Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 14 000 са със завършена имунизация срещу COVID-19 във Врачанско

Снимка: БГНЕС

Четирима нови с коронавирус отчетоха във Врачанско - по двама са заразените в общините Бяла Слатина и Мездра, отчетоха днес от Регионалната здравна инспекция. Трима от тях са настанени в лечебни заведения, това са: 74-годишен жител на Бяла Слатина, 87-годишен мездренчанин и 78-годишна жена от село Моравица. Сред заразените, но под домашно лечение, е и 60-годишна жена от Бяла слатина.

258 души са пожелали да бъдат ваксинирани през вчерашния ден във Врачанско, отчете още РЗИ. С тях броят на защитените от COVID-19 е 30 207, а на получилите втора доза - 14 034 души.

70 са активните носители на коронавирус към днешна дата във Врачанско, 50 от тях са си у дома. Броят на жертвите от началото на пандемията е 554, а на излекуваните 9 517.


Вижте още

Наградиха с почетен медал директора на полицията във Враца

Директорът на ОД МВР Враца старши комисар Цветко Нинов е награден с "Почетен медал на МВР". Отличието беше връчено от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, на специална церемония в министерството. Старши комисар Цветко Нинов е един от петимата директори на областни дирекции в страната, които бяха наградени за показана най-голяма степен на..

публикувано на 28.07.21 в 07:47

Почетни грамоти за жените от Царевец, включени в "Живи човешки съкровища"

Здравка Петрова (76 г.), Венета Коцева (82 г.) и Бойка Цолова (68 г.) от село Царевец, община Мездра, получиха грамоти от областния управител на Враца Иван Сълов за принос в опазването и популяризирането на нематериалното културно наследство на област Враца.  Наскоро Националният съвет за нематериално културно наследство към Министерство на..

публикувано на 27.07.21 в 17:55

Снимката на 27 юли 2021 година

Театрална работилница за деца  се проведе на сцената на БиблиоПощата в Крайдунавски парк на Видин. Идеята е чрез игри децата да научат повече за актьорската игра. Националното сдружение на общините в република България  ще направи предложения в четири области за промени в параметрите на бюджет 2022 година, заяви кметът на Монтана Златко Живков..

публикувано на 27.07.21 в 18:00

Ремонтират площада в Ново село

Предстои обновяването на площада във видинското Ново село. В дейностите ще бъдат включени подмяна на настилките, пейките, осветлението и др. Средствата са отпуснати с Постановление на Министерски съвет, каза за радио Видин Мая Иванова-  директор дирекция "Специализирана администрация" в общината:   "Ще включва ремонт на зелената част на..

публикувано на 27.07.21 в 17:36

На 48% е изпълнен бюджета на община Монтана за настоящата година

Общинския съвет на Монтана прие отчета на бюджета за първото полугодие на годината на редовно заседание. Стартовата рамка бе от 59 милиона лева. Към 30 юни той вече е 62 милиона лева, без средствата от Европейските проекти, уточни  кмета Златко Живков: 22 милиона лева са приходите от държавата. Местните приходи са в размер на 12 милиона и..

публикувано на 27.07.21 в 16:49

Не се очакват температурни рекорди в Северозапада

Температурни рекорди в Северозападния район, въпреки горещините, които се очакват тези дни, няма да има, прогнозира за Радио ВИДИН Валентина Радойска синоптик към НИМХ Филиал Плевен: "В момента температурата във Видин е 34,4 градуса, в Монтана е 32,4 градуса, а във Враца 32,6 градуса. Температурите днес се очаква да достигнат 35, 37 градуса, за..

публикувано на 27.07.21 в 15:54

Лятно предизвикателство към читателите отправи библиотека

Първата частна библиотека в село Комарево, област Монтана, организира лятна кампания, насочена към деца,  родители  и библиотеки, наречена  "Предизвиквам те да четеш". Организаторите са съставили  специален списък със задачи за четене, който всеки един от участниците трябва да изпълни. Всеки има право да избира книгите, които да прочете, стига те да..

публикувано на 27.07.21 в 15:16