Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Филева и Максим Ешкенази с концерт във Видин

Снимка: Симфониета Видин

Михаела Филева и Максим Ешкенази за първи път ще бъдат заедно на сцената на Симфониета Видин в концерта "Поп музика и класика". Под диригентството на маестро Ешкенази, Михаела Филева ще изпълни най-големите си хитове.


"С Максим Ешкенази се познаваме отдавна и работим по един негов проект със Софийска филхармония, да възпитава подрастващи към естетичен вкус към музиката... Във Видин ще изпълним мои хитове адаптирани за оркестър... Радвам се, че отново съм във Видин. Имам невероятни спомени от фестивала "The bridge" където ръководех работилница по музика... На 15 май, на рожденият ми ден излиза новият ми албум.", коментира талантливата певица.


"Във Видин се чувствам буквално у дома си. По бабина линия родът ми е от Видин и къщата, където е живяла е точно на мястото на залата, в която концертираме... С Михаела работим много добре, от години, даже в една от песните ѝ участвам не като диригент, а с изпълнение на цигулка.", сподели маестро Ешкенази.
 

В Програмата:
-Росини - Вилхем Тел
-Владигеров - Класично и Роматично: Менует и Марш
-Рахманинов - Вокализа
-Брамс - Унгарски танц N6
-най-големите хитове на Михаела Филева


Концертът е на 13 май (четвъртък), от 18:00 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Чипровци представят изложба, посветена на 400-годишнината на местно училище

Изложба , посветена на 400-годишнината от създаването на Основно училище "Петър Парчевич" в град Чипровци , ще бъде открита на 29 март . Експозицията "400 години огънят на знанието" ще бъде подредена в Историческия музей в града. В нея ще бъдат показани творби на двама артисти - Владислав Чавдаров , който живее в близкото до Чипровци село..

публикувано на 28.03.24 в 14:40

Възраждат затворено от години училище във врачанско село

Затвореното от години училище във врачанското село Паволче да стане трансграничен център за обучение по туризъм. Предложението е на Община Враца по програма за Трансгранично сътрудничество между България и Сърбия 2021-2027, с партньор гр. Ниш. Училището е построено през 40-те години на миналия век с доброволен труд на местните жители, но не..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Сайт информира за процеса по въвеждане на еврото в България

Министерство на финансите и БНБ стартираха и нформационен сайт , посветен на въвеждането на еврото у нас. Целта на електронната страница еврото.бг е да бъде полезен и сигурен източник на точна, навременна и актуална информация, да събере на едно място всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в..

публикувано на 28.03.24 в 14:00
Константин Костов

В "Музикална зона" на 28 март 2024 слушаме Биг бенда на БНР с "Картини от една изложба"

Едноименното произведение на Модест Мусоргски е пречупено през погледа на композитора - аранжор Константин Костов . Изпълнението е на Биг бенда на БНР, под диригентството на Антони Дончев. Отделните части като заглавия са почти идентични, но идеите придобиват нов смисъл благодарение на джаза. Класиката се трансформира в напълно нова посока, като за..

публикувано на 28.03.24 в 09:00

За трудния път да станеш професионален готвач

Днес ви срещаме с една изключителна видинчанка. Тя е на 30 години, казва се Сибел Мартинова и е готвач . Истината е, че никога не е имала тази мечта да работи в кухня , случило се по много естествен и неусетен начин. Имала е период, в който е започнала да се замисля с какво се храни. И така започва все по-често да прави по-осъзнати решения и..

публикувано на 27.03.24 в 17:00

Дизайнер показва облеклото на цар Иван Срацимир в крепостта "Баба Вида"

Какъв е бил дрескодът през Средновековието и какви дрехи са носили владетелят на Видинското царство цар Иван Срацимир и неговата съпруга царица Анна? Отговорите могат да бъдат открити в крепостта "Баба Вида" , която през XIV век царят обитавал като феодален замък, а днес в една от залите му са подредени възстановки на облекла от този период...

публикувано на 27.03.24 в 16:20

Кристина Патрашкова представя "Въпреки всичко" в Козлодуй

Известната българска журналистка Кристина Патрашкова ще представи книгата си "Въпреки всичко. Българските писатели в годините на цензурата" на среща с читатели в Козлодуй . Това е вторият северозападен град след Враца, който авторката ще посети по повод излизането на книгата. Поканата ѝ отправят от местното читалище, но както Кристина Патрашкова..

публикувано на 27.03.24 в 16:01