Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 награди за децата на "Рениарт" от международен конкурс в Румъния

5
Грамоти за победителите в конкурса "Цветовете на есента",Румъния
Снимка: РЕНИАРТ
5 награди получиха малките художници от студио "Рениарт" Монтана за участието си в международния конкурс "Цветовете на есента", организиран от град Липова, Румъния. 3 първи места за: 7-годишния Красен Цветков, 9-годишната Ивет Иванова и за 10-годишния Николай Росенов Иванов. Деница Богородова е на второ място при 11-годишните художници,а на трето място е 9-годишната Йоана Крумова. Таня Василева получава грамота за отличното си представяне като ръководител на школата по рисуване:


"Възрастта на участниците е до 16 години. Аз съм горда много, защото за първа година имаме наградени за три първи места деца и награда на студиото. Първо място е на детето, което е на 8 години, Красен Цветков, той е работил смесена техника, отпечатъци с акварел, след това върху тях е работил с флумастри. Първото място за Ивет Иванова, която е на 9 години, тя е нарисувала петленце с маслени пастели с цветовете на дъгата. Другото първо място е на Николай Росенов, той е 4 клас, на 10 години. При него е смесена техниката- акварел, флумастри и отгоре има апликация, едни пилета, които е поставил на едно дърво. Деничка Богородова има второ място за 11-годишните, тя е работила с темперни бои, нейната рисунка представлява едно есенно листо, в което има пейзаж. И трето място е за Йоана Крумова, нейната рисунка е пейзаж, който тя прави на един от пленерите ни в Чипровци и с тази рисунка се включи."

 

Учениците от студио "Рениарт" участват с 13 свои рисунки и 5 от тях са отличени. Тези награди са стимул да продължават напред и да участват в нови конкурси, казва Таня Василева:

"Готвим се за конкурса "Животът на един щъркел", който е в България, също така конкурс във Велико Търново, нарачен  "България, Китай, древни цивилизации", имаме добри идеи, върху които децата работят. И за годишната изложба се готвим, за 28 юни, ще има и друга изложба за Свети дух.."
 
 Ивет Иванова има награда- грамота за първо място сред деветгодишните участници в конкурса:

"Имам любима тема- хората и животните, обичам да рисувам. Сега нарисувах едно петле и работих с пастели.."

Наградата за студиото  е подарък- каталог, в който са включени рисунките на децата, отличени с първи награди.

Повече може да чуете в звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50
Коне без стопанин в парк

Безстопанствени коне обикалят във Видин - крие ли това опасност за жителите

Защо коне се разхождат свободно, без стопанин, в парк "Владикина Бахча" във Видин, а понякога излизат и на булеварда и околните улици?!  Случката е отпреди няколко дни и намери широк отзвук и в социалните мрежи. В парка има детски площадки, заведение, има място за разхождане на кучета, затова и попитахме хората как приемат присъствието на животните на..

публикувано на 11.07.24 в 15:48