Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Занимания по интереси ще радват децата в Оряхово

2
Снимка: НЧ Надежда1871 Оряхово


Разучаване на български народни хора, театрални постановки, както и забавни игри от времето на баба и дядо, са част от летните занимания по интереси с деца, които организират в Оряхово. Инициативите са на местното читалище "Надежда1871". Заниманията започват на 1 юли, а в лятната програма е включена и фото изложба на домашни любимци, каза Боряна Маринова, секретар на институцията.


"Те са занимания по интереси, различни, примерно през цялата седмица от понеделник до петък, всеки ден имаме разучаване на български народни хора, вече там по групи, в зависимост от възрастовата граница. След това имаме забавни игри от времето на баба и дядо, нали интересни каквито сме играли ние като деца, игри "пускам, пускам, кърпичка" например ето такива нали, стари и забавни игри. Имаме четене на приказки, след което децата, примерно по-малките, които не могат да чета нали като разглеждат книжките рисуват любимия герой от приказката. Другите са, ще направим за първи път също, ще се опитаме да направим "моите първи стъпки в театралното изкуство". Ще се опитаме да направим малка драматизация на приказка... 

Всяко дете е добре дошло в читалището. Има много деца, които идват при баба и дядо и обичат да си ги водят при нас и в библиотеката и на танци учат децата, просто много интересно. От 1 юли започват до 31 август. По принцип до обяд правим заниманията, защото следобед става много топло и нали не е удобно нито за игрите навън, лятото знаете, че си е горещо и до обяд са ни заниманията. Обичат да ходят на плаж нашите деца."


Към летните занимания ще бъде включена и фото изложба "Бъди отговорен стопанин", за която вече се приемат снимки на домашни любимци. 


Повече за фото изложбата и за летните занимания с деца в звуковия файл.


Подробна програма за летните занимания с деца на НЧ "Надежда1871" гр. Оряхово може да откриете на фейсбук страницата на институцията.

Галерия

Вижте още

Изложбата "Последвай стъпките" гостува във Видин

Пътуваща изложба, разкриваща богатството на българския танц, ще бъде открита във Видин в рамките на фестивала "Дунавски вълни". Експозицията е озаглавена "Последвай стъпките" и  ще бъде разположена върху защитна дига на река Дунав, от Телеграф капия до Художествената галерия. В този участък от дигата ще бъдат поставени 40 платна, върху които има..

публикувано на 30.07.21 в 17:25

С платно по въздух и вода

Чавдар Славчов има много интересно хоби. Той обича да лети във въздуха с парапланер. Разработен на базата на спортните парашути, парапланерът е крило, което се напълва с въздух от въздушния поток. Това е безмоторно средство за летене, което с помощта на възходящите въздушни течения, или така наречените термики, се издигаш във въздуха и политаш...

публикувано на 30.07.21 в 17:08

Туризъм по време на пандемия - подкрепата на Европа, за да оцелее браншът и за безопасността на пътуващите

В месеците на пандемия ограничихме пътуванията извън границите на страната, а освен хората, редица браншове, сред които и туризма, бяха силно засегнати. Затова Европейският съюз въведе редица мерки  за подпомагане на сектора, както и за защита прaвата на пътниците.  Въпреки пандемията, желанието да опознаваме нови места и да пътуваме..

публикувано на 30.07.21 в 14:20

Сърцат кмет променя порядките в Малорад

Село Малорад  е едно от големите села в община Борован, в което живеят около  2500 души. Влизаме в селото по разкопани улици, оказва се, че в момента навсякъде се подменя ВиК мрежата.В центъра пред общината има движение. Хора чакат да си вземат пенсиите, други са седнали на кафе пред местното заведение, а един човек коси тревните площи. Обясняват ни ,че..

публикувано на 30.07.21 в 13:00

Пенсионери от Брегово и Ново село се събират край река Дунав

Клубът на пенсионера и хората с увреждания в Ново село активизира своята дейност.  В събота той ще приеме гости от пенсионерския клуб в Брегово. Близо  30 души от Брегово и още толкова от Ново село ще се срещнат на  Централния плаж в Ново село.  За гостите от Брегово е направена програма за запознаване с някои забележителности на селото. Първо  -  ще..

публикувано на 30.07.21 в 11:45

Изкачват връх Миджур в последния ден на юли

Традиционното изкачване на връх Миджур, висок 2168 метра, тази година ще се проведе на 31 юли, събота . Сборният пункт е хижа "Миджур" над село Горни Лом, а тръгването е в 7 часа. Организаторите от туристическо дружество "Бонония" са осигурили безплатен превоз от Видин до хижа "Миджур" и обратно. Автобуса ще тръгне в 5 часа сутринта от автогара..

публикувано на 29.07.21 в 14:24

Контейнери и паркоместа правят движението във Видин опасно?!

Не е необходимо да си експерт по пътна безопасност, за да забележиш, че начертаните на някои места в град Видин клетки за паркиране са в близост до кръстовища и пешеходни пътеки. Това според гражданите на града затруднява видимостта както на пресичащите пешеходните пътеки, така и шофьорите по пътя. Подобен проблем има и с някои от контейнерите за..

публикувано на 29.07.21 в 11:24