Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изплащането на пенсиите във Видин е без проблем

Парите в пощенската система са защитени надеждно, казват от пощите

Снимка: Радио Видин

Изплащането на пенсиите във Видин върви нормално. След опита на трима маскирани и въоръжени мъже да оберат Централната поща в града няма да има проблем с парите, категоричен е Денчо Балев, директор на Дирекция "Сигурност" в "Български пощи": 

"Бих искал да заявя категорично, че състоянието на пощата в град Видин е нормално, паричните средства на гражданите за пенсии се изплащат нормално, започнало е навреме. Всички системи за сигурност, които са създадени с цел защита на вашите парични средства и пощенски пратки са в действие и не би трябвало да има някакво притеснение относно състоянието на пощенската мрежа като цяло." 

Денчо Балев се разграничи и от твърденията на видинската прокуратура за занижената охрана в пощата:

"Категорично се разграничаваме от понятието "ужасяваща безотговорност", тъй като това не отговаря на истината. Както съм заявявал многократно, системата за защита е изградена многослойно, включва в себе си както технически системи за сигурност, така физическа охрана, така и физически прегради, които в този случай са изпълнили своето предназначение и паричните средства са защитени адекватно." 

Във Видин продължава издирването на маскираните, които в неделния ден опитаха да оберат централната поща. В трезора е имало над един милион лева, с които от днес да започне изплащането на пенсиите. По думите на Денчо Балев, сред населението се създава изкуствено психоза:

"Ние имаме ежемесечно по няколко такива опити за проникване в пощенската система, които адекватно отразяваме. Това за нас е една съвсем естествена и нормална ситуация. Парите на българските граждани, които се намират в пощенската мрежа, са надеждно защитени, както от системите за сигурност, така и те са застраховани в съответната застрахователна компания. Не виждам място за притеснение и за някаква психоза... Пробиви в една система винаги може да има, но възможностите за пробиви са снижени до нормалния риск. На фона на масовото обедняване на населението има вероятност тези опити в бъдеще да се засилват... "

Вижте още

Община Кула готова за зимния сезон

В община Кула  са взети всички мерки за посрещане на зимния сезон. Снегопочистването е частично делегирано на общинското предприятие, обясни д-р Владимир Владимиров - кмет на общината. "Мога да кажа, че сме готови да посрещнем зимата, от една страна първо е осигурено отоплението на детските и социалните заведения и другите общински..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Облекчават обслужването на безработните в община Ружинци

На работна среща в община Ружинци е коментирано разкриването на Изнесено работно място на "Бюро по труда" в Дреновец. На срещата е присъствал директорът на Дирекция "Бюро по труда" Белоградчик Ангел Георгиев. Новата позиция ще обслужва и селата Тополовец и Динково, съобщи кметът на общината  Александър Александров : "Там където позволяват..

публикувано на 08.12.21 в 15:48

ВиК-Видин очаква заем, за да плати задълженията от над 500 000 лева за ток

Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин, за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за преустановяване на снабдяването с електрическа енергия, заради дълг от 515 000 лева, голяма част от който е в просрочие...

публикувано на 08.12.21 в 15:25
Врачанската болница

Петима от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са в болница

57 са новите заразени с COVID-19 за изминалите 24 часа във Врачанско. Петима от тях са били докарани в болници, като четирима са постъпили в Белодробната болница във Враца - три жени и един мъж, а мъж от Козлодуй е бил хоспитализиран в местната болница. 2353-има са активните носители на вируса към днешна дата, като от тях 181 са в лечебни..

публикувано на 08.12.21 в 15:20

Изложба за 110 години дипломатически отношения между България и Испания откриха в Монтана

Монтана е домакин на изложба "Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически отношения между България и Испания".  Установяването на дипломатическите отношения са от 8 май 1910 г., което дава тласък на връзките между двете страни във всички области.  Във фоайето на Регионална библиотека "Гео Милев" изложбата бе открита от..

публикувано на 08.12.21 в 15:12

Заради починал магистрат гледат наново делото за смъртта на дете от Мездра

Окръжният съд във Враца утре ще заседава по делото за смъртта на 8-годишно дете в Мездра. Престъплението е извършено на 21 януари.  Делото в Окръжния съд е образувано след като са внесени две жалби срещу присъда, произнесена от Районния съд в Мездра, с която за виновен е признат мъж с инициали Д. Й. Наложено му е наказание от 6 г. "лишаване от..

публикувано на 08.12.21 в 14:29

Заповядайте на Коледен занаятчийски базар във Видин

Коледен базар е разположен на площад Бдинци във Видин. Организатори са сдружение "Арт-базар" към занаятчийската камара във Видин.  "Ще останем до 3 януари и ще имаме и благотворителна инициатива", коментира Албена Стефанова , част от организаторите на базара и допълни:  "Тази година базарът ще продължи цял месец. Ще предлагаме..

публикувано на 08.12.21 в 13:09
Подкасти от БНР