Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Членовете на СИК във Видин с осигурен превоз в деня на изборите

Снимка: Община Видин

Във връзка с изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 4 април, със заповед на кмета на община Видин д-р Цветан Ценков са определени 8 маршрута, от които ще могат да се възползват жителите на град Видин, които са членове на секционна избирателна комисия в друго населено място. 

Часът на тръгване е съобразен с този, в който отварят изборните секции. Автобусите ще потеглят от паркинга на Общината в 6:00 часа:

Маршрут 1: гр. Дунавци, с. Търняне, с. Синаговци, с. Ботево, с. Цар Симеоново;

Маршрут 2: с. Жеглица, с. Ивановци, с. Гайтанци, с. Въртоп;

Маршрут 3: с. Новоселци, с. Бела Рада, с. Войница, с. Слана бара, с. Буковец;

Маршрут 4: с. Акациево, с. Рупци, с. Генерал Мариново, с. Пешаково, с. Дружба, с. Каленик;

Маршрут 5: с. Иново, с. Майор Узуново, с. Динковица;

Маршрут 6: с. Градец, с. Плакудер, с. Долни Бошняк;

Маршрут 7: с. Покрайна, с. Антимово, с. Кутово, с. Капитановци;

Маршрут 8: с. Сланотрън, с. Кошава, с. Гомотарци.

Тъй като има заявена необходимост от граждани, в изборния ден ще бъде осигурен превоз и по още един маршрут – от с. Синаговци и гр. Дунавци до гр. Видин, като автобусът ще тръгне от площада на с. Синаговци в 6:20 часа.

Маршрутите и обслужващите ги превозни средства са разписани в т.3 на Заповедта за определяне на маршрути и МПС за подготовка и произвеждане на избори НС - 4.04.2021 г., с която може да се запознаете тук:


Вижте още

Подготовката за изборите в Ново село върви нормално

Близо 2400 души с постоянен адрес в община Ново село са изявили желание да гласуват по настоящ адрес на 4 април 2021 г.  За целта са организирани седем  постоянни и една подвижна секции, в които са ангажирани 54 членове на секционни комисии. В Ново село и Винарово има по две постоянни секции, а в останалите три села - по една. Подвижна секция с адрес Клуб..

публикувано на 02.04.21 в 15:20

"Галъп": 7 партии с шанс да влязат в новия парламент

Седем партии биха могли да влязат в новия парламент, ако изборите бяха днес - това показва проучване на "Галъп интернешънъл" по поръчка на БНР.  На базата на резултатите могат да се очакват гласоподаватели в широк диапазон около интервала между 2,6 и 2,9 милиона души . Декларативната активност на база реално пребиваващи в страната..

публикувано на 02.04.21 в 11:05

164 карантинирани във Враца искат да гласуват с подвижна урна, във Видин няма желаещи

Районната избирателна комисия във Враца определи 7 избирателни секции за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, с подвижна избирателна кутия. Те са в общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол и Мизия. "Относно съставите на комисиите, все още не сме получили..

публикувано на 01.04.21 в 15:52

Тарифа и документи за отразяване на предизборна кампания 2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ – 04.04.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР Споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР на предизборната кампания за изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Информация за сключени договори във връзка с предизборна кампания за народни представители

обновено на 01.04.21 в 15:31

Технически сътрудници взима РИК в Монтана

Сътрудниците ще бъдат наети за периода на подготовка за предаване на изборните книжа и материали от Районната избирателна комисия на Секционните избирателни комисии, както и за подпомагане на РИК при предаване на книжата и материалите на СИК в изборния ден, приемането на протоколите от СИК след изборния ден и подготовката за предаването на книжата в..

публикувано на 01.04.21 в 15:12

На ползу роду: какво искаме от новата власт

В края на тази седмица са парламентарните избори. Политическите сили отново ни убеждават на 4 април да отидем до урните и да пуснем гласа си в тяхна подкрепа. Но дали наистина се ангажират да решат проблемите на българските граждани? В "Посоките на делника" попитахме какви са очакванията и изискванията на различни слоеве от българското общество към..

публикувано на 30.03.21 в 14:35

Кънчо Стойчев, социолог: Чакат ни напрегнати години, надявам се политиците да намерят компромис

"Трудно ще се състави ново правителство, защото всички проучвания показват, че няма да има партия, която да може сама да състави правителство, но още повече- и две партии няма да могат". Това прогнозира в "Посоките на делника" социологът Кънчо Стойчев : "Говорим за конфигурация, в която ще има най-малко три партньора . Не са лесни такива разговори...

публикувано на 30.03.21 в 13:31