Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отново медали за видински атлети

Снимка: Фейсбук


4 медала завоюваха състезатели на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" на проведения 2-ри турнир от веригата GoKids в София. На националния Стадион "Васил Левски" златен медал на ск.дължина с резултат 4.71 м. спечели Рая Пламенова родена 2009г. Пламен Митков роден 2010г. също е се окичи с златен медал на 60 м. с резултат от 8.77 сек. Сребро на 60 м. заслужи Васил Антонов роден 2009г. с време от 7.96 сек. Бронзов медал на 60 м. с време 9.62 сек заслужи и Стефани Ванкова. Повече за състезанието споделя Мирослав Радуканов старши треньор във видинският клуб:

"Добре мина вчера състезанието... За съжаление беше много лошо времето, беше студено, имаше много лош насрещен вятър и така указа влияние на резултатите, въпреки че имаме някои много добри резултати. Те децата като са по лекички им влияе много то на всичките и на по-големите. Беше много студено 12, 13 градуса беше температурата. Много деца участваха, някъде над 500 деца имаше от цялата страна. Силна конкуренция, доста възрасти, като цяло сме доволни. Ние с 13 деца от различни възрасти бяхме..."

По рано през седмицата Ивайла Мишина състезателка на видинския клуб завоюва сребърен медал с 219т. на турнир в София по трибой 60м, ск.дължина и 600м/800м. Надпреварата се проведе на стадиона на НСА.


Повече за двете надпревари може да чуете в звуковият файл.


Вижте още

Образователни игри за НАТУРА 2000 за ученици от Белоградчик

Информационна кампания за ученици от 8. до 12. клас от Средно училище "Христо Ботев"- Белоградчик се проведе в туристическия посетителски център в село Долни Лом, община Чупрене. На учениците беше представен информационен и образователен пакет, свързан с мрежата НАТУРА 2000 от обучители от дирекцията на природен парк "Врачански Балкан"...

публикувано на 17.06.21 в 16:45

Организират разходка до водопада "Женската вода"

  Преход до водопада "Женската вода"  организират в  неделя, на 20 юни,  Дирекция на ПП "Врачански Балкан" и Природозащитен център "Натура" . Тръгването е в 8:30 часа от последната спирка на тролейбусите на бившия завод "Химко". "Маршрутът е град Враца- преминава се по Ботевия път до местността "Таушаница", след това се излиза над..

публикувано на 17.06.21 в 16:31

"Образцов дом" търсят в Георги Дамяново

Община Георги Дамяново провежда кампанията "Образцов дом". Идеята на инициативата е да се стимулира населението да се грижи за дворовете в домовете си и общите площи около тях, да се подържат в добро състояние- чисти и озеленени.  "Желаещите да участват в кампанията трябва да изпратят до 5 броя снимки на общите части на имота, двора и..

публикувано на 17.06.21 в 16:29

Зелено училище край река Ботуня до Вършец

Риболовен клуб "Балканка" проведе еднодневно зелено училище край река Ботуня във Вършец. Освен че почистиха  реката, децата се включиха в зарибяване, учиха за рибното разнообразие и риболова, както и защо и как да опазваме реките. Участваха близо 60 деца. "От Общината го обявиха като почистване, но самата акция е част от нашата кампанията, в..

публикувано на 17.06.21 в 16:24

Занимания по интереси ще радват децата в Оряхово

Разучаване на български народни хора, театрални постановки, както и забавни игри от времето на баба и дядо, са част от летните занимания по интереси с деца, които организират в Оряхово. Инициативите са на местното читалище "Надежда1871". Заниманията започват на 1 юли, а в лятната програма е включена и фото изложба на домашни любимци, каза..

публикувано на 17.06.21 в 15:55

Северозападна България е в изключително тежка криза, само държавна помощ може да обърне тенденциите

Северозападна България е с безвъзвратно висок интензитет на обезлюдяване. Това се казва в изследването "Регионалните демографски дисбаланси в България", представено от доцентите Надежда Илиева и Георги Бърдаров- водещи български демографи. В северозападния регион, който иначе разполага с отлични природо-климатични ресурси, богати традиции и..

публикувано на 17.06.21 в 15:40

Следи от четири епохи разкриха край село Дърманци

Останки от 4 епохи са разкрити при спасителни археологически проучвания край мездренското село Дърманци. Разкопките се намират по трасето на скоростния път Е-79 в отсечката Мездра - Ботевград, който се изгражда в момента. За да бъде извлечена цялата информация за археологията, паралелно със спасяването на движимите културни ценности, районът е заснет и..

публикувано на 17.06.21 в 12:20