК ще бъде уточнен на базата на подадените заявления“ – допълни Димитров.


По време на консултациите бе поставен въпросът дали навсякъде помещенията, в които ще работят избирателните комисии, отговарят на изискванията и дали в едно помещение не се предвиждат по две секции. Секретарят на Общината отговори, че адресите на секциите вече са определени, а служители на администрацията, които са ангажирани с нормалното протичане на изборния процес, в момента проверяват всички помещения, в които могат да бъдат позиционирани СИК, така че да не се допуска струпване на хора, с оглед на епидемичната обстановка.


Вижте още

Подготовката за изборите в Ново село върви нормално

Близо 2400 души с постоянен адрес в община Ново село са изявили желание да гласуват по настоящ адрес на 4 април 2021 г.  За целта са организирани седем  постоянни и една подвижна секции, в които са ангажирани 54 членове на секционни комисии. В Ново село и Винарово има по две постоянни секции, а в останалите три села - по една. Подвижна секция с адрес Клуб..

публикувано на 02.04.21 в 15:20

"Галъп": 7 партии с шанс да влязат в новия парламент

Седем партии биха могли да влязат в новия парламент, ако изборите бяха днес - това показва проучване на "Галъп интернешънъл" по поръчка на БНР.  На базата на резултатите могат да се очакват гласоподаватели в широк диапазон около интервала между 2,6 и 2,9 милиона души . Декларативната активност на база реално пребиваващи в страната..

публикувано на 02.04.21 в 11:05

164 карантинирани във Враца искат да гласуват с подвижна урна, във Видин няма желаещи

Районната избирателна комисия във Враца определи 7 избирателни секции за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, с подвижна избирателна кутия. Те са в общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол и Мизия. "Относно съставите на комисиите, все още не сме получили..

публикувано на 01.04.21 в 15:52

Тарифа и документи за отразяване на предизборна кампания 2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ – 04.04.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР Споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР на предизборната кампания за изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Информация за сключени договори във връзка с предизборна кампания за народни представители

обновено на 01.04.21 в 15:31

Технически сътрудници взима РИК в Монтана

Сътрудниците ще бъдат наети за периода на подготовка за предаване на изборните книжа и материали от Районната избирателна комисия на Секционните избирателни комисии, както и за подпомагане на РИК при предаване на книжата и материалите на СИК в изборния ден, приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в..

публикувано на 01.04.21 в 15:12

На ползу роду: какво искаме от новата власт

В края на тази седмица са парламентарните избори. Политическите сили отново ни убеждават на 4 април да отидем до урните и да пуснем гласа си в тяхна подкрепа. Но дали наистина се ангажират да решат проблемите на българските граждани? В "Посоките на делника" попитахме какви са очакванията и изискванията на различни слоеве от българското общество към..

публикувано на 30.03.21 в 14:35

Кънчо Стойчев, социолог: Чакат ни напрегнати години, надявам се политиците да намерят компромис

"Трудно ще се състави ново правителство, защото всички проучвания показват, че няма да има партия, която да може сама да състави правителство, но още повече- и две партии няма да могат". Това прогнозира в "Посоките на делника" социологът Кънчо Стойчев : "Говорим за конфигурация, в която ще има най-малко три партньора . Не са лесни такива разговори...

публикувано на 30.03.21 в 13:31