Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наситена програма за празника на Монтана

Снимка: Светослав Цветанов

Алея на изкуствата и занаятите, фестивалът "Бабина душица", Открит турнир по конен спорт и международна киноложка изложба са сред акцентите в програмата за празника на Монтана "Свети Дух". Честванията ще започнат на 19 юни и ще завършат на 21-ви с концерт на Нели Петкова и Нели Рангелова и тържествена заря на площад "Жеравица".
Ето и пълната програма: 


19 юни 2021г. (събота)

10:00 ч. Алея на изкуствата и занаятите10:00 ч. – 14,00 ч. Фестивал на традиционнитеместни занаяти и ястия “Бабина душица”    пл. “Жеравица”, Градска градина11:00 ч.   Открит турнир по конен спорт    Игрище под стената на яз. “Огоста”

20 юни 2021 г. (неделя)

10:00 ч.  Алея на изкуствата и занаятите
  пл. “Жеравица”11:00 ч.    20. Юбилейна международна киноложка изложба с ранг CACIB
    Лесопарк „Калето” (до ресторант „Елит”) 20:00 ч.   Парк парти с JDJ и дуета Monty & Petya Alexa  Парк „Монтанензум”

21 юни 2021 г. (понеделник)

7:30 ч.  Утринно богослужение
9:00 ч.  Божествена Света литургия   Храм “Свeти Дух”
10:15 ч. Шествие
  храм „Св. Дух”, ул. „Св. Климент Охридски”, бул. „Трети март”, пл. „Жеравица”
10:30 ч.   Тържествен водосвет
10:45 ч.  “Празник в Монтана” – концерт на ЦПЛР – ОДК „Ние, врабчетата” –  Монтана

11:00 ч. Тържествена сесия на Общински съвет – Монтана
Общински младежки дом

19:30 ч.    Концерт на фолклорна формация “Ситница”, танцов ансамбъл “Младост” и певческа група „Пъстренец Jr.”към Общински младежки дом, танцов ансамбъл “Пъстрина” и фолклорна формация „Огоста” към НЧ “Разум 1883”, танцов ансамбъл “Северняци” към ОДК “Ние, врабчетата”

20:45 ч.  Концерт на Нели Петкова и Нели Рангелова

22:00 ч.   Тържествена заря пл. “Жеравица”

При дъждовно време концертите ще се състоят в Драматичен театър - Монтана, Парк партито – в Младежкия дом, а при промяна на епидемичната обстановка програмата ще се адаптира към разпоредбите на здравните власти, уточняват от Общината.


Вижте още

Пръскат по земя и въздух срещу комарите в Лом

Авиационно и наземно третиране срещу комари ще се проведе от 17 до 19 юни в община Лом. Пръскането със самолет ще е от 06:00 до 09:00 ч. и ще обхване поречието на река Дунав, в 5-километровата зона южно от брега на реката. Въздушната  обработка ще се извърши с препарата „Ротрин 200“. По същото време ще се осъществи и наземно третиране срещу..

публикувано на 16.06.21 в 11:44

Областният управител на Видин: Не използвайте служебното си положение за тяснопартийни интереси

Областният управител на област Видин Огнян Асенов се срещна с ръководители на териториални звена на централната изпълнителна власт и публични предприятия с държавно участие във връзка с организационно-техническата подготовка на предстоящия парламентарен вот. На срещата присъстваха и заместник областните управители на област Видин Шишман Чаушев..

публикувано на 16.06.21 в 11:19

Флашмоб "Jerusalema Dance Challange" и във Видин

Танцовото предизвикателството, което завладя целия свят - "Jerusalema Dance Challange", ще се проведе и във Видин. Организатор на Флашмоба е Клуба по аеробика.    "Отдавна мечтаем да се случи и в нашия град и вярваме, че с ваше участие ще стане реалност. На 18-и предстои да се случи "Jerusalema Dance Challange", като продължение на една..

публикувано на 16.06.21 в 11:10

Само петима жителите на област Видин се лекуват в болница от COVID-19

Шестима жители на област Видин са дали положителни проби за COVID-19 през последното денонощие, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Още 5 човекa, положителни за коронавирус, са оздравели. 4 лица са лекувани и изписани от лечебни заведения във Видин и София, а едно лице е било на домашна терапия. Потвърдените от началото на пандемията случаи..

публикувано на 16.06.21 в 10:03

Белоградчишкият панаир се завръща в "Панаирището"

Белоградчишкият панаир тази година ще се проведе в дните от 26 до 29 юни включително . Той се завръща на традиционното му място - местността "Панаирището", под площада на Белоградчик. В концертната програма ще участват сръбските изпълнители, Биляна Йевтич и Александар Илич, Виво Монтана, оркестър "Видин" с ръководител Вени Петков, Берковската духова..

публикувано на 16.06.21 в 09:53

Момче с тротинетка пострада при катастрофа във Видин

7-годишно момче е със счупен крак при пътен инцидент във Видин. На кръстовището на улиците „Христо Ботев“ и „Димитър Цухлев“ детето карало тротинетка, внезапно и без да се огледа, излязло на пътното платно и се удрило в предния десен калник на движещия се по ул. “Христо Ботев“ лек автомобил „Хонда“. Момчето е прегледано в Центъра за спешна..

публикувано на 16.06.21 в 09:31

Враца е в зелената зона на заразени с COVID-19

Област Враца е първата в Северозападна България, която е в зелената зона по заболеваемост от COVID-19, съобщиха здравните власти.  През изминалите 7 дни в града под Околчица и региона са установени 16 новозаразени. За сравнение показанията в другите две области на Северозападна България – Видин и Монтана, са съответно 25 и 22 нови случая ...

публикувано на 16.06.21 в 08:36