Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Best Niya или какво е да си влогър на 10 години

Снимка: Радио Видин


Ния Бурдашка е на 10 години. Учи във видинското училище "Цар Симеон Велики", където наесен ще бъде в 4. клас. През свободното си време обича да танцува, да рисува и всичко друго, което децата харесват - игри, забавления и всякакви щуротии. Едно от любимите ѝ занимания е да гледа видеоклипове в YouTube и да създава такива, защото отскоро самата тя е влогър, и то може би най-младият във Видин. Позната е като Best Niya.

"Бях много привързана към прическите, към танците и към тези неща и мислех да е канал за прически, но ми дойдоха и други идеи и започнах да правя разни сцени от живота, разни танци от популярни мрежи. Така ми дойде идеята за канал и го осъществих. Досега имам 12 видеа, но скоро ще кача 13-о. То ще бъде как ги развеждам, как отиваме в Радио Видин, как ме интервюират и такива неща", обясни младата влогърка.

В част от видеата на Ния участват и нейни приятелки. Заедно заснемат скечове, които могат да разсмеят всеки зрител,  независимо от неговата възраст и интереси. 

"Идеите се раждат като гледам от популярни канали в YouTube, как ги правят, уча се и аз започвам да ги пресъздавам по различен начин. Интересно ми е, защото докато снимам, аз се забавлявам  и след това, като гледам, виждам, че излизат смешни и общо взето това е само за забава, нищо друго."

Best Niya няма собствен канал за видеосподеляне, тъй като не отговаря на изискването за възраст над 18 години. Затова каналът, на който споделя своите видеа, е създаден от нейната майка Валентина Бурдашка. Учителката по български език и литература напълно подкрепя малкото си момиченце:

"Подкрепям я, аз дори я насърчих, тъй като смятам, че тя има толкова разнообразни интереси и се нуждае от публика. Това е един добър начин да реализира проектите си, фантазията си, да получи подкрепа и като всяко дете обича да бъде харесвана, да получи внимание и виждам, че това изключително много я забавлява и смятам, че един ден това може да стане нейна професия. Виждам, че обича да стои пред камера и зад камера, така че може пък да се занимава с този вид изкуство. Така че напълно я подкрепям и най-вече ми харесва това, че се забавлява."

За да се представи на своите абонати и на слушателите на Радио Видин, Best Niya сподели 5 интересни факта за себе си. Кои са те, чуйте в звуковия файл. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Той идва - "Фантом"-а на Стив Кавана

Романът „Фантом“ на писателя Стив Кавана е от онези, които трябва да започваш с възможно най-малко предварителна информация. Това гарантира не просто интересна история, а истинско шеметно приключение като спускане с екстремно влакче. Той е от романите, в които никога нищо не е сигурно, най-малко пък краят. Тъкмо си мислите, че вече..

публикувано на 19.07.24 в 17:05

Колекцията от малки колички на Гинчо Илиев

В "Професия хоби" днес ви срещаме с Гинчо Илиев , който по професия е шофьор. Хобито му може да се каже, че до голяма степен има нещо общо и с неговата професия, тъй като той е запален колекционер на колички още от ранна детска възраст.  Колекцията му е впечатляваща, в нея може да се видят уникални "находки", както самият той ги..

публикувано на 19.07.24 в 16:30

Симона и любовта ѝ към животните

Симона Момчилова обича животните . Показателно за това са домашните ѝ любимци - котка с четири котенца, и три кучета - пекинез, чау-чау и чаровната Бела.  "На четири години е пекинезът Дейзи . Четири години ни дарява с безусловна любов. Тя е с епилепсия. Купих я и със счупено ребро, и други заболявания. Грижим се за нея, а тя ни дарява с..

публикувано на 19.07.24 в 15:15

Международен етнофестивал за хора със специални потребности се проведе в Майор Узуново

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" . В края на юни във видинското село Майор Узуново се състоя IX-ият Международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" . През настоящия месец пък деца и възрастни, които посещават двата центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондацията,..

публикувано на 19.07.24 в 14:30
Съборът на Кадъ боаз се открива утре

Започва международният събор на прохода Кадъ Боаз

Международният събор на прохода Кадъ Боаз започна днес, 19 юли и ще продължи до 21 юли. Границата със Сърбия ще бъде отворена и през трите дни. Официалното откриване ще бъде в събота, от 10.00 часа в българската част. "Поканили сме посланика на България в Сърбия, сръбския посланик в България. Не са потвърдили засега,..

публикувано на 19.07.24 в 11:56

От мечта до реалност: Петя и Мими с успешна пекарна във Вършец

Днес ви срещаме с две сестри, близначки, които са родом от Вършец - Петя Иванова и Мирослава Янчева . Преди 15 години Петя заминава със съпруга си за Великобритания, където се занимават с най-различни неща. Едно от тях е и сладкарството. Петя не е сладкар по професия, но повече от 24 години прави сладкиши и печива. След като дълго време обмисляли..

публикувано на 18.07.24 в 17:00

Във Видин организират 30-о изкачване на връх Миджур

Видинското туристическо дружество "Бонония" организира масово изкачване на връх Миджур в първата събота на август. Видинският еколог и фотограф Богомил Петров традиционно всяка година участва в изкачването, на върха организира конкурси и поставя фотоизложба. Спомня си, че за първи път организирано изкачване на върха прави група от Белоградчик:..

публикувано на 18.07.24 в 16:45