Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха аварията, оставила Лом близо денонощие без вода

Снимка: Радио ВИДИН

Отстраниха аварията, оставила Лом и села без вода близо 24 часа. До късно снощи екипи са работили на терен.

Повреда в напорния водопровод при село Добри дол остави без вода над 20 000 души. След спешна среща на кмета на Лом Цветан Петров и управителя на ВиК Монтана инж. Валери Иванов бяха предприети мерки. До късно снощи екипи отстраняваха аварията.

Заварена е спукана тръба неръждавейка, която минава при река Скомля. Днес вода вече има в ниската част на град Лом, а в следващите часове ще достигне и до високите части. Водопроводът от Добри дол захранва с питейна вода жителите на град Лом и кварталите "Момин брод" и "Младеново" и селата Добри дол, Сливата и Замфир.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарникари потушиха пожар в сечище край село Арчар

Два екипа на видинската противопожарна служба са гасили тази нощ пожар в сечище край село Арчар . Огънят унищожил около 200 кубика дървени трупи, гората е спасена. Причината за пожара е в процес на установяване.  През изминалото денонощие огнеборците са реагирали и на пет сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в..

публикувано на 08.08.24 в 11:57

Моторист пострада при катастрофа в Берковица

Моторист пострада при пътно-транспортно произшествие с лек автомобил в Берковица . Инцидентът е станал вчера, 7 август, около 12:45 часа на кръстовището на ул. "Александровска" с ул. "Цар Асен", срещу строителен магазин. 44-годишна жена шофьор от същия град, при управление на лек автомобил, движейки се към центъра на Берковица, предприема ляв завой..

публикувано на 08.08.24 в 11:08
Центърът ще се помещава в Бдинския манастир във Видин.

Православен център ще лекува зависимости във Видин

Православен център за лечение на зависими „Свето Успение Богородично“ се очаква да бъде открит през септември във Видин . Той е създаден по инициатива на Българския патриарх Даниил, Видинската митрополия и фондация „Социално развитие и култура“. Центърът ще предоставя помощ и подкрепа на хора, страдащи от различни форми на зависимост - от алкохол,..

публикувано на 08.08.24 в 10:01

Електробуси ще возят до селата край Враца

Съвсем скоро Враца ще се превърне в първата община не само в България, но и на Балканите, с напълно модерен и екологичен градски транспорт . В рамките на одобрения проект по Плана за възстановяване градът ще разполага с 6 новопроизведени електробуси, съобщиха от общинската управа. Новият подвижен състав ще обслужва изцяло линиите на..

публикувано на 08.08.24 в 09:47

Магурата става сцена на спектакъла "Възкресението на Евридика"

На 17 август от 13 часа  в п ещера Магура  край Белоградчик  спектакъл ще потопи зрителите в света на древните траки и мегалитната цивилизация по нашите земи. "Възкресението на Евридика" е музикално-драматургично сценично произведение, в което зрителите могат да се потопят и да съпреживеят митичния разказ за Орфей и Евридика, за любовта,..

публикувано на 08.08.24 в 08:30

Кметът на Козлодуй е възстановила в хазната на Общината 76 000 лв., изхарчени за козметични процедури

Проверка на Сметната палата е установила, че от бюджета на Община Козлодуй са похарчени 50 000 лева за козметични процедури, бельо, козметика и други стоки и услуги, които не са свързани с дейността и функцията на местната управа.  В одитния доклад е посочено, че кметът Маринела Николова е възстановила неправомерно изразходваните средства.  Одитът на..

публикувано на 08.08.24 в 07:52
Йоана Георгиева

Снимката на 7 август 2024 година

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Със заповед на..

публикувано на 07.08.24 в 18:00