Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново пръскат срещу комари в Лом

Снимка: Владимир Недев

В дните между 25 и 26 юни 2021 година, от 06:00 до 09:00 часа, ще се проведе третиране срещу комарите в община Лом. Авиационното пръскане ще обхване поречието на река Дунав, в 5-километровата зона южно от брега на реката и ще се извърши с препарата "Ротрин 200". Освен пръскането със самолет ще се извърши и  наземна обработка срещу комарите на територията на град Лом и селата Сталийска махала, Трайково, Замфир, Ковачица, Станево, Долно Линево, Сливата, Орсоя и Добри дол. Наземното третиране ще продължи до 27 юни 2021 година, за времето от 20:00 ч. до приключване, но не по- късно от 06:00 ч. Препаратите, които ще бъдат използвани са "Ротрин 200", "Микрозин", а за ларвицидна обработка "Вектобак". При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще бъдат отложени до стабилизиране на времето, съобщават от местната общинска управа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна подготовката за панаира във Видин

Видинският панаир ще започне на 23 август и ще продължи до 31 август. Подготовката за традиционното изложение вече е в ход, съобщават от Община Видин. Концертната програма включва популярни български и сръбски изпълнители. Тя е подсигурена от дарители  както и при предишните издания,  посочват от местната управа.   Посетителите ще имат възможност..

публикувано на 08.08.24 в 14:04

Изпълнителка от село Старопатица стана втора на национален певчески конкурс

Корнелия Иванова от видинското село Старопатица  се класира на второ място в националния певчески конкурс „Старите песни на нов глас“ . Изпълнителката се отличи в категория "Трета възрастова група над 25 години". Конкурсът е част от Международния фестивал “Фолклорен извор“, който се проведе в свищовското село Царевец. Корнелия Иванова е с..

публикувано на 08.08.24 в 13:55

Рампа помага на хора с увреждания в областната управа във Враца

Административната сграда на областната администрация във Враца , която се намира в центъра на града, отново разполага с рампа с работещ електрически механизъм, предназначен за хора с увреждания. Инициативата за пускането е изцяло на областния управител Николай Николов, който за кратко време осигури монтажа на платформата и така подходът към..

публикувано на 08.08.24 в 13:00

Пожарникари потушиха пожар в сечище край село Арчар

Два екипа на видинската противопожарна служба са гасили тази нощ пожар в сечище край село Арчар . Огънят унищожил около 200 кубика дървени трупи, гората е спасена. Причината за пожара е в процес на установяване.  През изминалото денонощие огнеборците са реагирали и на пет сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в..

публикувано на 08.08.24 в 11:57

Моторист пострада при катастрофа в Берковица

Моторист пострада при пътно-транспортно произшествие с лек автомобил в Берковица . Инцидентът е станал вчера, 7 август, около 12:45 часа на кръстовището на ул. "Александровска" с ул. "Цар Асен", срещу строителен магазин. 44-годишна жена шофьор от същия град, при управление на лек автомобил, движейки се към центъра на Берковица, предприема ляв завой..

публикувано на 08.08.24 в 11:08
Центърът ще се помещава в Бдинския манастир във Видин.

Православен център ще лекува зависимости във Видин

Православен център за лечение на зависими „Свето Успение Богородично“ се очаква да бъде открит през септември във Видин . Той е създаден по инициатива на Българския патриарх Даниил, Видинската митрополия и фондация „Социално развитие и култура“. Центърът ще предоставя помощ и подкрепа на хора, страдащи от различни форми на зависимост - от алкохол,..

публикувано на 08.08.24 в 10:01

Отстраниха аварията, оставила Лом близо денонощие без вода

Отстраниха аварията, оставила Лом и села без вода близо 24 часа. До късно снощи екипи са работили на терен. Повреда в напорния водопровод при село Добри дол остави без вода над 20 000 души. След спешна среща на кмета на Лом Цветан Петров и управителя на ВиК Монтана инж. Валери Иванов бяха предприети мерки. До късно снощи екипи отстраняваха..

публикувано на 08.08.24 в 09:54