Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца подариха стихотворения на своите учители (ВИДЕО)


Група „Лъвчета“ завчас

тичат бързо тук при нас.

Детската градина те

посещават от сърце.

Цял ден дружно си играят,

веселят се и мечтаят.

Бързо минаха се дните –

времето лети с орлите.

Първолаци те ще стават

и света ще управляват.

По този начин децата от подготвителната група на видинската детска градина "Щастливо детство" отбелязаха 1 юни. Малчуганите и техните родители създадоха стихотворения за група "Лъвчета", които подариха на учителите.

От 1 септември децата ще прекрачат за първи път училищния праг, затова решават да засвидетелстват своята благодарност към своите преподаватели, обясни учителят Анна Данкова.

"Ние сме единствената група в област Видин, за която деца и родителите създадоха пет стихотворения. Идеята беше на Йоан, той е от нашата група. Преди месеци каза, че иска да създадем такива стихотворения. Родителите и дечицата вкъщи създадоха стихчетата. Вълнуващи са, много хубави, много ги харесваме, създадени са от благодарност към нас, към нашия екип. Ние пет години се грижим за децата, дадохме цялата си любов. Надявам се някога да намеря композитор, който да създаде мелодия поне по едно от стихотворенията мелодия".

Днес деца, родители и учители отбелязаха празника с музика и балони, със спортен празник в парк "Владикина бахча". Детският ден завърши с детска дискотека, изпълнена с редица изненади.

Изминалите пет години ще останат специални за Анна Данкова.

"Това е моят втори випуск, винаги ще помня тези дечица. Аз съм начален учител по принцип. Постигнахме много успехи като екип. Дечицата, които извеждаме, са талантливи, много умни, любознателни, отварят енциклопедии и се интересуват".

„Щастливо детство” е нашата градина
и пълна е с деца през цялата година!
Група „Лъвчета” сме ние
умни и добрички, буквичките знаем,
цифрите познаваме, а игрите обожаваме!
Георгиева и Данкова са госпожите,
те ни учат, как да сбъдваме мечтите!

Това е стихотворението, което малката Вики написва, получавайки помощ от своята майка Поли.

"Две стихотворения написахме. Честно да си призная измисляхме от други стихчета, постепенно, но беше интересно, всичко се случваше, докато бяхме затворени заради пандемията".

Какво закусва група "Лъвчета"? 

Група „Лъвчета“  напети

закусват сутрин със гофрети.

Обичат сладки изненади

и най-големите награди!

Гиздави са хубавици,

много умни мъдреци –

бързо славно научават

всичко дето преподават.

И шампиони са добри,

щом става дума за игри!

Известни в цялата градина,

те са истинска комбина.

За Лъвчетата разберете,

 за подвизите научете –

кой от кой по – горд юнак!

За тях да вдигнем дружно флаг!

Честит празник, скъпи деца!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Четвъртокласник от Видин е приет в Софийската математическа гимназия

Четвъртокласникът Иван Пенчов Стоянов от видинското училище "Иван Вазов" е приет в Софийската математическа гимназия. Това е видинското дете, което постигна 99% на IQ тест, проведен в края на април 2023 г. във филиал на международната организация Mensa в Пловдив. Резултатът в „Менса България“ поставя Иван сред елитните 2% от населението на..

публикувано на 23.07.24 в 16:00

Фестивалът "Дунавски вълни"- забавления за малки и големи

За 13-та поредна година в град Видин се провежда фестивалът "Дунавски вълни" . Различното тази година е, че за пръв път работилниците и заниманията се провеждат в парк "Владикина бахча" .  Програмата на фестивала е много разнообразна -  има за всекиго по нещо, за малки и големи. Работилничките по дърворезба, рисуване и..

публикувано на 23.07.24 в 15:44

Над 600 килограма от декар е средният добив на пшеница във Видинско

Приключва жътвата на есенници в област Видин. Добивите са прилични, качеството на зърното е добро. Това каза в "Земята, която ни храни" Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите:  "От 650 до 670 кг. от декар са добивите от пшеница в региона, качеството на зърното е много добро. При ечемика добивите са също между 550 и..

публикувано на 23.07.24 в 15:16

Ремонтират общежитието на гимназията по каменообработване в село Кунино

Сериозен ремонт се извършва в Професионална гимназия по каменообработване село Кунино. Ремонтира се ученическото общежитие. Стойността на ремонта е 3 622 000 лв., средствата са отпуснати са от Министерство на културата, а 1 800 000 лв. се вложени в ремонта на учебния корпус, казва директорът  Христо Димитров: "Финансираха ремонта на учебния..

публикувано на 23.07.24 в 14:30

Доброволните формирования - задължение или необходимост

В 11 общини от област Видин има доброволни формирования, доброволците в тях са  116.  Най-много са доброволците в община Видин - 19, следват Брегово - с 15, Ружинци с 14, Чупрене с 12 души. Общините Кула и Бойница имат по 10 души доброволци, в  Белоградчик са 9, в Димово са 8,   в Макреш и Ново село са по 6, а  най-малко са в Грамада - едва..

публикувано на 23.07.24 в 13:00

"Думи върху вода" - среща с творчеството на Радослав Гизгинджиев

  Българският писател Радослав Гизгинджиев гостува на Видин във Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". Нарекъл е срещата си с видинските граждани и почитатели на писаното слово  "Думи върху вода". Специално на това събитие авторът ще подбере свои цитати и текстове, свързани с водата. И както винаги - обещава едно незабравимо и специално..

публикувано на 23.07.24 в 11:00

Младоженци от Враца с подкрепа за Фондация "Искам бебе"

Младо семейство от Враца дари 1000 лева в подкрепа на каузата на фондация "Искам бебе" за повече деца в Северозападна България.  Калиопа и Петьо са на 29 години. Тя е от Лом, той - от Враца. Калиопа е учител по музика, а Петьо - репортер и водещ в Телевизия Враца. На сватбеното си тържество в началото на юли поканили 70 гости и ги призовали..

публикувано на 22.07.24 в 16:23