Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се заболелите от COVID-19 във Видинско

Снимка: Радио ВИДИН

Лек ръст в положителните проби за COVID-19 в област Видин се наблюдава през изминалото денонощие. Те са 38, по данни на Регионалната здравна инспекция.  Най-много са новозаболелите в община Видин - 26, четирима са в Кула, в общините Белоградчик и Чупрене има 2 нови случая, в Брегово, Димово, Ново село и Бойница по 1. 


Още 8 лица, положителни за коронавирус, са оздравели. 5 човека са били на домашна терапия, а 3 са лекувани и изписани от софийски лечебни заведения. Регистриран е 1 смъртен случай на 72- годишна жена с коронавирусна инфекция, която е била хоспитализирана в София. 


Към днешна дата, потвърдените от началото на пандемията случаи на коронавирус в област Видин са 2213, като 1799 човека вече са излекувани. 177 лица, положителни за COVID-19, са починали. Активните случаи в областта са 234.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстоят ремонтни дейности в "Ел Би Булгарикум" Видин

През септември предстоят разговори за ново, 20-процентно, увеличение на заплатите в държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" Видин. Това съобщи служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в отговор на въпрос на народния представител Вера Александрова . Със задна дата - от 1 май, възнагражденията на работниците..

публикувано на 18.08.24 в 16:09

Жителите на Горно пещене се включиха в празника "Роден край"

Десетки жители и гости на врачанското село Горно Пещене се включиха в традиционния празник "Роден край".  Събитието откри кметът на общината Калин Каменов, който поздрави присъстващите за единността и ги призова да пазят заветите на предците си.  Кметът на населеното място - Доля Иванова, благодари на местната администрация и бизнеса за подкрепата при..

публикувано на 18.08.24 в 14:56

Водни забавления за децата във Враца

Над 2 часа продължи второто издание на Фестивала на водните забавления, който събра десетки малчугани в спортен комплекс "Христо Ботев" във Враца в неделния ден. Събитието откри кметът Калин Каменов, който бе категоричен, че фестивалът ще се превърне в традиционен за града, а с всяко следващо издание организираните забавления ще се надграждат...

публикувано на 18.08.24 в 14:50

Почитаме паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец

На 18 август Православната църква почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец. За живота и делото на Светеца разказа Архимандрит Самуил , служител на видинска епархия. "Той бил човек с много чисто сърце и искал във всички аспекти на живота си да угоди на Бога, да служи на Иисус Христос. Той става монах още от младо момче. живее сам в Рила..

публикувано на 18.08.24 в 09:13

Община Лом с нови социални услуги за лица с увреждания.

Община Лом планира да изгради и оборудва нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания. Местният парламент даде зелена светлина на проектното предложение, с което Общината кандидатства за предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 18.08.24 в 09:02

Изложба на млади таланти откриха в Кула

Изложба "Млади кулски таланти" бе открита в картинната галерия на местното читалище в Кула. В залата могат да бъдат разгледани произведения рисувани това лято на втория художествен форум за деца с преподавател Надежда Лилова художник и ментор на клубовете по изобразително изкуство в София.   "Това което е различно и е хубаво, и е стъпка в..

публикувано на 18.08.24 в 08:54

Жителите на още четири села в област Монтана са на воден режим

Четири от 13-те села в община Георги Дамяново вече са на воден режим, съобщиха от ВиК Монтана .  В Главановци и Копиловци един ден ще се подава вода за ниската част на селата, а на другия ден за високата. В Чемиш ще има вода на четна, а във Видлица на нечетна дата. От седмици на режим са селата Равна, Горна Лука и Митровци, в община Чипровци...

публикувано на 17.08.24 в 15:05