Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бюлетините за изборите пристигнаха във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Хартиените бюлетини за парламентарните избори на 4 април 2021 г. пристигнаха във Видин. Те ще се съхраняват в конферентният център на областна администрация, където има СОТ и задължителната жива охрана от служители на ОД на МВР - Видин. 87 000 е общият брой на бюлетините за 5-ти Видински изборен район, съобщи Соня Иванова секретар на РИК - Видин:


"Нищо нетрадиционно, бюлетина ще е доста дълга, тъй като регистрираните партии и коалиции за участие в този вот наброява 30, което предполага по-дълга. 60 см. ще е някъде бюлетината... Има график, приели сме решение за графика по, който ще бъдат доставяни." 


По закон бюлетините ще бъдат разнесени по съответните Секционните избирателни комисии на 3 април, където след 18 часа ще бъдат охранявани от полицията.


Организацията на парламентарните избори, които са насрочени за тази неделя, 4 април, върви по план, поясни още Соня Иванова, секретар на РИК-Видин:


"Самата организация на изборният процес, всичко върви, както трябва да бъде. Тук е моментът, да изкажа благодарността си на членовете на секционните избирателни комисии, които се отзоваха неколкократно вече, по повод на провежданите от РИК-Видин обучения. Не само присъствените, но и към настоящият момент. Когато пристигна машината за гласуване и те се отзоваха на поканата ни на малки групи, по 4, 5 човека да ги обучим за работа с машината."


Обученията за машинното гласуване ще продължат и през утрешният ден. Те се провеждат в сградата на областна администрация Видин, в предоставеното помещение на РИК Видин, уточни Соня Иванова.

Вижте още

Подготовката за изборите в Ново село върви нормално

Близо 2400 души с постоянен адрес в община Ново село са изявили желание да гласуват по настоящ адрес на 4 април 2021 г.  За целта са организирани седем  постоянни и една подвижна секции, в които са ангажирани 54 членове на секционни комисии. В Ново село и Винарово има по две постоянни секции, а в останалите три села - по една. Подвижна секция с адрес Клуб..

публикувано на 02.04.21 в 15:20

"Галъп": 7 партии с шанс да влязат в новия парламент

Седем партии биха могли да влязат в новия парламент, ако изборите бяха днес - това показва проучване на "Галъп интернешънъл" по поръчка на БНР.  На базата на резултатите могат да се очакват гласоподаватели в широк диапазон около интервала между 2,6 и 2,9 милиона души . Декларативната активност на база реално пребиваващи в страната..

публикувано на 02.04.21 в 11:05

164 карантинирани във Враца искат да гласуват с подвижна урна, във Видин няма желаещи

Районната избирателна комисия във Враца определи 7 избирателни секции за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, с подвижна избирателна кутия. Те са в общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол и Мизия. "Относно съставите на комисиите, все още не сме получили..

публикувано на 01.04.21 в 15:52

Тарифа и документи за отразяване на предизборна кампания 2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ – 04.04.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР Споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР на предизборната кампания за изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Информация за сключени договори във връзка с предизборна кампания за народни представители

обновено на 01.04.21 в 15:31

Технически сътрудници взима РИК в Монтана

Сътрудниците ще бъдат наети за периода на подготовка за предаване на изборните книжа и материали от Районната избирателна комисия на Секционните избирателни комисии, както и за подпомагане на РИК при предаване на книжата и материалите на СИК в изборния ден, приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в..

публикувано на 01.04.21 в 15:12

На ползу роду: какво искаме от новата власт

В края на тази седмица са парламентарните избори. Политическите сили отново ни убеждават на 4 април да отидем до урните и да пуснем гласа си в тяхна подкрепа. Но дали наистина се ангажират да решат проблемите на българските граждани? В "Посоките на делника" попитахме какви са очакванията и изискванията на различни слоеве от българското общество към..

публикувано на 30.03.21 в 14:35

Кънчо Стойчев, социолог: Чакат ни напрегнати години, надявам се политиците да намерят компромис

"Трудно ще се състави ново правителство, защото всички проучвания показват, че няма да има партия, която да може сама да състави правителство, но още повече- и две партии няма да могат". Това прогнозира в "Посоките на делника" социологът Кънчо Стойчев : "Говорим за конфигурация, в която ще има най-малко три партньора . Не са лесни такива разговори...

публикувано на 30.03.21 в 13:31