Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

До 26 юни е срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, както и по настоящ адрес

239 избирателни секции в област Видин

Снимка: Радио Видин

22 партии и коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия във Видин за участие в парламентарните избори, каза председателят на комисията Павел Петков. Срокът за регистрация беше до 17 часа вчера:

"Единствено политическа партия "Подем" не е регистрирала листа при нас. Няма регистрирани инициативни комитети и независими кандидати за народни представители. Общият брой  кандидати, които ще се явят на предстоящите избори от нашия район е 111. Осем от регистрираните кандидатски листи са с пълен брой от осем кандидати." 

Предстои назначението на съставите на секционните избирателни комисии. Без подвижните избирателни секции в областта те са 239 на брой:

"Преминали са консултациите при кметовете на общини. Доколкото имам информация към момента, навсякъде партиите и коалициите са постигнали съгласие за съставите на СИК, с изключение на община Видин и община Макреш."

До 26 юни, включително е срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, както и по настоящ адрес.

Вижте още

На живо с видео стрийм предизборен диспут по Радио ВИДИН

На живо с видео стрийм предизборен диспут по Радио ВИДИН. Вторник - 15 юни от 9:10 до 11:00 часа Радио ВИДИН провежда и излъчва предизборен диспут с водачи на листи с кандидати за народни представители от Видин. Дебатът на тема: "Визия за развитието на Северозападна България през следващите 4 години - икономика, инфраструктура, социална политика"..

публикувано на 15.06.21 в 09:04

Предизборен диспут в Радио ВИДИН

"Визия за развитието на Северозападна България през следващите 4 години - икономика, инфраструктура, социална политика" е темата на безплатния диспут в ефира на Радио ВИДИН в рамките на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Той ще се състои във вторник, 15 юни, от 9:10 до 11:00 часа с водещ Цветомир Цветанов. Заявки..

публикувано на 14.06.21 в 15:26

Започва предизборната кампания за вота на 11 юли

Започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени с Указ на президента Румен Радев  на 11 юли . Тя ще продължи до 9 юли, а видинчани очакват да е честна, показа анкета на Радио Видин: "Надяваме се, след тези мерки, които се взеха да има контрол и да бъдат честни изборите, това е надеждата... Ами искам да е по-честна..

публикувано на 11.06.21 в 14:45

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция в интернет и чрез СМС

Всички български граждани, могат да проверят по електронен път номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на изборите за Народно събрание на 11 юли. Справката може да се направи в сайта на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) на адрес https://www.grao.bg/elections/ , както и със СМС на..

публикувано на 11.06.21 в 11:48

С нова листа и нови имена е "Демократична България" на изборите в Монтана

Димитър Димитров е експерт по здравеопазване и лекарствена политика и е в листата на "Демократична България" за парламентарните избори на 11 юли за 12 МИР – Монтана. "Роден съм в Монтана, тук съм учил, известно време съм работил тук. Никога не съм се занимавал с политика, но смятам, че е дошъл момента да се опитам и в тази сфера", каза Димитров..

публикувано на 10.06.21 в 17:22

Тарифа и документи за отразяване на предизборната кампания за избор на народно събрание – 11.07.2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ИЗБОР НА НАРОДНО СЪБРАНИЕ – 11.07.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ В ПРОГРАМИТЕ И САЙТОВЕТЕ НА БНР   СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ В ПРОГРАМИТЕ НА БНР ПРАВИЛА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ В ПРОГРАМИТЕ НА БНР НА..

обновено на 10.06.21 в 16:09

127 са кандидатите за депутати от Монтана

Всичките 23, допуснати от ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли, партии и коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия в Монтана. 127 са кандидатите за депутати в 46-ото Народно събрание. Мандатите са 5. Пет политически партии и коалиции участват с пълна листа от 10 кандидатдепутати. Ето и всички листи, подредени..

публикувано на 10.06.21 в 08:34