Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бъди добър! Прави добро!" с поредна кампания във Врачанско

Автор:
Снимка: Фейсбук Сдружение


Да достигнат до възрастни хора, които нямат достъп до лекарства всеки ден- това е поредната дарителска акция на Сдружение "Бъди добър! Прави добро!". Причината за това е липсата на аптеки в селата. В най-добрия случай тези хора имат възможност веднъж месечно да си закупят лекарства от първа необходимост. Затова от Сдружение "Бъди добър! Прави добро!", заедно с Фонд "Нашите родители", са решили да раздадат лекарства и хранителни продукти на възрастни хора от селата на територията на Община Враца. Инициативата беше обявена в края на май месец и стартира вчера, като раздаването ще продължи до 6 юни. Подробности за благородното дело разказа за Радио ВИДИН Мая Методиева от Сдружение "Бъди добър! Прави добро!"- администратор на фейсбук групата им и основен двигател на всички инициативи.

"Това е нашата поредна инициатива, която е съвместна с Фондация "BCause" и Фонд "Нашите родители". Тази инициатива има за цел да подпомогнем възрастните хора с лекарства от първа необходимост. Предполагам, че повечето хора са запознати, че в малките населени места, в селата няма аптека - възрастните хора нямат възможност да си купуват лекарства често или когато имат необходимост. Те имат възможност максимум веднъж месечно, когато отидат до по-големите градове, да речем за пенсия, тогава да закупят и лекарствата, от които се нуждаят. Затова решихме тази наша инициатива да протече по малко по-различен начин и освен хранителните продукти, да добавим и лекарства от сорта на аналгин, парацетамол, аспирин. Имахме хора, които се включиха като доброволци, чрез тях закупихме и няколко таблетки Магнезий, защото те също са важни за възрастните хора и тяхното здраве. Най-различни мазила от сорта на гелове за облекчаване на болки - кръст, крака - знаем, че възрастните хора - придвижването им е доста трудно и нещо такова би им било наистина полезно".

Селата на територията на община Враца, които ще обхаване инициативата са  Ботуня, Главатци, Власатица и Бели извор.

Чуйте повече в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Магура Run 2024

Магура Run 2024- да посрещнеш и изпратиш Слънцето бягайки

За шеста поредна година на 27 и 28-ми юли ще се проведе маратонът Магура Run. Състезанието се провежда край езеро Рабиша, като последните 2 години е с нов регламент: провежда се на 2 етапа по изгрев и по залез слънце, а времената от двете бягания се сумират, информира организаторът Александър Александров :  "Форматът последните две години е бягане..

публикувано на 22.07.24 в 13:00

Нов метод за обучение приложиха в училището в Брегово

В рубриката " Мисия образование " , представяме нов метод на обучение- "ученици обучават ученици". Точно него са въвели в Средно училище  "Свети св. Кирил и Методий" град Брегово, в рамките на проект по Национална програма " Иновативни училища", който осигурява приемственост в обучението по БЕЛ в начален етап. Методът дава възможност да се..

публикувано на 22.07.24 в 12:00

Горещините и опасностите за децата- как да ги предпазим

Лятото е време за игри и забавления, но когато температурите се покачат над 36 градуса и повече, е важно да вземем мерки, за да предпазим децата си от топлинния стрес и дехидратацията. Много от майките избягват излизането между 10:00 и 16:00 часа и това е правилно, защото в този часови диапазон рискът от прегряване е най-голям. Хубаво е, ако все пак..

публикувано на 22.07.24 в 10:01

В „Музикална зона“: Емил Димитров през 60-те

 Познахте ли го? В началото на 60-те години на миналия век Емил Димитров пише първите си песни. Въпреки че младият тогава певец няма завършено академично музикално образование, още с ранните си изпълнения той показва завидни умения и грабва сърцата на много хора. „Скритият талант” не остава незабелязан - както от публиката, така и от критиката. Казват,..

публикувано на 22.07.24 в 09:00

Всички грижи да предадем Богу

Намираме се в Четвърта неделя след Петдесетница , в която си припомняме за великите благоволения на Бог към падналото човечество и се усилваме в любов към Него и Неговото Евангелие. "Когато говорим с нашите близки и те ни разкриват проблемите си, ако ние имаме любов, с внимание изслушваме техните тегоби и съчувстваме на тяхното..

публикувано на 21.07.24 в 08:00

Той идва - "Фантом"-а на Стив Кавана

Романът „Фантом“ на писателя Стив Кавана е от онези, които трябва да започваш с възможно най-малко предварителна информация. Това гарантира не просто интересна история, а истинско шеметно приключение като спускане с екстремно влакче. Той е от романите, в които никога нищо не е сигурно, най-малко пък краят. Тъкмо си мислите, че вече..

публикувано на 19.07.24 в 17:05

Колекцията от малки колички на Гинчо Илиев

В "Професия хоби" днес ви срещаме с Гинчо Илиев , който по професия е шофьор. Хобито му може да се каже, че до голяма степен има нещо общо и с неговата професия, тъй като той е запален колекционер на колички още от ранна детска възраст.  Колекцията му е впечатляваща, в нея може да се видят уникални "находки", както самият той ги..

публикувано на 19.07.24 в 16:30