Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Новите тролейбуси пристигнаха във Враца

Снимка: Жоро Александров

Първите 2 нови тролейбуса вече са във Враца. До края на месеца ще пристигнат още 7 модерни возила, съобщи в социалните мрежи кметът Калин Каменов. По думите му през следващата седмица ще бъде подписан договор за изработка и доставка на 13 нови електробуса. Новите возила са 12-метрови с капацитет от 30 седящи и 58 места за правостоящи пътници. Обновлението на градския транспорт във Враца се реализира като част от проект по оперативна програма "Околна среда“.


Вижте още

Снимката на 20 октомври 2021 година

Кратко документално видео за Видин заснеха от формата "България на длан".  Екипът е обхванал знакови места във Видин- крепостта "Баба Вида", парковете, Кръстатата казарма, синагогата, включено е и интервю с директорката на  Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Десислава Иванова.  Заснети бяха и изпълнения на Градския духов оркестър.  Филмът ще..

публикувано на 20.10.21 в 18:10

Училищата в 8 общини от област Монтана минават онлайн

Учениците от всички класове в 8 общини в област Монтана минават на дистанционно обучение. Заповедта на РЗИ Монтана е в сила от 21 октомври до 3 ноември, съобщи областният управител Валери Димитров: "Високата заболеваемост налага да въведем временни противоепидемични мерки на територията на областта, считано от 00.00 часа на тази нощ..

публикувано на 20.10.21 в 16:29

Започнаха разкопките в Мездра

Започнаха разкопките на античната и средновековна крепост "Калето" в Мездра. Те се извършват от екип с научен ръководител археолога Георги Ганецовски, директор на Регионален исторически музей (РИМ) - Враца, който продължава проучването на праисторическите пластове на обекта, които разкриват останките от най-ранното заселване на скалния рид на левия бряг..

публикувано на 20.10.21 в 16:00

В седем видински общини учениците ще учат дистанционно

Дистанционно обучение се въвежда от утре, 21 октомври, за учениците в 7 общини в област Видин- Белоградчик, Бойница, Видин, Димово, Макреш, Ново село и Ружинци. Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, при заболеваемост над 750 на 100 000 население присъствените занятия се преустановяват.  По-ниски стойностите на заболелите в общините..

публикувано на 20.10.21 в 15:47

Новият кмет на Арчар ще търси инвеститори, за да намали безработицата

Липсата на работа и програми за заетост - това са основните проблеми в Арчар, с които Веселина Данаилова се сблъсква в първите дни на работата си като кмет. Преди 10 дни тя спечели изборите в едно от най-големите населени места в община Димово: "Проблемите са много, населеното място е голямо, един от най-големите проблеми е безработицата, но тук..

публикувано на 20.10.21 в 14:07

Тече основен ремонт в ЦПЛР Мездра

Стартира основен ремонт на материалната база на Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) - гр. Мездра. Той се извършва от Общинско предприятие „Чистота“ със средства от бюджета на институцията, съобщиха от Община Мездра. Ремонтът включва цялостна реконструкция на северното крило от втория етаж на бившия Младежки дом, в което се..

публикувано на 20.10.21 в 10:55

Непълнолетни са предизвикали пожар в Стубел

Две 15-годишни момчета от монтанското село Стубел проникнали в изоставената сграда на местното училище и по непредпазливост запалили дървени части от чинове и ламперия в стая от южното крило на сградата, която е общинска собственост. Това е установило разследването на полицейските служители на Участък „Огоста” при РУ Монтана установили. Инцидентът е..

публикувано на 20.10.21 в 10:48