Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кикбоксьори от Козлодуй с медали от турнир

Снимка: Фейсбук


Пет златни и две сребърни отличия за състезателите от спортен клуб по Кик-Бокс "Златните Момчета" град Козлодуй в турнир по кикбокс, стил лоу-кик, който се проведе на 8 май в гр. Бяла. Шампиони в своите категории станаха: Мартин Цветков 36 кг, Виктор Въжаров 42 кг, Георги Младенов до 37 кг и Денис Иванов до 91 кг. Тодор Ананиев достигна до сребърния медал при най-тежките, 91+ кг, при своя дебют в кикбокса, Бисер Георгиев достигна до финал в категория до 91 кг и остана втори. Съвсем скоро започва и усилена подготовка за ежегодния международен турнир в гр. Козлодуй, който е насрочен за 11-13 юни", сподели треньорът и председател на клуба Георги Вачев.


"...Турнира се казва "Свети Георги". Нашият клуб участва с 7 състезателя и 7-те спечелиха медали, пет от тях са златни и 2 сребърни медала... Турнира бе доста добре организиран, участваха около 100 кикбоксьори от цялата страна. Изиграха се 68 мача по правилата на кикбокса, като цяло беше доста прилично състезание на доста добро ниво... Тази година в Козлодуй трябваше да се организира държавно първенство по кикбокс, което щеше да бъде за първи път в нашият град, но за жалост заради обстановката не успях да го реализираме. Но сега юни месец ако всичко е наред живот и здраве ще организираме за 4-та година международния турнир по кикбокс за купа на АЕЦ Козлодуй, който е най-големият международен турнир в България на ринг се провежда. Като ние тази година очакваме да имаме над 300 участници. Турнира ще се проведе в два дни. И нашият клуб към момента започва усилена подготовка за този турнир..."

Георги Вачев също така е член на управителния съвет на Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай, а повече за нейният възход може да чуете в звуковият файл.


Вижте още

Талант, открит по време на пандемия

Изабел Петрова е от Видин и както много хора по време на пандемията, остава у дома без работа. Тя обаче не е свикнала да стои със "скръстени ръце" и открива в себе си таланта да изработва красиви цветя от бонбони и да крои от стари дънки и якета интересни несесери, чанти и раници. Изабел има и страничка във Фейсбук - Betty-Art .  "Дано повече..

публикувано на 18.06.21 в 11:33
Детски празник в Ново село

Ново село се завръща към обичайния ритъм на живот през лятото

Първо на дунавския плаж заработиха двете караванки, които привличат вечер млади хора и гости на селото. Нивото на реката е още високо, температурата на водата е още ниска, но е приятно вечер да изпиеш чаша новоселско вино с приятели, докато корабите минават  край теб. На 3 юли се открива сезонът на летните неделни хорá. Тази година ще бъдат в събота...

публикувано на 18.06.21 в 11:30

Каква ще е Европа след пандемията

Едва ли има някой, който не би желал час по-скоро пандемията от COVID-19 да приключи. В Европа, в частност в България има признаци най-тежката част от здравната криза да е в миналото. И въпреки че все още сме далеч от това да сложим край на пандемията, уверено вървим в тази посока. Всички помним как се промени животът ни след появата на коронавируса,..

публикувано на 18.06.21 в 11:00

Образователни игри за НАТУРА 2000 за ученици от Белоградчик

Информационна кампания за ученици от 8. до 12. клас от Средно училище "Христо Ботев"- Белоградчик се проведе в туристическия посетителски център в село Долни Лом, община Чупрене. На учениците беше представен информационен и образователен пакет, свързан с мрежата НАТУРА 2000 от обучители от дирекцията на природен парк "Врачански Балкан"...

публикувано на 17.06.21 в 16:45

Организират разходка до водопада "Женската вода"

  Преход до водопада "Женската вода"  организират в  неделя, на 20 юни,  Дирекция на ПП "Врачански Балкан" и Природозащитен център "Натура" . Тръгването е в 8:30 часа от последната спирка на тролейбусите на бившия завод "Химко". "Маршрутът е град Враца- преминава се по Ботевия път до местността "Таушаница", след това се излиза над..

публикувано на 17.06.21 в 16:31

"Образцов дом" търсят в Георги Дамяново

Община Георги Дамяново провежда кампанията "Образцов дом". Идеята на инициативата е да се стимулира населението да се грижи за дворовете в домовете си и общите площи около тях, да се подържат в добро състояние- чисти и озеленени.  "Желаещите да участват в кампанията трябва да изпратят до 5 броя снимки на общите части на имота, двора и..

публикувано на 17.06.21 в 16:29

Зелено училище край река Ботуня до Вършец

Риболовен клуб "Балканка" проведе еднодневно зелено училище край река Ботуня във Вършец. Освен че почистиха  реката, децата се включиха в зарибяване, учиха за рибното разнообразие и риболова, както и защо и как да опазваме реките. Участваха близо 60 деца. "От Общината го обявиха като почистване, но самата акция е част от нашата кампанията, в..

публикувано на 17.06.21 в 16:24