Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Мездренско

Снимка: Радио ВИДИН, архив

Определени са местата за поставяне на агитационни материали в община Мездра по време на предизборната кампания, съобщават от местната управа. Местата, определени със заповед на кмета, са на специално поставени табла в град Мездра, както следва:

- на ул. "П. Р. Славейков" - до източната фасада на Хотелски комплекс "Родина" и в зелената площ южно от ОУ "Христо Ботев"; 
- на ул. "Христо Ботев" - след кръговото кръстовище с ул. "Марин Дринов", северно от Автогарата; 
- на площад "Калето"; 
- в зоната на кръстовището на ул. "Христо Ботев" и ул. "Баданец"; 
- в зелените площи на площад "Македония"; 
- на ул. "Георги Димитров" - до тото пункта; 
- в зелените площи пред бившия Младежки дом; 
- на ул. "Георги Кирков" - южно от детската площадка в кв. 10; 
- на кръстовището на ул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Св. св. Кирил и Методий"; 
- на южната фасада на сградата на Търговски комплекс "Роял", над киното;
- на кръстовището на ул. "Христо Ботев" и ул. "Заводска"; 
- на ул. "Христо Ботев" - в зелената площ вляво след моста на река Моравишка в посока изход - Мездра; 
- в алеята на кръстовището на ул. "Янко Сакъзов" и ул. "Ал. Стамболийски"; 
- на кръстовището при входа на кв. "Лещака".

От заповедта става ясно, че кметовете и кметските наместници със своя заповед ще определят местата за поставяне на агитационни материали в съответните населени места. Поставянето на агитационни материали - плакати, афиши, обръщения и др., от кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети по време на предизборната кампания се забранява на всички други места. В срок до 7 (седем) дни след изборния ден се задължават партиите, коалициите от партии и инициативни комитети да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на кметовете и кметските наместници на населени места и на секретаря на община Мездра. 

Вижте още

Ясни са новите депутати от Северозапада

Централната избирателна комисия обяви окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите в 46-ото Народно събрание. Партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-ма народни представители, на "Демократична България" - от 34-ма, на ДПС – от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" -..

публикувано на 15.07.21 в 12:14

Днес е ден за размисъл, агитацията е забранена

Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори утре. В деня за размисъл не се допуска предизборна агитация. Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение. Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи. На изборите ще се явят общо 23 партии и коалиции. За първи..

публикувано на 10.07.21 в 07:38

Шест СИК в община Видин за гласуване на хора с увреждания

Със заповед на кмета на Община Видин  Цветан Ценков са определени следните избирателни секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването: 1.Избирателна секция № 050900013, гр. Видин, ул. “Екзарх Йосиф І” № 17, ОУ „Св. Климент Охридски“; 2. Избирателна секция № 050900015, гр. Видин, ул...

публикувано на 09.07.21 в 16:53

Десетки са сигналите за купен вот във Врачанско

Създадени са перфектни условия за провеждане на изборите, а усилията ни са насочени към гарантиране на честния вот, това каза областният управител на Враца Иван Сълов. „Отстрани изглежда лесно, но стана с много усилия. Срещнахме и разбиране, но това, което виждате тук е направено с усилията на областна администрация, а трябваше РИК да го..

публикувано на 09.07.21 в 16:41

Почти 157 000 са избирателите в област Враца

156 819 са избирателите в област Враца, които в неделя имат право на глас при избора на народни представители в VІ Многомандатен избирателен район. 322 са секциите в областта, като в 232 от тях вотът ще е машинен, а в 90 – с хартиени бюлетини, съобщи говорителят на РИК Албена Коцанкова. „Подвижните СИК-ове в областта са 22, те са разкрити на..

публикувано на 09.07.21 в 16:37

В Белоградчик готови за предстоящия вот

Областният управител Огнян Асенов проведе работна среща с кмета на община Белоградчик Борис Николов във връзка с предстоящите избори за народни представители, съобщават от пресслужбата на Областната администрация. На територията на община Белоградчик е създадена необходимата организация за нормалното протичане на изборния ден. Жителите са..

публикувано на 09.07.21 в 14:59

„Галъп“: ИТН с по-голям шанс от ГЕРБ-СДС за победа на изборите

Непредвидимостта в предстоящите избори е основен фактор. Шансове за първото място имат две партии, като малко по-високи са те при "Има такъв народ" – заради тенденциите в последните месеци и седмици. Това сочи проучване на "Галъп интернешънъл болкан" за електоралните нагласи, направено по поръчка на Българското национално радио (БНР) дни преди изборите..

публикувано на 08.07.21 в 15:45